Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
120
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kardeşinize Yazılımla İlgili Öneri SALIN
T
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Selâmün aleyküm beyler,
Bilgisayar için yazılım geliştirmek, ve geliştirilmiş programların içindeki kodları varsa hataları bulup düzeltmek ve yardımcı olmak istiyorum. İnternette de bir süre araştırma yapınca karşıma bir sürü kaynak çıktı. C# öğrenmenin daha faydalı olacağı kanaatine vardım. Bir süre kendi kendime öğrenip daha sonrasında da kursa yazılmayı planlıyorum. Hangi internet sitelerinden ve kitaplardan faydalanmalıyım ? Başlangıcı nasıl olmalı ? Yardımcı olursanız çok makbule geçer.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
6 yıl
Binbaşı

Yazılım geliştirme insanın kendi öğrendiği birşey kanaatimce. Ne okul ne kurs her ne kadar işin teorisini, temellerini, prensiplerini vs. öğretse de; o editörün başına geçip klavye ile baş başa kaldığında ne yapacağını, tecrübelerinden başka hiçbirşey sana öğretemez. Hangi dili öğrendiğinin çok bir önemi yok, pratik herhangi bir dil işini görecektir.

C#, Java, Python başlangıç için -öğrenilmelerinin "kolay" olmasından ve kütüphane bazında çokça çeşitlilik içermelerinden ötürü- iyi seçimler olabilir. Eğer eğilimin belli ise, o alana yönelik yatırım yapmak da mantıklı olabilir. Örneğin sistem programlama için C/C++ öğrenmek işine yarayacakken, front end web geliştiriciliği için Javascript öğrenmek mantıklı olabilir. Eğer hangi alana yöneleceğini belirli değil ise, istediğin herhangi bir pratik dili seç ve bir an önce "programlama"yı anlamaya çalış. OOP (Nesne Yönelimli Programlama) odaklı çalışıyorsan OOP'yi anlamaya çalış, FP (Fonksiyonel Programlama?) ise FP'yi anlamaya çalış. En önemlisi de; işin temelinde uğraştığın şeyi, bilgisayarı, anlamaya çalış.

Teoriyi ihtiyacın olduğu kadar tak kafana, birşeyleri listelerken sıralamak istiyorsan sort algoritmalarını öğren, anla, senin durumunda hangisinin kullanılmasının mantıklı olacağına kafa yor.

Toplulukları kullan, github'ı kullan, forumdh'yi kullan, ingilizcen varsa diğer yabancı kaynakları kullan, fikirlerini ve çalışmalarını paylaşmaktan çekinme. Başkalarının çalışmalarından örnek almaktan çekinme. Farklı farklı kaynakları oku, mesela TDD'yi oku; hem Robert C. Martin'den oku, hem DHH'den oku. Kendi kararlarını kendin ver.

En nihayetinde ama kardeşim, yap.

Kendin yap, klavyenin başına geç, editörünü aç, fikrin senin masaüstünde bir kısayol olana kadar çalış. (Masaüstünde kısayol, tarayıcıda sayfa, içerik önemli değil)



3
6 yıl
Teğmen

Dostum bekle senin için guzel bir liste falan ayarlayacağım. Ve sunu söylemek isterim bi yazlim gelistirici kulububkurduk senide bekliyorum :



Yerli Yazılım (Oyun Dahil) Gelistirme Kulübü Kurduk. Bu işlerle ugrasanlari kulübümüze bekleriz: Şimdilik discord grubu kurdum :https://discord.gg/KMZ2xkh



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.