Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
11
Cevap
2576
Tıklama
0
Öne Çıkarma
LCD MONİTÖRDE DALGALANMA SORUNU (OYUNDA)
C
11 yıl (156 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

İyi geceler arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Sistemimi yazıyorum asus m5a97 anakart, gtx 660 ti, gskill ripjavx 8 gb 1600 mhz ram thermaltake toughpower 650 watt modüler güç kaynagı, Sorunum oyuna girdigimde feci şekilde bir dalgalanma oluyor, monitörümü başka monitörle denedim yine aynı anakarttan coil whine benzer bir ses geliyor işlemci yük altındayken başka ekran kartıyla denedim aynı , power sapply içindeki kondansatörleri değiştirdim değişen birşey olmadı daha önce başına böyle bir olay gelmiş bir arkadaş varsa yardım istiyorum sizce sorun ANAKART mı? POWERSAPPLY mi? iyi geceler arkadaşlar..

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



O
11 yıl (595 mesaj)
Yüzbaşı

Monitörde dalgalanmaya sebep olabilecek etkenler
1-Monitörün yanına/yakınına/ manyetik koruması olmayan speaker/kolon/hoparlör koymak veya monitörün üzerinde/yakınında mıtlatıs olması.Çözümü monitörün yakınındaki manyatik cihazları uzaklaştırın.
2-Monitörün kullanıcı ayarlarının oynanmış olması(genelde eve misafir ile gelen küçük parazitler karıştırır.)Çözümü:Monitörü fabrika ayarlarına geri getirin.
3-Kullandığınız sistemin sorunlu hale gelmiş olması.Çözümü:sıfırdan sistem kurun veya bir şekilde daha önce bir yedek aldıysanız acronis/norton/rollback rx vs bir programla yedeğiniz varsa sistem yedeğini kurun.Sistem temiz ise ctrl+alt+del tuşuna baştığınızda görev yöneticisi açılmalı ,açılmıyorsa kesin virüslüdür.Denetim masasından -klasör seçeneklerinden -gizli klasörleri gösteri işaretleyin -pc de gizli klasörle gözükmüyorsa kesin sistemde virüs vardır.Sistem kurmayı bilmiyorsanız en güncel bedava bir virüs programı kurup sisteminizi taratıp,temizleyiniz.
4.Ekran kartının driverında sıkıntı olabilir.ÇÖzümü:En son beta olmayan ekran kartı sürücüsünü kullanın.
5.Sistemde hız aşırtma varsa birde overcloksuz normal deneyin.
6.monitöre vga kablosu dışında başka şekilde bağlanın münkünse hdmi veya dvi ile bağlayıp deneyin.Monitörün vga kablosunu değiştirip deneyin.
7.Akım korumalı priz kullanın.Sadece dalgalanma sorunu için değil her zaman.
http://www.hepsiburada.com/liste/dexter-tsk5010-5li-238joule-akim-koruyuculu-priz/productDetails.aspx?productId=bs43187&categoryId=100565
8.Daha önce kasanızı içini açıp temizlik yaptıysanız.Kasanız garanti kapsamında kalmayacaksa!!!Kasanızın içini gene temizleyin münkünse ekran kartınızı sökün slotun içini ince süpürge ile çektirin ve ekran kartının bakır kaplı slot kısmını KALİTELİ BEYAZ SİLGİ ile siliniz.
9.Anakartın biosunu up date ediniz.
10.KAsa içinde fan sesi dışında gelen sese çok takılmanızı tavsiye etmem o ekran kartından çıkan ses birçok pc de az veya çok oluyor.
Oyuna girer girmezmi ekranda dalgalanma oluyor?Her oyunda bu dalgalanma oluyormu?Kasa içi sıçaklık değgerleriniz nasıl cpu,gpu,anakart sıcaklık değerlerinizi ortalama düzeyde olup olmadığını araştırınız.Monitörünüz marka ve modeli nedir vs daha bilgi yazarsanız diğer arkadaşlarda yardımcı olabilir.

Keşke konuyu teknik yardıma açsaydınız.

Umarım sorununuz çözülür.Sorununuz çözüldüğünde neler yaparak çözdüğünüzü paylaşırsanız daha sonra benzer sorun yaşayan arkadaşlara kılavuz olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl (2499 mesaj)
Binbaşı

Kardeşim sorunun cevabı ekran kartıyla monitör arasında ki kablo.Arkadaşım 5 kez kablo değiştirdi (hem de hama marka) 5'inde de aynı sıkıntı çıktı.Teknosa kabul edip ücret iadesi verdi sonra gitti 5-10tl'lik kablo aldı 10 numara kullanıyor şuanda



C
11 yıl (156 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar verdiginiz cevaplar icin cok cok tesekkur ederim degerli vaktinizo ayirip cevap verdiginiz icin. Oncelikle okidoki adli beyefendinin butun seceneklerini gozden gecirerek denedim sorun devam ediyor, s link in slx900 kablosunu aldim sorun azaldi fakat hala rahatsiz edilecek duzeyde vatan bilgisayarda calisiyorum teshirden bir monitöre dvi ile bagladim, sorun yok yani demem oki sorun vgada, vga cikisin eski bir cozum olmasinda, kisa zamanda dvi bir monitor alacagim. Iyi aksamlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Q
11 yıl (7205 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: CanBest

Arkadaşlar verdiginiz cevaplar icin cok cok tesekkur ederim degerli vaktinizo ayirip cevap verdiginiz icin. Oncelikle okidoki adli beyefendinin butun seceneklerini gozden gecirerek denedim sorun devam ediyor, s link in slx900 kablosunu aldim sorun azaldi fakat hala rahatsiz edilecek duzeyde vatan bilgisayarda calisiyorum teshirden bir monitöre dvi ile bagladim, sorun yok yani demem oki sorun vgada, vga cikisin eski bir cozum olmasinda, kisa zamanda dvi bir monitor alacagim. Iyi aksamlar.

Vga-dvi dönüştürücü olaylarında bu olabiliyor hatta amdde daha sık rastlanıyor normal bişey dvi monitöre geçme vaktin gelmiş bende aynı olaydan dvi monitör aldım rahatım şu an başka türlü 50-60 TL ye devreli dönüştürücü alman gerekiyor vga monitörde sıkıntısız çalıştrmak için



C
11 yıl (156 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Kardes baya bi donusturucu degistirdim ama devreli donusturucu dedigin nedir acaba biraz acarmisin, suanda 22 inc ve en az dortyuz lira bayilmak istemiyorum ayni buyuklukte monitore



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
11 yıl (12286 mesaj)
Yarbay

http://www.hepsiburada.com/liste/dark-dvi-vga-donusturucu-dvi-i-erkek-vga-disi-dk-hd-advixvga/productDetails.aspx?productId=bs300090&categoryId=105307

Böyle olması lazım :) uçları altın renginde olanlar var onlardan bulursan daha iyi olur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 21 Kasım 2014; 4:17:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl (1051 mesaj)
Yüzbaşı

Sadece bilginiz olsun diye söylüyorum, benim bir tandığım da tam sizin yaşadığınız problemi yaşadı. Vga girişli bir monitör kullanıyordu. Bin bir türlü dönüştürücü ve kablo denemesine karşın dalgalanmayı çözememişti. Problemi DVI girişli bir monitör alarak çözmüştü.



F
11 yıl (3078 mesaj)
Yarbay

Ustteki atkadaslar da yazmış zaten. Sorun dönüştürücü kullandığın icin oluyor. Hdmi veya dvi kablo kullanirsan büyük ihtimalle sorun çözülecek.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
11 yıl (3774 mesaj)
Yarbay

C
11 yıl (156 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Dvi monitor aldim oh cektim arkadaslar ugrasicak gucum yoktu daha fazla tesekkuler herkese



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl (1046 mesaj)
Yüzbaşı

kablo dönüştürücüsü ve ekran kartından oluyor ama halletmişsin sanırım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.