Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
5773
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İtü dışı yatay geçiş
M
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.
Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim.2.sınıf bitti bu dönem.
İtü bilgisayar mühendisliğine başvurmayı düşünüyorum.
Ortalamam 3.60 civarı.
İtü ingilizce yeterlilik sınavını geçmek zorundaymışım.
Sınavın zorluğu ve sınav yapısı hakkında bilgisı olan var mı birde sınav ile ilgili çalışmak için döküman nerde bulabilirim.
Birde değerlendirme nasıl yapılıyor yani ortalamaya mı yoksa ingilizce sınavına mı daha çok önem veriyolar.
Teşekkürler.



M
10 yıl
Çavuş

Sınavın yapısıyla ilgili bir bilgim yok. Ama zor bir sınav olduğunu duyduğumu ifade edeyim. Çoğu kişi o sınavda başarılı olamıyor. Çalışacak döküman işini bilmiyorum.

İngilizce Sınavı, "değerlendirmeye alınabilmeniz" için yapılan bir sınav. Değerlendirmenin kendisine bir etkisi bulunmuyor. Yani; Eğer İngilizce sınavından geçemezseniz yatay geçiş başvurunuz otomatik olarak iptal edilecek ve transkript ile diğer belgeleriniz vs. yatay geçiş değerlendirme komisyonunun önüne gitmeyecek.

Eğer sınavı başarıyla geçerseniz ; Evraklarınız sizin gibi sınavı geçenlerle birlikte komisyonun önüne ulaşacak. Komisyon da değerlendirmenize bakacak. İlgili komisyon, İngilizce sınavından aldığınız puanı değerlendirme kriterleri arasına katmayacak. O sınav sadece elemek için yapılıyor. Not ortalaması tabii ki çok önemli. 3.60 civarı bir ortalama sizin için büyük bir avantaj, ancak sınavı atlayamazsanız maalesef bir işe yaramayacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 7 Haziran 2014; 19:24:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @madenli1
G
10 yıl
Teğmen

Iyte den itu ye yatay gecis yapmis bir arkadasim ing sınavının degerlendirmede daha etkili olduğunu soylemisti.yani ortalamasi degil ing sinavi yuksek olan daha avantajlı oluyor.sinavi gecen insanlarin puanlarinin hicbir onemi olmadigi dogru degil yani.arkadasim genetige gecis yapti yani baska fakultelere ozel durumlar varsa bilemem.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: darylina_

Iyte den itu ye yatay gecis yapmis bir arkadasim ing sınavının degerlendirmede daha etkili olduğunu soylemisti.yani ortalamasi degil ing sinavi yuksek olan daha avantajlı oluyor.sinavi gecen insanlarin puanlarinin hicbir onemi olmadigi dogru degil yani.arkadasim genetige gecis yapti yani baska fakultelere ozel durumlar varsa bilemem.


Üzülerek söyleyeyim ki asıl sizin söylediğiniz doğru değil.

Sınavın adı İngilizce Yeterlilik Sınavıdır. Yeterli seviye Yabancı Dil bilip bilmediğiniz test edilir ve bir eleme yöntemi olarak kullanılır.

İTÜ'ye değil ama başka bir okula yatay geçiş yapmış birisiyim vakti zamanında. Dolayısıyla değerlendirme süreçlerini, sınavların işleyişlerini az çok biliyorum.



G
10 yıl
Teğmen

Yeryuzunde hicbir okulda bi dil sinavindan 60 70 alan biriyle 80 90 alan ayni kefeye konmaz.proficiency ve ortalamalara hangi oranlarda onem verildigi degisebilir tabi ama siz bu ing sinavini gectiniz, artik hanginizin bu sinavdan daha yüksek puan aldigina bakmayacagiz diye bir durum soz konusu degil bunu demek istiyorum. Benim konustugum kisinin ortalamasi beraber basvurdugu arkadasindan dusukmus ama proficiency den daha yuksek aldigi icin onu almışlar. Ama genetik bolumunde ing bilgisi daha onemli oldugu icin belki boyle bir degerlendirme yapilmistir, diger bolum ve fakultelerle ilgili herhangi bir bilgim yok :)

Bu arada sınav 2 oturum ve speaking yok.reading, listening ve essay var yani.bir boun proficiency kadar zor olmadigi söyleniyor. 1.oturumu gecen 2.ye katilabiliyor.kismetse ben de basvuracagim itu ye bu yaz :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEE01DE48 -- 8 Haziran 2014; 0:10:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Çavuş

Aynı kefeye konup konmamasıyla ilgili şahsi bir görüş belirtmeyeceğim, konmadığı konusunda bilgimin arkasında durmaya devam edeceğim. Söylediğim gibi, bu sınavların yapılmasının amacı tamamen Komisyonun değerlendirme yapmasını kolaylaştırmak ve öğrencilerin İngilizce yeterlilik seviyelerini test etmek. Örneğin Marmara Üniversitesi. %50 ÖSYS puanını %50 not ortalamasını esas alarak değerlendirme yapar. Puanlarınızın %50'lerini alıp toplar, değerlendirme puanınızı belirler ve sizi sıralamaya sokar. Bunların öncesinde de en az 60 almanız gereken bir İngilizce Yeterlilik Sınavı yapar. Bu puanı alamayanlar değerlendirmeye alınmaz, bu ve üstünde puan alanların transkript ve diğer belgeleri komisyon tarafından değerlendirmeye alınır. Bu değerlendirme sırasında, ilan edilen yatay geçiş koşullarına uygun olmayanların başvuruları otomatik iptal edilir. Koşulları sağlayanlar içerisinden %50 ÖSS - %50 not ortalaması şeklinde değerlendirme puanının dışında farklı bir kıstasa bakılmaz.

Yine İstanbul Üniversitesi de yabancı dil sınavı yapıp, belli oranda ÖSS belli oranda not ortalaması bakan bir okul. YTÜ, %80 ÖSS %20 not ortalaması şeklinde değerlendirme puanı belirler, öncesinde yabancı dil sınavı yapar ve başka bir kıstas sokmaz. Tabii her okulda olduğu gibi, koşulları sağlıyor olmanız gerekir. FF dersin olmaması vs vs.

Değerlendirme yapılacak kıstaslar bellidir ve bunlar başvuru sırasında açıklanır. Not ortalaması ve ÖSS puanı dışında puan denkliği konusunda ayırıcı bir faktör kullanmıyorlar. Konuştuğunuz kişinin beraber başvuru yaptığı kişiye nazaran ÖSS puanı daha yüksek olabilir. Ya da ortalamam yüksek diye arkadaşınızı kandırıyordur. :D Prof. puanı yüksek onu alalım gibi bir dünya olduğunu hiç sanmıyorum. 3 sene boyunca yatay geçiş furyası için uğraşıp, araştırmaktan bir hal olan ve sonunda bunu başarmış birisi olarak söylüyorum. Bir yerde yanılıyor olabilirim ama pek sanmıyorum. :D

Genetik bölümüne has bir değerlendirme yapılacağını sanmam ayrıca. İTÜ'nün fakülteler arası değerlendirme kıstası ortak diye hatırlıyorum. Çoğu Üniversite öyle hatta. (belli maddeler dışında)

Neyse, siz bunlara fazla takılmayın. Derslerinize çalışın, ortalamanızı olabildiğince yüksek tutun. Sınavdan da geçin. Gerisi takdir-i ilahi. Eğer IELTS, TOEFL gibi sınavlardan yeterli başarı belgeniz varsa, sınava girmeden direkt muaf olabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 8 Haziran 2014; 1:32:32 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darylina_
A
10 yıl
Binbaşı

itünün ingilizce sınavı diğer okullara göre oldukça kolay.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Binbaşı

Reading ve re-write kısmı var ortalama bir sınav oluyor.Onun dışında listening ve writing gayet basit.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bahçeşehirin prof. sınavından 83 almıştım artık elimden geldiğince çalışıp giricem sınava hayırlısı bakalım



M
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bugün önce itü ingilizce fakültesine gidip sınav için döküman aldım.
Daha sonra maslak öğrenci işlerine gittim yatay geçişle bilgi almak için.
İlk gittiğim kişi eğer şuanda okuduğun bölümünün programında olupta almadığın bir ders varsa başvurun iptal olur dedi.
Daha sonra yatay geçişle ilgilenen daha üst düzey kişiye gittiğimde şuanda okuduğun bölümünün programındaki ilk senedeki derslerini almış olman lazım dedi.2.seneki derslerin tamamını almış olma zorunluluğun yok dedi.

Benim 2.sınıfta ilk dönem almadığım bir ders var sizce bir sıkıntı olur mu ilk gittiğim kişinin dediği gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MLoveR
M
10 yıl
Çavuş

Şu an 2.sınıfı bitirip, İTÜ'ye 3.sınıf(5.yarıyıl) için başvuracaktınız.

Bahçeşehir Ünv. Bilgisayar Mühendisliği 4 yıllık onaylı öğretim planına göre, 2.sınıf ilk dönem yani 3.yarıyıldan hiç almamış olduğunuz herhangi bir ders var ise başvurunuz iptal olur. İlk kişi doğru söylemiş.

İTÜ'nün bu konudaki tavrı katı. Hatta birçok Üniversite koşulları arasına yazar. "Öğretim Müfredatındaki Tüm Dersleri Almış Olmak" şeklinde. Kasıt bu dur. Hatta İTÜ'nün yatay geçiş koşulları arasında da yanlış hatırlamıyorsam direkt olarak yazıyordu bu geçen sene.

Almamış olunan dersi kabul eden okullar da var. Ama sayıca çok değil. Almamış olmak, bir dersten kaldığınızı göstermediği için(Transkriptte yazmaz) bunu kabul eden okullar oluyor. Ama İTÜ'nün bunu kabul etmediğini biliyorum.

http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201410/itudisiyataysonuclari/yurtici_yatay_sonuclari.htm

Burada geçen senenin sonuçları var.

"DİĞER BAŞVURU SONUÇLARI" tablosu altında başvurusu reddedilenler var. Bazı kişilerin red gerekçesini okuduğumuzda, şu yazıyor görüldüğü üzere : "Bitirmiş olduğu dönemlere ait üniversitesindeki öğretim programında belirtilen tüm dersleri almamış olduğundan"

Yine başvuru yapıp şansınızı deneyin diyeceğim ama, boş yere umutlanma ihtimaliniz yüksek olur maalesef.




Bu mesajda bahsedilenler: @madenli1
0
5 yıl
Teğmen

Kurumlararası yatay geçişle itüye geçerken sadece ortalamayamı bakılıyor yoksa ösym puanıda dahil ediliyormu? birde kurumlararası yatay geçiş sonuçlarını bulamadım sitesinde varmı acaba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam bende ielts var ama türkçe bölüm okuyorum. Bu sorun olur mu? Bu arada ben yatay geçişle değil, itü kazanıp dersleri saydıracağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kummbara -- 11 Ağustos 2019; 0:11:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @MLoveR
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.