Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
963
Tıklama
0
Öne Çıkarma
katılımsız proğram eklemek
E
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

selamün aleyküm yazılımcı arkadaş varmı bilgisayarım bozulduda of ya
Arkadaşlar katılımsız program yapmak için arka planda otomatik kurması için internette araştırdım ve. Şimdi bu yazılım ile diyelim kendim için NTLite yazılımını kullanarak Windows 10 ISO dosyasına programları resmi sitesinden indirerek katılımsız programa çevirmek istiyorum. Öyle bir şey yapmak istiyorum ki, Windows 10 kurulum esnasında programları da kursun yani kendi arka planda Next Next Next desin. Bunu hangi komutla yaparım? Chrome WinRAR Zoom gibi programları eklemek istiyorum.
Konudaki gibi nasıl yapabilirim?

Windows 10 ISO dosyasını poweriso, ultraiso vb. uygulamalar kullanarak Source dizini içine daha evvelden oluşturulan dizinlere, sırası ile örneğin: $OEM$\$$\setup\scripts altına setupcomplete CMD dosyasına kurulması gereken programın parametreleri eklenerek yapılabilmekte, Windows masaüstü hazırlanma sürecinde eklenen programlar kuruluma geçer ekleme işlemi bitince açılan ISO kalıbı aynı şekilde kaydedilip işlem tamamlanır.

Parametre eklenmezse eğer, normal kurulum olarak kullanıcı kendi manuel şekilde kurulumu yapar.
Programların yanısıra Windows sisteminin çalışması istenilmeyen hizmetlerin devre dışı bırakılması ilgili komutlar dahi eklenebilir tabii ki örneğin Windows Update Defender printer hizmetleri vs.
setupcomplete CMD dosyası örnek içeriği:
Sürprizbozan: Göster.
@echo off.
"%WINDIR%\Setup\scripts\PROGRAM1.exe" /parametresi.
"%WINDIR%\Setup\scripts\PROGRAM2.exe" /parametresi.
"%WINDIR%\Setup\scripts\PROGRAM3.exe" /parametresi.
Del /Q /F "%0"
Katılımsız program hazırlama paketleme işlemlerini smartinstall Maker'ın yanı sıra, 7ZIP sfx, WinRAR SFX yöntemleriyle setup hazırlama beraberinde Install Shield Premier ve Emco MSI builder gelişmiş uygulamalardan istifade ederek birçok benzer katılımsız setup data Cab MSI vb paketlemeleri en hızlı şekilde yapabilirsiniz.
Çözemedim ISO olayını arkadaşlar maddi durumum da yok morallerde bozuk of ya



G
3 yıl
Er

M
3 yıl
Teğmen

anladığım kadarıyla iso dosyasına kendi yaptığınız katılımsız programları eklemek istiyorsunuz.
öncelikle her program mesajınızdaki parametrelerle katılımsız yapılmaz.Katılımsız yapabilmeniz için çok fazla alternatif var.Onlarla uğraşmak yerine size tavsiyem hazır yapılmış katılımsız programları indirmeniz tabi güvendiğiniz bildiğiniz sitelerden.örnek vermek gerekirse google a "chrome katılımsız" yazarsanız yüzlerce site çıkar karşınıza güvendiğiniz bildiğiniz siteden indirebilirsiniz.hem böylelikle zamandan tasarruf yapmış olursunuz.Ayrıca katılımsız programları direkt iso ya entegre etseniz dahi kurulum yapamazsınız.Addon haline getirmeniz lazım.Onun için Nlite programıyla ilgili Youtube da "nlite program ekleme, iso dosyasına program ekleme" gibi arama yaparsan gerekli anlatımları bulabilirsiniz.
alternatif olsun diye youtube da başka bir program anlatım videosu koyuyorum.
Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenipara11 -- 1 Şubat 2021; 22:59:29 >

E
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

addon haline nasıl getireceğim katılımsız proğramları ben otomatik kurmasını istiyorum ntlite gibi proğramlarla olmuyor denedim.



E
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

olmuyor kaç sefer diyeceğiz ya ben otomatik kurmasını istiyorum proğramların


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Teğmen

öncelikle üslubunuza dikkat edecek şekilde yazmanızı rica edicem.
Burada kimse sizin yardımcınız veya sorun çözme ekibiniz değil.Size zaman ayırıp sorununuza çözmek amacıyla saygı çerçevesinde mesaj yazıyorsak sizinde aynı saygıyı göstermeniz gerekir.Unutmayın kimse size cevap vermek veya kötü üslubunuza maruz kalmak zorunda değil.
Son mesajımdır size kolay gelsin




Bu mesajda bahsedilenler: @eskehacettepe
K
3 yıl
Yarbay

Proğram değil program "G"



E
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

arkadaşlar özür dilerim ben windows isoya katılımsız program ekleyecektim formatdan sonra otomatik kurması için benim indirdiğim windowslar çok kasıyor ntlite syprep ve acronisle denedim olmadı deneme-yanılma yapdım olmadı 50-100 kere denedim moralim bozuldu gerçekten.



E
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

gerçekten sizden çok çok özür dilerim kendimi geliştirmek istiyorum isoyla ilgili size helal olsun çok çok benden yana size dua ederim chrome winrar zooma dobe com player vlc media eklemek istiyorum formatdan sonra otomatik kurması için arkaplanda sessiz kurulum .



E
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi




E
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

selamün aleyküm konudaki videodaki programı çalıştıramadım yardımcı olrumsunuz alternatifleri denedim ama.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.