Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
283
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lanet ADSL modem
V
21 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Slm;

Şu günlerde Telekom ADSL çalışmalarına hız vermiş görülüyor ve kayıt sırası gelipte ADSL modem alacaklarla paylaşmak istediklerim var.

APACHE ADSL EXTERNAL USB MODEM;
1,5 sene öncesiydi Telekoma başvuruda bulundum ADSL için. Nihayetinde ADSLim açıldı ve ömrümün hatasını yapıp APACHE ADSL EXTERNAL USB modemi aldım. 2.hafta dolmadan bozuldu.

Aldığım yere götürdüm (PC GOLD) ve ithalatçı firmaya (Multimedya'ya) yollandı. Modemin değişime çıkarıldığını söylediler. Bunu Multimedyayı arayarak kendim öğrendim. PC GOLD bekletmekten başka birşey yapmadı. Ancak 2 haftayı devirmeme rağmen yenisi gelipte bana verilemedi. (Piyasaya da satılmak için var ama ellerinde yok.)

Modemin değiştirileceğini bana yenisinin verileceğini öğrendiğimde Multimedya'ya "bunun bilgisini PC GOLD'a iletin bana yenisini onlar versinler" dedim "orasını bilemeyiz" dediler. PC GOLD'a bunu kendim söyledim "yapamayız" dediler.

Her ürün bozulabilir belki ama boşuboşuna ödediğim sabit ücret + 56K modemle internete bağlanırken harcadığım para sadece ithalatçı firmasından (Multimedya) kaynaklanıyor. Üstelik Cezayir depremi nedeniyle hatlar aşırı yavaşken.


Herşeye rağmen alacaklar için modemi azacık tanıtayım.

Modem Connexant çipsete sahip. Diğer ucuz markalar gibi.

Artıları:
- Control Panel'e simge ekleyip ayarlamayı kolaylaştırıyor.
- Splitter kutusunda ayrı olarak geliyor, bunu başka bir odadaki telefon kutunuza bağlayabilirsiniz.
- Kurulum sırasında bir zorluğu yok.

Eksileri:
- Hemen bozuluyor.
- Bilgisayar kapalıyken bile kocaman bir yeşil led hızlı hızlı yanıp sönüyor. Müthiş sinir bozuyor.
- internete bağlanabilmek için ayarlamalar sırasında dialup bağlantı oluşturuyorsunuz ve bunu elle çevirmek zorundasınız. Bilgisayar açıldıktan 1 dakika sonra ADSL hata bağlı olduğunu anlayabiliyor.
(Corecess denen bir markayı inceledim, ethernet kartıymış gibi bağlanıyor ve çevirme yapmanıza gerek yok. Aynı kablonet gibi makinayı açar açmaz internettesiniz.)
- Kazaa Lite ile download hızı 13K ortalama. (Evim santrale tam 500m. uzakta.) Arkadaşım daha da uzak Corecess ile daha hızlı download ediyor. (düşük bir ihtimal ama bu modemden kaynaklanmıyor da olabilir.)
- Apache nin kendi Sitesinde driverları yok!!! Connexant a bakmama fırsat kalmadan bozuldu zaten.


[stop]



F
21 yıl
Yüzbaşı

:(



0
21 yıl
Çavuş

robotisclerin çok kullanışlı olmadığını duymuştum bendede corecess var normalde download hızım 13-14 kb civarındaydı gayet iyi bi sorunu çıkmadı keşke biraz araştırıp alsaydın :(



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.