Kayıt pek farketmez enstruman ise kayıt o zaman eder ama sadece vocal ise farketmez.Mikrofon o fiyata biraz zor olur ama mydukkandan oldukça iyi bulabilirsin.
Evet sadece vokal olacak peki hangi modelini seçelim creative lerin?
quote:
Orjinalden alıntı: nighteen
Kayıt pek farketmez enstruman ise kayıt o zaman eder ama sadece vocal ise farketmez.Mikrofon o fiyata biraz zor olur ama mydukkandan oldukça iyi bulabilirsin.
Sennheiser ya da plantronicsin mikrofonlarına bak.Ben sennheiserın mikrofonlu kulaklığını kullanıyorum hd ses kartı ile çok iyi kayıt yapıyor.Bu biraz da kayıt cihazından ses kalite ayarlarınızla alakalı 128 bit ve üzeri 44000 de yaparsanız güzel olur.İyi bir kayıt prıoramı da önemli.
creative x-fi music ses kartı alabilirsin. ben 2 yıl boyunca cubase sx ile 10 kanala kadar kayıt yapabildim. bu fiyatta seni tatmin eder. mikrofon olayına gelirsek shure un düşük modelleri mevcut ancak bu aralar dolar seviyesi yüzünden herşeyin fiyatı arttı. ( dynamic mikrofon ) ilerde daha iyi bir şeyler almak istersen RODE nin condenser mikrofonları var.
Bir arkadaşım evinceki laptop ında küçük çaplı bir stüdyo kurmak istiyor
İstedikleri ise sadece kayıt amaçlı olarak:
1)Ses kartı
2)Mikrofon
Buna karşı bütçe biraz kısıtlı
M audio gibi seviyelere çıkamıyor maalesef
İkisi için 150ytl ayırabiliyor
Ne önere bilirsiniz?
Teşekkürler
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.