Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
6612
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Laptop Bataryası Değiştirme (2. sayfa)
S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: tardy

Evet hocam. Aslında 8 hücreli alacaktım ancak voltaj değeri daha yüksekti. Ben de riske girmedim ve aynı voltaj değerine sahip, yine 6 hücreli bir batarya aldım. 72 TL fiyatı. Umarım bir sorun yaşamam.

O günden bugüne ne oldu laptopun bozuldu mu hiç? Şarj suren uzadı mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Yarbay

Bende de Toshiba Satellite C855 dizüstü var. 2.5 senelik oldu. Meşhur ''Pili değiştiriniz'' önerisi çıkmaya başladı son günlerde. Şarj da çabuk bitiyor.

Batarya almak için tavsiye edeceğiniz bir site var mıdır? Google'a yazınca çıkan ürünler işimi görür mü arkadaşlar?



S
7 yıl
Yüzbaşı

Var mıdır bizi bilgilendirecek bu işin uzmanı bir arkadaş?

5 yıllık pilimi değiştirme zamanı geldi. Asus marka bir dizüstüm var. Orjinal bataryası 10.8V, 5200mAh, 56Wh değerlerinde. Ancak internetten muadil ürünlere baktığımda istisnasız hepsi 11.1V, 4400mAh, 48Wh ya da 49Wh değerlerinde. Sadece bir firma bu değerlerde batarya satsa firmanın hatası diyeceğim ancak bütün firmalar böyle. Acaba değerler arasında biraz fark olması sıkıntı yaratmıyor mu? Sonuçta hemen hemen hepsi 2 yıl garanti vermiş. Hadi mAh değerini salladım, o kapasite zaten. Voltaj da sıkıntı çıkarmaz diyelim, sonuçta aradaki fark 0.3V değerinde az bir değer. Ancak 48, 49 watt ile 56 watt arasındaki değer farkı beni endişelendiriyor. Bizi bilgilendirebilecek bir arkadaş varsa kendisine teşekkürü bir borç bilirim.



A
4 yıl
Onbaşı

HP Pavilion dv7 Notebook PC bilgisayarım var tam bir ofis bilgisayarı..

MU6 batarya ihtiyacım var

Batarya, elektrik kesildiğinde cihazın kapanması için 3-4 dakika gerekiyor. Bilgisayar mobil kullanılmayacak kadar ağır, yani seyyar olarak kullanmıyorum. Devamlı fişe takılı çalışıyor.

2010 yılında almıştım, Orijinal bataryası ile 9 yıl kullandım. Bilgisayarım günde 10-14 saat açık kalıyor. Ayda bir iki defa tam deşarj ediyordum. Fakat genel olarak hep fişi takılı olarak çalıştı.

2019 Mayıs ayında piyasadan bir pil aldım, artık o kadar sık kullanmıyorum. Günde ortalama 3-5 saat açık kaldı, Ayda bir iki defa tam deşarj ediyordum. 2020 yılı Nisan ayında batarya alarm vermeye başladı. Performans %17 olarak görünüyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Anlaşılan, günde 8-10 saat fişe takılı olarak çalışan bir bilgisayara piyasadaki piller yaklaşık 7-8 ay çalışabilecek. Yılda iki defa pil almak zorundayız.

Orijinal batarya daha ekonomik gibi geliyor..

HP servisinde MU6
ORİJİNAL 680₺
MUADİL 450₺
PİYASA 115₺ - 490₺


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Onbaşı

Bütün pillerin garanti süresi aynı olduğu (6 ay) söyleniyor. Bu durumda neden yüksek fiyat ödeyelim ki?..




Bu mesajda bahsedilenler: @arkuzgun
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.