Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
237
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Leptap Ekran kartı Çip i ne 480 ’c ısıl işlem sonrası açılmama.
B
4 yıl (152 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

EVET ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE SELAMLAR, Uygun fiyata bir leptap buldum ilk leptap ım, tertemiz bakımını onarımını yaptım 3 gün iyi çalıştı 4 gün bir baktım windows ekran çözünürlük hatası bildirileri verip Leptap kendini kapatıyordu ve ben sıcaktan veya remlerden olacağını düşündüm fakat remler sağlam idi Cpu ve soğutucu alüminyum un termalide taze idi, detaylı araştırma yaptım ve bir baktım kine bu notebook ve leptaplar da kronik olarak çipset arızaları varmış, çoğu kişiler BGA Rebuilt filan ve İDARELİK Olarak ISIL İŞLEM Yaparak çözüme ulaşabiliyorlarmış, ve bende ısıl işlem yapmak istedim Ekran kartı çipinin üzerine Parlayan kısmın tam üstüne değil, kenarlarına ilk etapta 210 derece ısı verdim ve sonuç değişmedi ve bende en son olarak 480 ‘C ISIL İşlem yaptım hava tabancası ile fakat bu sefer bilgisayar hiç tepki vermiyor, acaba %100 oranla Sadece Çip’mi arızalanmış? Yoksa başka diğer elemanlarda zarar görmüşmüdür ?

Şimdiden, Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



S
4 yıl (41 mesaj)
Çavuş

Bu tarz parçalarda fazla ısı vermek ya chipi bozar yada parçadaki lehimleri koparır her halükarda tamamen sökülüp reballing yapılmalı hala çalışmazsa ondan sonra chip arızasına karar verilnelidir



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
4 yıl (744 mesaj)
Yüzbaşı

480 derece ısı mı geçmiş olsun



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.