Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1471
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kuzey köprüsü fanı
A
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Gigabyte'ın şu anakartını bulunduran 2 adet PC'im var.

Kuzey köprüsü 690G ve onboard ekran kartı içerdiğinden aşırı ısınıyor. Sıcaklığını ölçemedim BIOS göstermiyordu, ama kuzey köprüsü eli yakacak kadar ısınıyor, elinizi dokunduramıyorsunuz. Gigabyte da sağolsun sadece pasif soğutucu kullanmış. Makineler sürekli sesli sıcaklık alarmı verip resetleniyor.

Fiyatlı çok yüksek olmayan bir kuzey köprüsü fanı arıyorum. Ne önerisiniz?



Z
15 yıl
Yüzbaşı

Eğer bulabilirsen thermalright hr-5 bulamazsan da uyum sorunu olmayacaksa hr-5 sli versiyonu alıp birde plastik kelepçelerle soğutucuya 7-8 cm fan takarsan en iyi çözüm olur. Diğer köptü soğutucuları küçük ayrıca fanlı bile olsa etkisiz + 4500 rpm + ses


http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=1000000101



K
15 yıl
Yarbay

everest isimli program ile sıcaklıkları kontrol edermisiniz. Kasa içi havalandırmanız iyimi ?

http://www.lavalys.com/

Anakart veya mainboard diye geçen sıcaklık kuzey köprüsünün sıcaklığıdır


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Teğmen

Dostum arkadaşında dediği gibi önce bir program ile sıcaklıklarını ölçmeye çalış. Everest olabilir yada speedfan olabilir.
Eğer chipset için ucuz bir çözüm arıyorsan. Xilence'ın 17liraya satılan ufak fanlı bir soğutucusu var. Tabi bundan daha kaliteli soğutucular var fansız satılıyor ama ucuz çözüm bakıyorsan bir fan fiyatı sadece xilence ı deneyebilirsin ben kullanıyorum memnunum.

http://www.hepsiburada.com/xilence-kuzeykopru-cipset-sogutucu-fanli/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd98829

fanı 5100rpmde çalıştırıyorum hiç ses yapmıyor söylendiği gibi. Zaten kısmak ayarlamak senin elinde ses olursa 4000e düşürürsün.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Binbaşı

kasa kapanda eğer yer varsa 12cm lik bi fan yerleştir çipin üstüne hava verecek şekilde. hem sessiz olur hem de ramler fln da soğur



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.