Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
759
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Konsantre olamamak ?
S
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar, kitap okumak için nasıl konsantre olabiliyorsunuz ?
Çok zorluk çekiyorum
Özellikle tükettiğiniz bir yiyecek içecek var mı?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Binbaşı

Okuduğun kitaplarla alakalı olabilir. Öncelikle gerçekten ilgili çeken bir kitap bul ve onu okumayı dene. Yine sorun yaşamaya devam edersen ortam değişikliği yap. Evdeysen dışarı çık, dışarıda isen içeri gir. Hatta toplu taşıma kullanırken okumayı deneyebilirsin. Okuduğun satırları kafanda canlandırmaya çalıştır başka şeyler düşünme. Anlamadığın bir yer olursa dur tekrar başa dön tekrar oku. Göreceksin belli zaman sonra aşacaksın bu durumu.



W
6 yıl
Teğmen

Kitap okurken günlük hayatındaki şeyleri düşünüyorum ben de bazen. Nedense hep kitabın ilk çeyreğinde oluyor böyle şeyler.

Bence sürükleyicilik, merak duygusu uynadırması vs. bununla ilgili. Yani heyecan daha ilk 15-20 sayfada başlıyorsa hemen adapte olabilirsin. Böyle kitaplar tercih et. Ancak kalın dünya klasiklerinin birçoğu 100 küsür sayfaya dek sakin gider. Sen de dersin ki bu ne ya kaç sayfadır bir şey olmadı. Ufak Tefek Cinayetler gibi cinayet yok diye kapatır gidersin.

Kayıp Zamanlar - Michael Morpurgo
File Bekçisi - Mal Peet
Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov

Bu kitaplar alışkanlık kazandıracak, ilgini artıracaktır.



0
6 yıl
Teğmen

Herkes kahve içer kitap okurken ama ben yeşil çay demliyorum 1 bardak daha sonra sessiz bir ortamda veriyorum kitaba kendimi. Yeşil çayda antioksidan çok fazladır ve kahveden daha fazla kafein içerir. Kitap okumaya başlamadan yarım saat önce iç dikkatini ve konstrasyonunu artırıyor bizzat tarafımda denendi ve hala bu şekilde pür dikkat okuyorum.



V
6 yıl
Yüzbaşı

Hocam, konsantrasyon işi öncelikle ilgi işidir. İlgi de bilgiyi getirir. Eğer okuyacağın kitaba ilgin yoksa konsantrasyon da olamazsın. İlgini çeken sende merak uyandıracak kitap bulursan konsantrasyon sorununun olmadığı motivasyon sorununun olduğunu göreceksin. İyi okumalar dilerim.



G
6 yıl
Onbaşı

dikkat bozukluğu için psikiyatriste görünebilirsin. ilaç veriyorlar odaklanıyorsun



T
6 yıl
Yarbay

Ana odaklan, ne okuduğunu, ne yaptığı, etrafta ne olduğuna falan bak, bunları tekrarla... derin bir nefes al ve devam et.



L
6 yıl
Çavuş

Söz içermeyen müzikler baya iyi oluyor. Boş keman felan baya iyi oluyor odaklanırken



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.