Merhaba bu aralar mosfet'lere taktım :) hobi amaçlı led çalışma masası için kontrol devresi için eski transistor yerine mosfet koymayı düşünüyorum olur mu ? olursa n kanal mı p kanal mı ?< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Mosfetle anahtarlama yapmak için transistörden farklı olarak gate kapısını tetikleyebilecek düzeyde bir akıma ihtiyaç duyulur. Sensorden gelen akım bu seviyede ise ve doğru değerlerde bir mosfet seçilirse olur.
hobi amaçlı led çalışma masası için kontrol devresi için eski transistor yerine mosfet koymayı düşünüyorum olur mu ?
olursa n kanal mı p kanal mı ?< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rediceman -- 19 Nisan 2018; 13:42:7 >