Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
481
Tıklama
1
Öne Çıkarma
kuranda insan eti haram yazmıyor yenilebilir mi bakalım
Q
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Kuranı kerimde
De ki: “Bana vahyolunanda; leş, akıtılmış kan, pis olan domuz eti veya bir sapkınlık olarak Allah'tan başkası adına kesilmiş olanlar hariç, yiyecek kimse için haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Kim mecbur kalırsa haddi aşmadan, zaruri ihtiyacı kadar bunlardan yiyebilir. Kuşkusuz Rabb'in Çok Bağışlayıcı'dır, Rahmeti Kesintisiz'dir.
bu ayette bunlar dışında helal oldugu söyleniyor ama insan eti yazmıyor pekala aklımıza gelebilir insan eti yenilebilir mi diye ? veya bazı insanlar kuranda nasıl olur insan eti yasak olarak yazmaz diye yorumlar da yapabilirler buna karşı pekala gerçekten kuranda insan eti yenilmesine izin veriyor mu bakalım.
ben bir müslüman olarak insan eti yiyeceğim sebebi ise kuranda yazmıyor ve yazmadıgı içinde allah beni sorumlu tutmaz düşüncesiyle evet ben bir insan etini nasıl yiyebilirim bakalım.
1'ncisi insan etini yemem için o insanı öldürmem lazım ki yiyebileyim ama gel gelelim ki allah bize bu işlemi haram olarak kıldıgı için bu işlem geçersiz oluyor
2'ncisi ölmesini bekleyeyim öyle yiyeyim desem o zaman da bu insan ölüsü leş oluyor o zaman yine bana haram oluyor
3'ncüsü o halde bir insan diriyken ayagını bacagını koparıp öyle yiyeyim desem o zamanda o insana işkence ve zülüm yapmış oluyorum ve bunu da alemlerin rabbi bana haram olarak koyuyor
o halde son birşey kalıyor nedir o ? kısas meselesi nasıl olacak bir insan benim yakınımı öldürdüğü zaman benim de o katili öldürme emrini vermem için alemlerin rabbi bana izin veriyor ve böylece o kişiyi öldürmek günahta olmuyor birisi tarafından öldürüleceği için de leş de olmuyor o zaman hak oluyor mu diye düşünürsek burada da bir bir yasak daha karşımıza çıkıyor nedir o allah adına kesilenden hariç o öldürülen kişi allah adına kesilmiyor neden kesiliyor peki insanın kendi nefsine dayanamadıgı için allahın ona öyle bir hak verdiği için o hakkı kullanıyor yani insan kendi adına kesiyor allah adına kesmiyor. yani demem o ki bir insan eti hiç bir şekilde yenilmiyor bütün kapılar bize kapanmıştır yani alemlerin rabbi bize insan etini yasak etmiştir hak olsaydı elbet bize bir kapı açardı.



K
3 yıl
Yarbay

İnsan eti yemek tabiki günah bunu bize söylemene ve ispat etmene gerek yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

İnsan eti yemek tabiki günah bunu bize söylemene ve ispat etmene gerek yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.