Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
341
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kefir mi bu yoksa başka birşey mi?
H
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Beylerhttps://www.kefirdanem.com kefir mayası aldım.İlk önce kendi kabında 6 saatlik bir aktifleştirme süresinden sonra ılık süte boşalttım bu kefir tanelerini.
Daha sonra 16 saat sonra baktığımda bu hayvanlar içindeki bütün sütü bitirmiş sanırsam.

Su var dipte bu hayvanlar da tepeye çıkmışlar.Sütüm bitti.Sonuç olarak kefir oluşmadı.Lor gibi birşey oluştu.

Bu resimdeki kefir mi yoksa başka bir şey mi?Kefiri nasıl yapıcam ben bunlardan?Neden kefir olmadı,neden bütün sütü bitirdiler?
Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşsın.Ayrıca aceleyle yazdığımdan biraz saçmalamış olabilirim.Acil yardım edin< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



M
8 yıl
Er

Öncelikle sakin ol şampiyon başarıyla kefir mayalamışsın. Tam mayalanmış kefirde, pıhtı kısmı ve sıvı kısmı birbirinden ayrılır. Kavanozu çalkaladıktan sonra plastik bir süzgeç ile sıvıyı süzmen gerekiyor (çalkalamadan da direk süzebilirsin tabi :D). Böylece kefirin içime hazır hale gelmiş olacak. Daha sonra süzdüğün taneleri yeni mayalama için kullanabilirsin. Eğer tadı senin için çok ekşiyse mayalama süresini 12 saate kadar indirebilirsin, hatta hava sıcaklığına bağlı olarak daha bile kısa olabilir bunu denedikçe kendin tespit edebilirsin. Ayrıca önemli uyarı kefir tanelerini (dane de deniyor) herhangi bir metalle temas ettirmemeye dikkat etmelisin. Afiyet olsun



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.