Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
267
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kitapların kişi üzerindeki etkileri
E
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Yaklaşık 1-2 yıldır sıklıkla kitap okuyorum. Bütün klasikleri değilse de bazılarını okudum. Bitirdiğim kitaplardan sonra vay be! gibi tepki veriyorum anca. Mesela bende yaşça büyük kişiler 'Suç ve Ceza'yı ortaokulda okumuştum. Şimdi okudum bir de etkisi bambaşka oldu' gibi tepkiler veriyorlar. Acaba ben kitabı düz okuduğum için mi, kitaba kendimi vermediğim den mi yani kitabın içine giremediğimden mi bende bir etkisi olmuyor beni değiştirmiyor? Bir de Yabancı kitabını okudum kitap varoluşçuluk üzerine ya da Franza Kafka'nın kitaplarını okuyorum ama şu konu üzerinde şunu anlatmak istemiş gibi bir yorum yapamıyorum. Böyle forum ya da kitap satış sitelerinde görüyorum bunun üzerineymiş diye. Sebebi nedir sizce ?



Z
6 yıl
Yüzbaşı

Don Kişot romanı için José Ortega y Gasset‘in söylediği çok güzel bir söz var. Sorunun cevabını yıllar önce vermiş ;) Sadece Don Kişot için değil çoğu klasik eser için de çok doğru bir söz.



“İnsan onu hayatında üç kez okumalıdır. Kahkahanın kolayca dudaklara fırlayıp duyguları harekete geçireceği gençlikte, mantığın hakim olmaya başladığı orta yaşta, her şeye felsefe açısından bakıldığı ihtiyarlıkta...”



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı

Konu dışı olacak ama yazmadan geçemeyeceğim. Instagram hesabınızda ki paylaşım tarzınız çok güzel, sakın bozmayın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zegerezen
Z
6 yıl
Yüzbaşı

Teşekkür ederim. Basit ve zamanımı almıyor.

Bozmayı düşünmüyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ceyyn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.