Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
291
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lag Spike Sorunu
D
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba istanbul/ümraniye bölgesinden bağlanıyorum ttnet ile. oyunda özellikle akşam saatlerinde çok ciddi lag spike sorunu yaşıyorum. grafik donanımı ile ilgili olmadığından eminim. ağdan çok anlamıyorum o yüzden bir tek ben mi yaşıyorum yoksa genel bir durum mu merak ediyorum. ayrıca önerisi olan varsa çok memnun olurum teşekkürler.



D
7 yıl
Yarbay

internette oyun oynarken internet kalitesini sürekli takip et.

bunun için benim yaptığım şey şu:

sol alttaki windows tuşunun oraya

ping www.google.com -t

yaz. ortalama çıkan pingler cok fazla şey ifade etmez. önemli olan sürekli yakın sayıların pinglemesi. mesela 77-78-77-77-78-78-77-78-76-78 gibi gidiyorsa yada bu 100 yada 60larda da olabilir, sorun yok.

ama 78-83-59-111-100-78- gibi zıplamalar yapıyorsa netiniz stabil değil. heleki aralarda ping attıgında cevap alınamayıp boşluklar oluyorsa netiniz hiç iyi değil. aslında kısa zamanlı kopmalar oluyor demektir.

bunun için 2 şey yapılabilir:

1- fiber ise şikayet edin. size extra ayar çekiyorlar. intenrnet gücünü arttırıyorlar.

2- adsl ise, mesela 16mb e kadar ise telefon edin internetinizi 8e 10 a sabitletin. özellikle internete yogun girilen zamanlardaki kopmalar hatların size max interneti vermeye çalışması ve bunu yogunluk sebebiyle yapamamasından oluyor. internet hızınızı azaltın. bakın o kadar güzel bir internetiniz olacak ki. sadece download hızınız biraz düser. torrent filan kullanmıyorsanız internet hızı o kadar da önemli değil. online oyunlarda onemli olan internetin kalitesi diye ifadelendirdiğim stabilitedir.

ustteki bilgiler tamamen kişisel tecrübelerimden kaynaklı çözümler , başka yerde bulamazsınız :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 19 Mayıs 2017; 14:10:33 >

D
7 yıl
Er
Konu Sahibi

öok teşekkür ederim ilginiz için. şu an oyuna giremiyorum o da ayrı bi konu hepten gitti...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.