Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
339
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Knight Errant
A
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

1999 yılında piyasaya sürdükleri ve kendi adlarını taşıyan ilk albümleri ile klasik Heavy Metal temeli üzerine keman destekli melodik bir müzik inşa eden grup, 2001 yılındaki Wacken konserleri ve ardından gitaristleri Soner'in ayrılıp Almora'yı kurması gibi unsurlarla gündemi bir süre meşgul etmişti. 2005 yılının son günlerinde ise tam 7 yıl aradan sonra ikinci bir albümle; Atlantis Müzik etiketiyle piyasaya sürdükleri "Divan" ile yeniden karşımızdalar.

Doğal bir ses örgüsü ile işlenen 11 yeni şarkıda doğu ve batı kültürlerine ilişkin gerek müzikal, gerekse sözel pek çok unsuru bir araya getiren grup; bu albüm için Alman düşünür Goethe'nin yazdığı "Doğu-Batı Divanı" adlı yapıttan esinlenerek "Divan" adını uygun görmüş. Prodüktörlüğünü grubun kendisinin üstlendiği albümün kayıt, mix ve mastering işlemleri Nekropsi grubundan da tanınan Cem Ömeroğlu tarafından gerçekleştirilmiş.

"Paradise Regained" adlı enstrümantal bir şarkıyla başlayan albüm, Gılgamış destanından esinlenerek yazılmış olan "Requiem For Enkidu" adlı epik denebilecek bir parçayla devam ediyor. Bilenler hatırlayacaktır, grubun ilk albümünde de Gılgamış destanından esinlenerek yazılmış "Gilgamesh" adında bir parça yer almaktaydı. Grubun en eski parçalarından biri olmasına rağmen ilk kez bu albümde kullanılan "Revolution" ise albümün en heyecan verici parçalarından biri. "Ich Nicht!" adlı Almanca parça ise kayıt kalitesinin azizliğine uğramış. Daha iyi bir kayıt işlemi sonrasında şarkının gerçek gücü ortaya çıkabilirdi. Beste yapısı ve özellikle nakarat bölümü ile şimdiye dek Türkiye'de ortaya çıkarılmış en coşkulu Heavy Metal parçalarından biri olma potansiyeli var çünkü.
"Don Quijote de la Mancha" adlı parça ise eşlik edilesi yüksek vokal melodileri içermesine rağmen, İspanyolca sözleri sebebiyle bu şansını kaybediyor. Fakat gitar soundunun vasatı aştığı ender parçalardan biri olarak da dikkat çekiyor.
Albümde iki adet de Türkçe parça yer almakta. "Düş Ağrısı" ve "Anka"… "Düş Ağrısı" akustik bir parça ve hüzün dozajı da oldukça yüksek. Özellikle sözleri etkileyici unsur olarak ön plana çıkıyor. "Anka" ise vokal melodileri ile dinleyiciyi yakalayan, bol melodi içeren bir şarkı.

Kayıtlardan sonra gruptan ayrılan vokalist Uluer Emre'nin yer yer tonlama ve İngilizce telaffuz konularında sırıttığı albümde; keman sound'u gayet başarılı işlenmişken, gitarların düzeyi hiç de tatmin edici değil açıkçası. Fakat buna rağmen yine de besteler ve melodik partisyonlar sizi albümü dinlemeye yöneltecek unsurlar.
Albümün kapağı ve kitapçığın içerisinde kullanılan fotoğraflar "Bozkır Rüzgârı" adlı, Mehmed Siyah Kalem olarak isimlendirilen bir gezginin kitabından alınmış.

Ülkemizde Heavy Metal adına üretimin pek de fazla olmadığını düşünürsek, bu albüme gereken ilgiyi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Knight Errant ise umarım bundan sonraki albümünde, en azından beklentilerin fazla aşağısında kalmayacak bir çalışma ile çıkar karşımıza.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



X
19 yıl
Yüzbaşı

gerçekten çok güzel bi grup.bende senin sayende tanıştım zaten bu grupla
dinlenilmesi gereken ender türk gruplarından biri.şiddetle tavsiye edilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
19 yıl
Yarbay

ilk albümlerini 99 yılında almıştım baya begenmiştim özellikle ''white teror'' çok hoşuma gitmişti yeni albümü hemen alıcam


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
19 yıl
Binbaşı

Hımmm hiç bilmiyodum Türkiye' de böyle bir grup olduğunu valla saol bende alıyım bu albümü gzl gibi



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.