Arkadaşlar 1 haftadır kitap okumaya başladım. Okuduklarım : tolstoy itiraflarım , kafka dönüşüm , dostoyevski kumarbaz , v.hugo bir idam mahkumunun son günü , puslu kıtalar atlası , sweig olağanüstü bir gece... Türk veya yabancı roman önerir misiniz?
Eğer okuduğun kitaplar gibi birşey istiyorsan tolstoy, dostoyevski, sweig, Sebahattin Ali, Jack London, Yusuf Atılgan, Oscar Wilde, Peyami Safa gibi yazarları takip edebilirsin.
Dili basit kitaplar okumalı. Bir de popüler ama edebi değeri de olan kitaplarla başlarsa daha iyi olur. Tamamen kendi görüşüm ama kitap okuyan insanlar o kitap hakkında konuşmak istiyor. Eğer herkesçe okunan kitaplar olursa, kitap sohbeti yapabilme imkanı bulur ve iyice heveslenir diye düşünüyorum. Çevremdeki birçok insan böyle oldu. Örneğin Zülfü Livaneli'nin Serenad kitabı çok popüler. İki arkadaşıma okuttum.Okuduktan sonra gerek birbirleriyle gerek başka insanlarla gerek benimle kitap üzerine konuşma fırsatı buldular ve benden başka öneriler de istediler.
Ahmet Ümit - Kavim (polisiye, kime okuttuysam bayıldı. Hiç okumayan insanlar bile.)
Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu
Hüseyin Rahmi Gürpınar- Kuyruklu yıldız altında bir izdivaç
TOLSTOY - İVAN İLYİÇ'İN ÖLÜMÜ TOLSTOY- KREUTZAR SONAT GOGOL- MÜFETTİŞ MOLİERE- CİMRİ ve KİBARLIK BUDALASI S.ZWEİG - Korku, Mecburiyet, O muydu, Yakıcı Sır ve diğerleri de çok uygundur okuma alışkanlığı için. Yaşar Kemal- Ağrıdağı Efsanesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >