Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
3581
Tıklama
0
Öne Çıkarma
LG DH6430p hakkında yardım
G
12 yıl (306 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar! Umarım konuyu doğru yere açıyorumdur.
LG 47lm660s modeli televizyonum var ve dün dh6430p modeli home theater 1000w ses sistemi hediye geldi. Çok fazla bilgi sahibi değilim ama kurulumu tamamladıktan sonra farkettim ki cihazın media oynatıcısı sadece dvd. MKV bluray gibi formatları desteklemiyor. Ayrıca bi türlü TV normal yayınının sesini de bir türlü sistemden alamadım. Biraz araştırınca bunun için ayrıca optik kablo almam gerektiğini anladım. Benim asıl sorum şu;
Ben optik girişle tvnin sesini sisteme aktarırsam tvnin kendi media oynatıcısından dolbydigital veya dts sesleri sistemimden alabilir miyim? Ses sistemi 3d film de oynatmıyo. 3D bir filmi TV üzerinden oynatırken sisteme dolbydigital veya dts ses aktarabilir miyim? Cevaplarınız benim için çok önemli eğerki böyle bi imkanım varsa farklı bi modelle değiştirme talebinde bulunucam.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



O
12 yıl (1254 mesaj)
Binbaşı

G
12 yıl (306 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

Optik kablo ile deneyin.

Cevabınız için teşekkürler. Bir şey daha sormak istiyorum bilginiz varsa. Lm 660s televizyonumun kendi medya oynatıcısı ile dts formatlı filmleri oynatım dts kalite ses alabilir miyim ses sisteminden ( Ses sisteminin medya oynatıcısının dts çözme özelliği yok ama TVmin var bildiğim kadarıyla)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
12 yıl (1254 mesaj)
Binbaşı

Ses sisteminin DTS çözme becerisi yoksa; TV, DTS sesi dışarı bitstream/raw olarak verebilse bile işinize yaramayacak. Bu durumda TV’yden sesi dışarı PCM olarak çıkmasını isteyeceksiniz ki bu durumda da DTSi 2.0 olarak dinleyebileceksiniz. Bu, Dolby Digital seslerde de böyle olacak. (DTS ise, PCM olarak, DD ise bitstream olarak çık diye bir özellik yoksa, ki olması çok düşük bir ihtimal.)
Tüm sorularınızın cevabını, optik kablo ile denediğinizde kendiniz zaten alacaksınız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.