Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
4603
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kredi ile alınan ev için kentsel dönüşüm
B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Iyi gunler
10 yıllık kredi ile aldigim ev için daha borcu bitmeden bir mütahit gelip burayı yıkıp size 2 daire vereceğim gibisinden bir teklifte bulunduğunda nasil bir süreç başlar ,yani ev üstünde banka ipoteği var haliyle ipotek olan bir yerin yıkımı olur mu .bana borcu kapa derler mi yoksa yapacak mütahit mi kapar borcu daha sonra hesaplaşmak şartıyla
Böyle bir durum mi karşılaşan varmi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
10 yıl
Yüzbaşı

Yanılmıyorsam eski borcunuzu kapamanız gerekmekte. Sonuç olarak dairenizin üzerinde ipotek var, ve yeni bina yapımı için o arsada enaz iki kez cins tahsisi yapılarak binanız önce arsaya sonra tekrar bina sıfatına dönüştürülecek. Bu işlemler de ipotekli bir gayrimenkulde yapılamıyor.
Bu konuda müteahhit firma ile görüşmenizi tavsiye ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
10 yıl
Teğmen

hali hazırda ipoetek bilmem kaçıncı kat bilmen kaçıncı daire üzerine banka tarafında konur. ev yıkılırsa kat mülkiyeti iptal edilerek arsa tapusuna dönüşür, banka arsa üzerine muvafakat verebilir ama pratikte zor ikna edilmesi % 99 imkansızdır bu olay. 2 daire alacaksanız 1 daireden feragat edip, yarım daire parası alıp eviniz yenilenmiş şekilde oturacaksınız müteahit hemen bankaya ile konuşur durumu zaten



M
9 yıl
Onbaşı

Kentsel dönüşüm şuanda özel bir sistemdir Türkiye'de ve yasal olarak durdurulması mümkün değildir. Sizin mülkünüz risk bölgesi veya risk yapısı ilan edildiyse mülkünüzün dönüşümü için bir yüklenici firmayla anlaşmanızı ister bakanlık ve siz firmanızı bulur anlaşırsınız. Bu aşamada firma ile bina sakinleri arasında yapılan bir sözleşme olup evinizdeki ipotek sözleşme sonrasında alacağınız mülke geçirilir... Eğer riskli yapı veya risk bölgesi ilan edildiyse yeriniz! Yok böyle bir durum yok ve sırf iş olsun diye biri sizin binayı yıkıp yeni bina yapacaksa burada banka onayı alınmalıdır.




Bu mesajda bahsedilenler: @bariscapt
G
7 yıl
Yüzbaşı

Hort!!!

Hocam 3 sene geçmiş ne yaptınız kentsel dönüşüm oldumu.Olduysa nasıl oldu bilgi verebilirmisiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.