Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
736
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lepistesten Anlayanlar Lütfen Yardım
İ
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar benim yaklaşık 40 LT lepistes akvaryumum var. 2 çöpçüm ve yaklaşık 21 Lepistesim vardı. Fakat son üç günde Toplam 6 lepistesim öldü. Ve ölenlerin çoğunun kuyruğu yok olmuştu. Bugün 4 tanesi ölmüştü fakat filtrenin yanında 8-10 tane yavru lepistes buldum. Lepisteslerden anlayanlar lütfen acil yardım edebilir mi? Sizce balıklarım neden ölüyor? Daha fazla balık kaybetmek istemiyorum lütfen...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim624 -- 14 Temmuz 2013; 15:14:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
11 yıl
Binbaşı

40lt için okadar balık sayısı fazla 1 erkek 5 dişi lepistes yap ve temizliğine dikkat et hastalık belirtisi varsa ısıyı az artır



İ
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Aslında hastalık belirtisi yok ama ölüyorlar işte...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
11 yıl
Binbaşı

Dediğim gibi balık sayısı fazla


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Er

40 litreye 10 balıktan fazlası olmaz. bir de dinlendirip eklediğin suya bir çorba kaşığı tuz at. erkekler dişiye göre azınlıkta olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Teğmen

Evet gerçekten balık sayısı fazla.Sağlıklı su şarları sağlamaya çalışın.Erkekleri az dişiler fazla tutulmalı çünkü erkek Lepistesler dişileri çok rahatsız eder.Kolay ürerler.İyi bir filtreniz olmalı.Su içerisinde de çok fazla akım olmamalı özellikle yavru varsa.Filtre çok güçlüyse yavruları çekebilir.Bitkili bir akvaryum olmalı ki yavrular saklanabilsin belirli bir boya gelene kadar.Kuyruk dökülmesi bir hastalık sonucu olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yüzbaşı

Takip etmek lazım kuyruklar eridimi yoksa birileri ölen balığın kuyruğunumu tırtıkladı. Çöpçüler lepistese zarar vermez başka etçil bir balık yoksa kuyruk hastalık sebebiyle erir.
balıkların tamamında bu hastalık bulaşabilir.
su dengesi bozulduysa balık stresteyse bu hastalık başlar. takip et yem yemiyorlar yüzmüyorlarsa sorun vardır.

yapılacaklar suyun %70 ini 3-5 gün dinlenmiş su ile veya damacana su ile değiştir. iç filtreni yıka sabunsuz su ile çeşmeden yıka. akvaryuma metilen mavisi damlat kaç litreye kaç damla olduğu üstünde yazar.
bir tatlı kaşığı kaya tuzu ilave et. iyotlu vs tuz değil salamura tuzu olmalı kaya tuzu yani.erit bir kapta akvaryuma bir kenardan değil gezdirerek dök üstten.
filtreyi ikinci gün birazcık güçlü çalıştır.
bulabilirsen mikrofish veya sera baktopur kullan prospektife göre.
gözlemleyip bakacaksın artık yapacak birşey yok.naçizane bildiklerim bunlar.

malesef bilinçsizce iş yapıp canlıları öldürüyoruz.
akvaryumcuların lafına inanıp 40 litreye o kadar balık almamalıydınız daha çok okuyup araştırıp öğrenmek lazım.
bu hobi ilgi ister. öyle yaptınız demiyorum ama akvaryumcudan açık yem alıp günde 3-4 kere yemlemek akvaristlik değil genelde düşülen hatalar bunlar.
balık hamiledir kendini güvende alacağı bitki kaya kovuk yoktur strese girer kalabalık akvaryumda ve hasta olur sonra bu hastalık hepsine geçer.
balığın en büyük sorunu strestir. bunun için tabiatına uygun akvaryum ortamı oluşturmak gerekiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 17 Temmuz 2013; 10:04:34 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.