Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
416
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kendim ettim, kendim buldum (mu?)
Y
18 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar,

XFX 7800GT sahibiyim.. Orijinal fanı çok gürültülü çalıştığı için şikayetçiydim.. Normal şartlarda 52C civarı çalışırdı.. Zorladığimda 60 falan olurdu.. Fan sesi delirtirdi..

Sonra bunuhttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=S0206 aldım.. Yarım saat önce taktım.. Orijinalini sökuyorsunuz tabii ki.. Ses yok oldu diyebilirim.. Ancak sistemi açtığımda GPU ısısı kafadan 57-60 açılıyor, zorladığımda ise 70 görüyor.. Ancak zorlamayı kestikten 2-3 sn sonra anında 60'a iniyor tekrar.. Ama asla 57 altına inmiyor.. Oysa sistemim gayet güzel soguyor.. MEsela CPU şu an 31C, anakart 43C, HDD 32 C.. GPU ise 57C

Everest GPU fan speed'i %43 olarak gösteriyor.. Bunun hızını arttırmak ısı sorununu çözer mi ve nasıl arttırcaz? Yoksa sök yine bunu, iç soguk su, orjinali mi tak demeli?

Sistem şöyle:
3700 San Diego
DFI LAnparty Ultra-D
2 x1 GB Mushkin RAM
160 GB Seagate SATA2 HDD
XFX 7800 GT
Thermaltake Xaser Kasa

Bu sisteme göre GPU sıcaklıkları ne olmalı ideal şartlarda sizce..



S
18 yıl
Yarbay

Valla bildiğim kadarıyla Sİlencer da iyi bi soğutucu . Senin yanlış takma ihtimalin var mı? Silencer hiç kullanmadım gerçi ama..
Ben sana Zalman VF-700 Cu tavsiye ederim. Gerçekten çok iyi bi soğutucu keşke ondan alsaydın..
KAfadan 10C düşerdi sıcaklıkların hem de ses sıfır olurdu..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
18 yıl
Yarbay

Bazen ne kadar özenilse de temas problemleri yüzünden iş bozulur.

silencerin tabanına transparan denecek kadar ince bir macun tabakası ile chip , silencer sink e tamamen temas ediyor mu ? Bir de takım esnasında egri takma var mı ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.