Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
788
Cevap
526441
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (5. sayfa)
R
16 yıl
Teğmen

rt-205 içinde tekrarlayıcı die bi yer yok.
network hakkında uzman oldum bu sayede amma teferruatlı işlermiş...

her iki ürün içindede köprülemek için bi bölüm olması gerekiyor.
airties ürünleri kendisine özel olarak mesh isimli bi bölüm kullanıyor oradan köprülüyorlar. her ürüne mesh ten birbirini köprülediğimiz zaman kablossuz olarak bağlantı kuruluyor. bendeki ürünlerde bu uyum olmuyor sanırım o yüzden bütün denemelerimde kablosuz köprülemeyi başaramadım. kablo ile geldikten sora kablosuz net yayıyorlar.
usrobotic modem 4 port - linksky wrt54gc 4 port wifi router - airties rt-205 modem( ap amaçlı kullanılıyor)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebel_blue -- 20 Şubat 2009; 12:51:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Er

arkadaşlar airties 6271i ana modem airties rt-205 i alan genişletmek için kablosuz olarak birbirine bağlamayı başardım. Konuyu resimli olarak yakında buraya yazacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
16 yıl
Er

rt 205 şifre olayını cözdüm burdan takip edebilirsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_30052778/tm.htm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: musty54

arkadaşlar airties 6271i ana modem airties rt-205 i alan genişletmek için kablosuz olarak birbirine bağlamayı başardım. Konuyu resimli olarak yakında buraya yazacağım.




Belirtmiş olduğunuz modemler bende de var. Kablosuz olarak bende bağlanmak istiyorum. Açıklamalarınızı merakla bekliyorum.



Z
16 yıl
Binbaşı

adamım mükemmel olmuş tebrikler çok dua aldın benden
iyi forumlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Çavuş

bck6579 arkadaşım.

Öncelikle geç cevap yazdığım için kusura bakma, epeydir forum'a girmiyordum. Ondan oldu.
Dediğin, dhcp acık dursun sadece vci ayarlarını sil, önerisini deneyip geri döneceğim.

İlgin için teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Onbaşı

arkadaşlar benimde çok acil yardıma ihtiyacım var airties rt205 ve zyxel 660hw modem var internete air ties baglı benim zyxel nasıl olurda access point görevi yapar bana bilen biri yardımcı olsun ayarları çok zor air ties için anlatılanlara göre şimdiden teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Binbaşı

kaynak olarak airties rt-211 kullandım. rt-210 ilk AP ve ona bağlı olan USRobotics 9108 (üstünde 7dBi anten var) bağladım. hepsi full kapasite çalışıyor. gayet güzel oldu. dublex evin heryerinde çekiyor. deneme yanılma valla baya uğraştım. fakat çok yararlı oldu bu konu. wireless olarak bağlı tüm aletler. AP leri istediğim yere takabiliyorum tek güç kablosu ile teşekkürler saygılar.



A
16 yıl
Çavuş

quote:



Dinamik ip olayına takıldın demek. O zaman temiz temiz baştan anlatayım.

Senin resimlerle anlattıklarını harfiyen yaptım. 195.174.252.X li ip verdigi icin kablo net bende airties a 195.174.252.3 dedim harfiyen dediklerini resimlerde ki gibi yaptım ve kablo netten gelen cat5 i rt205 e taktım. 1. bilgisayarı actım bir ip aldı işte sorunsuzca net e girdim. sorun yok. ardından 2. bilgisayarı actım ip alınıyor tanımlanıyor felan diyor ama ip alamıyor ve haliyle net e giremiyor makinalar birbirini goruyor ama. ardından 2 bilgisayarı kapattım. 2. bilgisayarı actım bu kez de ilk olarak ve 2. bilgisayar 1. bilgisayardan farklı bi ip aldı net e girdi sorunsuzca. aldıgı ip dogal olarak 195.174.252.X olarak tabii X i değişikti sadece yani. ardından diger bilgisayarı actım (1.bilgisayarı) bu sefer o tanımlanıyor dedi ip alamadı net e giremedim haliyle.

iki bilgisayarda da vista 32bit home basic var. hatta dun üşenmedim 3. bi masaustu ile denedim wireless usb dongle taktım da. oda net e girdi ayrı bi ip alarak ama bu sefer diger 2 notebook girmedi.

olay budur. aynı anda 1 den fazla bilgisayar girmiyor. sorun u çözmeye çalışıyorum işte. yardımcı olabilirsen tabii çok hora geçer.



DHCP ayarları altındaki clinet sayısını artır büyük ihtimalle ihtimalle ip havuzu sayısı 1 sayıyı 255'e kadar artırabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
16 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,

Çok acil yardımınınıza ihtiyacım var.
Kablonete abone oldum. scienfic-Altanta marka kablolu modem verdiler.
Scienfic atalanta dan çıkan ethernet çıkışını rt-210 un lan portuna bağladım.
Öncelikli olarak rt-210 modemimin dhcp özelliğini kapattım.
scienfic-Altanta ile aynı aynı gruptan(192.168.100.1) olması için rt-210 un ip adresinide 192.168.100.100 olarak atadım.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu işlemin ardından notebook'a aşağıdaki ip ve gateway ı atadım.

< Resime gitmek için tıklayın >


Ancak bir türlü kablosuz internet çıkışı alamıyorum. Nerden hata yapıyorum.



K
16 yıl
Binbaşı

2 laptop var bende
arkadaşdada cnet kablolu modem var 4 portlu bunun portundan gelen bir kabloyu rt-205 e bağlayıp rt-205 den kablosuz girmek istiyorum..u ip adrs

cnet de ip adresi 10.0.0.2 olarak fark edermi bu ip adresi illa 192.168 gibi mi olması lazım..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
16 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar elimde linksys wag54gp2 modem ve airties rt205 var. Bu ikisini kablosuz olarak birbine bağlayamıyorum linksys modemin ayarlarını yapamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlardan acil olarak yarımlarını esirgememelerini istiyorum. Lütfen yardım edin... saygılar sevgiler...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: genckaptan

Arkadaşlar elimde linksys wag54gp2 modem ve airties rt205 var. Bu ikisini kablosuz olarak birbine bağlayamıyorum linksys modemin ayarlarını yapamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlardan acil olarak yarımlarını esirgememelerini istiyorum. Lütfen yardım edin... saygılar sevgiler...


Aynı konuyu 30 dk önce ben açacaktım vaz geçtim.

KOnuyu yakından takip ediyorum az önce iki deneme yaptım ama linksys ın şifresini kaldırmadan denedim.Airties e modemi ekledim ancak bir türlü bağlanamadım.Sonuç olarak modemi kutusuna koyup dolaba kaldırdım.

Az sonra labtop ı alıp çardağa otumayı planlıyorum ama çekimde sorun yaşama olasılığına karşı airties i de devreye sokmak istiyorum.Aslında sorun olacağını sanmıyorum wag54gp2 çok sağlam bir modem ama bu olasılık beni düşündürüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Binbaşı

Bu konu burada ne cavap bulur nede okuyanı olur.

Yönetici arkadaşlar konuyu network kısmına taşırlarsa hada çabuk cevap bulabiliriz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
16 yıl
Binbaşı

Benim acces e ihtiyacım kalmadı modem çekim mesafesi konusun da gayet başarılı çıktı.

Yinede bu konu network bölümüne taşınmalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
16 yıl
Binbaşı

Benim aynı ev ve cevresinde çekim açısından sorunum yok zaten interneti paylaşacagız. ana modem linksys olacak. rt-205 de ap modunda olacak. mesafe biraz uzak ama bunu kablosuz olarak biraz arttırmak istiyoruz bu bize yetecektir. Bende airties da denileni yaptım ama linksys de olay bambaşka. Anlayamadım modemin yapısını. O yüzden yardıma ihtiyacım var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
16 yıl
Er

Merhabalar acil dönen olursa çok sevinirim. elimde iki tane airties 205 marka modem var mesh kullanıcam ilk sayfada yazılanları harfiyen uyguladım ama o ayarları yapınca mesh yaptığım modem bağlantı hatası verdi. biraz daha ayrıntılı verirmisiniz? ilk sayfada verilen ayarları modemlerin ikisinedemi girmem lazım yoksa sadece mesh yapacağım modememi giricem?



M
16 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar ana modemden kabloyla rt215 a bağladım ve tarif edilen ap ayarlarını yaptım.Ana modeme kablo ile bağlı bu yeni access point i nasıl tanıtacağız onu anlatabilirmisiniz lütfen..

Tamam ana modem den ap ayarlarını active yapıp Turkiye..kanal 6 yaptım...şimdi kablosuz bağlanabiliyorum....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mus3535 -- 19 Temmuz 2009; 12:51:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
16 yıl
Er

Arkadaşlar şifresiz olarak yapma konusunda sanırım probleminiz yok ben başka bir şeye değinmek istiyorum eğer kablosuz ağ güvenliğini mac daresleri haricinde yapmak istiyorsanız iki modeme de WEB şifreleme ile 10 haneli rakkam vererek (ikisinede aynı şifreyi vermeniz gerekmektedir.) güvenliği yapabilirsiniz. yanlız arkadaşlar başıma gelen bir şeye değinmek istiyorum modemlerin i.p. adreslerine dikkat edin ikiside aynı olmasın aynı olursa kablosuz bağlantıda sorun yaşamazsınız ama modem olarak kullandığınız cihaza ethernet kablosu bağladığınız zaman bağlantıda sorun yaşarsınız. ve ayrıca iki modeme MESH olarak birbirini eklemeniz gerekmektedir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
16 yıl
Binbaşı

arkadaşlar elimde bir adet rt211 bir adet de rt 205 var rt 211 benden çok uzakta olduğu için 2mbps ile falan bağlanabiliyorum şimdi ben ilk sayfada denilenlerin hepsini rt205 e uyguladım mesh den de iki modemi de birbirine ekledim fakat rt211 den bağlantımı kesip de rt205 e bağlanınca sadece yerel bir ağ görünüyor nedeni nedir bilen varsa çok sevinirim acaba access point tanıtımı mı yanlış oldu nerede yanlış yapmış olabilirim bilenler bi el atsa çok minnettar kalacağm
iyi forumlar...

-edit- DÜZELTİLDİ DHCP sunucusunu iptal etmeyi gözden kaçırmışım şu anda bu şekilde bağlanıyorum internete Allah buna uğraşıp da bulandan razı olsun süper oldu ilk anda gözlerime inanamadım ama gerçekten hem kabloyla hem wireless denedim gayet başarılı
iyi forumlar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 18 Temmuz 2009; 2:28:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.