Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
841
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kamu bankalarından yandaşlara dağıtılan krediler silinecek; zararı devlet hazinesi ödeyecek.
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dün TBMM'de kabul edilen torba yasa kapsamında, bankaların verdiği batık kredilerin yeniden yapılandırılması konusunda şöyle bir düzenleme yapıldı:

"Finansal yeniden yapılandırma kapsamına alınacak borçluların mali durumunun tespiti ve finansal yeniden yapılandırmanın uygulanabilirliğine ilişkin değerlendirme, bağımsız denetim kuruluşlarına, Çerçeve Anlaşmaları kapsamında belirlenecek yeterli bilgi ve uzmanlığa sahip kuruluşlara veya borçlu tarafından kabul edilmesi halinde alacaklı kuruluşlara yaptırılacak.

Bu madde kapsamında finansal yeniden yapılandırmalarda; kredilerin vadelerini uzatmak, kredileri yenilemek, ilave kredi vermek, anapara, faiz, temerrüt faizi, gecikme cezaları ve kar payları ile kredi ilişkisinden doğan diğer her türlü alacağı indirmek veya bunlardan kısmen veya tamamen vazgeçmek mümkün olacak.

Düzenleme uyarınca yapılacak teminat azaltma, anapara ve diğer alacaklardan vazgeçilerek kayıttan düşme yahut benzer işlemlerle kredilerin yeniden yapılandırılması Bankacılık Kanunu ile düzenlenen zimmet suçunu oluşturmayacak."

Yapılan işin amacı şu: Kamu bankalarından yandaş firmalara dağıtılan ve geri ödenmesi mümkün olmayan (batık) krediler affedilecek. Kamu bankaları alacaklarından vazgeçerek oluşan zararı "görev zararı" olarak kabul edecek ve oluşan bu görev zararları Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nden karşılanacak. Bu işlemlerin altında imzası olan bürokratlar yargılanmayacak, suçlu bulunmayacak.

Yani yandaşlara peşkeş çekilen ve geri ödenmeyen kredileri sizlerin, bizlerin, sıradan vatandaşların vergileriyle kapatacaklar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 12 Temmuz 2019; 14:12:57 >

K
5 yıl
Yarbay

montaj bunlar inanmayın .

yolları köprüleri nasıl kendi ceplerinden yaptılarsa , bu işleri de ceplerinden yapacaklardır inşallahamin



B
5 yıl
Yarbay

Sonra bütçe ilk 6 ayda 70 milyar TL açık verir, Onca vergiye rağmen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.