Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
36400
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kira Kontratı İmzaladıktan Sonra Eve Çıkmaktan Vazgeçme
K
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, Geçen hafta İnternetten bir ev ilanı gördüm. Aynı gün evi bakmaya gittim. Daha sonra akşamına bir yerde buluştuk. ev sahibi bana kira kontraı getirdi. 2 örnekli. bilgileri doldurduk. 1 ocak olarak yazdı sözleşmeye başlangıç tarihi olarak. aynı gün ben o adama elden nakit olarak 1 kira depozito + 1 kira peşin şeklinde para verdim. Adam parayı elden kabul edeceğini söyledi. banka olmaz dedi. Sözleşmeyi falan notere falan imzalatmadık. sadece ikimiz imzaladık. Ben bir iki sonra eve çıkmaktan vazgeçtim. adamı aradm, sözleşmeyi iptal edebilir miyiz diye. fakat adam biraz problem çıkarsada, tamam ben paranı geri vericem dedi. fakat arıyorum telefonu kapalı. şimdi acaba ben dolandıldım mı?



O sözleşmenin bir geçerliliği var mı? yada benim cayma hakkım var mı? adam şuan bana şunu diye bilir mi acaba 1 ocağıda geçtiği için artık geri dönüşü yok falan diye? Şuan ne yapmayalım?



H
8 yıl
Yarbay

Sözleşme sureti sizde var mı? Muacceliyet şartı yazıyor mu? Cayma depozito hakkında bir hukum var mı? Sözleşme suresi ne kadar? Saygılarımla...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sözleşme sureti bende var. Muacceliyet diye birşey yok :D cayma depozito hakkında birşey yok. Sözleşme süresi 1 yıllık. birde adam şimdi baktım tarihi 01.01.2015 olarak girmiş kontrat başlangıcı olarak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

Sozleşmedeki irade önemlidir. İrade fesada uğramışsa tarafların gerçek iradesine bakılır.

Siz neden dolayı vazgeçtiniz bu önemli. Olağanüstü fesih yolu mevcut.

Kural olarak sözleşme imzalandığı an tarafları bağlar. Muacceliyet yoksa veya depozito şartı evi boşalttıktan sonra aleyhinize kira donemi boyunca borç tahakkuku yapılamaz. Depozitoyu ve 1 aylık kirayı verdiğinizi ispatlamanız lazım.

Şu an mezkur evde başka kiracı var mı yok mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @k4n44t
K
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ev sıfır.ben ilanı internette bir ilan sitesinde gördüm. fakat eksi ikinci ( kot2) katta. odalar pek güneş almıyor. o an anlık olarak fiyat uygun geldi. oda arkadaşı falan tutarım eve yerleşirim dedim. fakat daha sonra dairenin altının ve üstünün boş olması ve güneş almamasından ötürü çok fazla doğalgaz faturası gelir diye ve konum olarak eve çıkacağım arkadaşları ikna edemediğim için vazgeçtim. Fakat ben o gün bir anlık gaza geldim. evi tuttum. parayı bir avmnin içerisindeki cafede verdim geçen hafta. Adamın kendi telefonuda kapalı, eşinin telefonuda kapalı. şüphelenmeye başladım. Atmden para çekmiştim avmde ama. kontratta sadece 1 aylık depozito ve 1 aylık kira verilmiş diye yazıyor ve birde kira başlangıç tarihi. onunda yılını yanlış yazmış :/

şuan ki durumda adama ulaşmassam, hadi para gitti diyelim? sözleşmenin bir geçerliliği var mı? birkaç ay sonra gelip oturmadığım evin kiralarını istemesin. 1 yıllık kira 10 bin tl civarı .

eğer telefonla ulaşamassam yapmam gereken nedir? doğrudan bir avukata mı gideyim yoksa adliyeye mi yoksa karakola mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k4n44t -- 2 Ocak 2016; 12:26:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

Sözleşmeye göre siz evi kiralayan olarak kiralamışsınız. Evde bulunup bulunmamak sizin tercihiniz.

Gerekçenizi karşı tarafa ihtarname yoluyla ihtar edip sözleşmeye bu nedenle uyamayacağınızı soyleyebilirsiniz.

Dava açıp sozleşmenin fashini de talep edebilirsiniz. Ancak ihtarlaşma şart.

Bir arkadaş telepost yoluyla da yapılabildiğini söylemişti. Bunun masrafı daha azmış. Telepostu da kullanabilirsiniz.

Tarih irade fesadıdır. Gerçek iradeye bakılır. Bu sonuçta bir senet değil.
Olağanüstü fesih için daha gerçekçi sebebleriniz olmalı. Aynı konum ve niteliğe sahip daha ucuz bir yer. Okula işe yola avm ye daha yakın muadil ücretli bir yernişan söz durumunun adres değişikliği gerektirmesi sağlık nedenleri gibi.

Sözleşmeye göre para verdiğiniz ispatlanmış karşı tarafla anlaşarak yazılı bir metin yapın. Ve verdiğinizi iade alma hakkınız doğsun.

İlk elde ihtar çekin. Sonra duruma göre dava açın.

Yargıtay kararlarına bakmadım yeni bir uygulama olabilir. Daha net bilgiyi o zaman veririm. Saygılarımla...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @k4n44t
K
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle degerli zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Yani benim o parayi alabilmem için notere falan gidip ihtarname mi çekmek lazim? Yoksa benim ihtarname cekmem sozlesmeyi adamdan geri almak için mi?

Adam la sözleşmeleri aynı anda buluşup yirtarsak bir sorun cikar mi?

Birde bu ihtar meslesinde ne kadar masraf gider ortalama? Pek anlamıyorum bu işlerden çünkü



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

Evde şu anda birisinin bulunup bulunmadığını bu yüzden sordum. Eğer biri varsa zarar oluşmadığından sizin kira bedeli ve depozitoyu istemeniz cezai şart başlığında veya iyi niyete aykırılık olarak aleyhinize tazmin yukumu doğurmaz.

İhtar haklı gerekçelerinizi göstererek ve odediğiniz bedelleri geri ister içerikle sozleşmenin feshini içerecek.


..... Sebeblerden oturu kira aktini yerine getirmek imkansızlaşmıştır. İş bu sebeble .... Odediğim miktarın tarafıma iadesi ile sozleşmenin tarafımca ... Tarih itibari ile feshedildiğinin ihtarıdır.... Gibi bir ihtar olmalı.

Şu an başka kiracı varsa ihtarınız anlamlı ve haklı olur. Buna dayalı olarak odediğinizi isteyebilirsiniz.

Siz sozleşmeyi feshedecem dediğinizde karşı taraf başka kiracı bulmuş olabilir.

Bu arada buluştuğunuz kişinin ev sahibi olduğuna emin misiniz? Telefona çıkmaması garip geldi. Saygılarımla....



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @k4n44t
K
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle ihtar örneği için çok teşekkürler. büyük ihtimal oraya kiracı bulamamıştır. çünkü güneş falan pek almıyor. benim boşluğuma denk geldi iyi dedim. ne zaman kiracı bulunur oraya allah bilir.

Ben olayı size anlatayım.
Ben ilan sitesinde cumartesi sabah ilanı gördüm( 26.12.2015) . adamı aradım. evinize bakmaya gelicem. adam ben orada değilim dedi, ama ustalar çalışıyor şuan orada. ev açık dedi git bak. gittim eve baktım. o an anlık olarak ev 0 olduğu için hoşuma gitti. fakat ısınma vs. konum gibi şeyleri çok düşünmedim açıkçası . Daha sonra adam aradı. baktın mı dedi eve. evet baktım dedim. beğendim. tutuyorum evi dedim. çok bakan falan var dedi tutacağın kesin mi dedi. evet dedim.( pazartesiye kadar süre istedim fakat ısrar etti. tamam dedim akşımana buluşalım dedik avmde). avmye gittim. daha sonra aradı. benim şuan işim var biraz. eşim gelecek sözleşmeyi onunla yaparsınız dedi. eşi aradı sonra telefonla. buluştuk avmde. sonra kontratı yaptık. parayı hemen istedi. parayı vermezssem sözleşmeyi veremeyeceğini söyledi. yasal olarak vermem gerekiyormuş sözleşmeyi verebilmesi için. gittim atmden 1 kira depozito + 1 kira = 2100 lira çektim. Kadına verdim. daha sonra yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı vazgeçtiğim. ve adamı arıyorum adamın telefonu hep kapalı. sonra eşini aradım. açmadı. bir süre sonra aradı işte durumu anlattım falan. niye böyle oldu falan dedi. ama sonra ben dedi ilanı kaldırmıştım. tekrardan koyucam ilanı. o kiracıdan aldığım parayı sana vereceğim dedi. benim parayı kombi taktırırken harcamış.. bugün cumartesi. arıyorum hem kendi telefonu kapalı hem eşinin telefonu kapalı.


bu arada e şimdi dikkatimi çekti eşinin adı ile evin bulunduğu mahallenin ismi aynı + kiranın başlangıç tarihini 01.01.2015 olarak yazmış. sözleşmede onun adresi pek okunmuyor bile. google mapste aradım bulamadım. yok öyle birşey diye. T.C numarası yazıyor ama doğru mu onu bile bilmiyorum şuan.

Kefil falan yok, pul, noter falan da yok. sadece imzalar var. ihtarname yazsam bile adres gözükmüyor doğru dürüst. okunmuyor. ihtarnameyi nasıl çekicem adres yoksa?

Hele T.C. numarasıda yanlış ise bu durumda ne yapmam gerekiyor?


acaba bunlar dolandırcı mı? + hadi diyelim dolandırıcı çıktılar. para gitti. ben bunlara ulaşamadım. o zaman sıkıntı çıkarma birkaç ay sorna bana kira ödeyeceksin diyip arayabilir mi?


birde öğrenci insanım. pek param yok açıkçası. dava falan çok para gider mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k4n44t -- 2 Ocak 2016; 14:16:30 >

H
8 yıl
Yarbay

Kiralanan yere şu anda gidebilecek durumda mısın? Anahtarın var mı? Gitsen seni engelleyen bir şey var mı?

Bu durumu tespit et ki sözleşme tarihi sözleşme tarafı tck noları konusunda kanaat tam olarak hasıl olsun.

Sozleşmede muacceliyet şartı var.
Ancak 30 gun önceden haber vermeyle evi boşaltmanda mumukun.

Kesinlikle oturmayacaksan ihtar çekmen lazım. Muacceliyet ile farklı bir durum. Kira odemediğinden değil oturmak istemediğinden oturuçıkmak isteyebilirsin.

Sözleşme imzalar sahihse geçerli gözüküyor.

Tarih tck nosu ve adres kısmı sizin kiralanana gitmeniz halinde anlam kazanacak. Mümkünse çevreden ev sahibini de öğrenmeye çalışın.

Hakkaten ilginçliklerin olduğu mevzular olmuş.

Karşı taraf en azından telefonda kotu niyetli gozukmuyorlar. Bu nedenle usulunce konuşmaya devam edebilirsin. Öğrenci olduğunu paraya derhal ihtiyacın olduğunu söyle. Sozleşme geçerliye benziyor bu durum alacak borç ilişkisi doğurur. Saygılarımla...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Anahtarim yok. Ev sahibi kombiyi ve dusakavini taktiktan sonra verecekti. Yani cuma günü alacaktım eğer kalsaydım.sonra doğalgazı falan actiracaktim. O zaman ben Suan oraya gideyim. Ama büyük ihtimal kimse bilmiyordur. Eğer binaya gidince herhangi bir bilgi bulamazsam ne yapmam gerekir. Kadının tc si yanlış bir kere.

Pazartesi de Eğer açmaz ise telefonu, savcılığa gitmelimiyim yoksa doğrudan notere gidip ihtari çekip sonra mi savcılığa gideyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

Çok acele karar vermeyin.

Her ne olursa olsun oturmayacaksanız ihtar sözleşme ve kanun gereği şart.

İlgili adrese çıkarın. Telepost 6 tl civarındaymış bunu da kullanabilirsiniz.

İhtardan sonra durumu değerlendiririz. Saygılarımla...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @k4n44t
K
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Tamamdir çok minnettarım. Sağolun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.