Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1688
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İstanbul'da Aylardır Aydınlatılamayan Motosiklet Kazası!
D
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese merhaba.

Kendim de bir motosiklet kullanıcısı olarak, bir arkadaşımın başından geçen kazayı sizlere anlatmak istiyorum ve hem imza kampanyasına desteğinizi istiyorum.

Kaza 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Halk Oylaması'nın olduğu gün saat 22:00 civarında, Kartal Sahil Yolu - Pendik istikametinde gerçekleşiyor. Motosiketli iki arkadaşım ile BMW marka mavi bir lüks araç ile yolda sürtüşme yaşıyor. Daha sonra arkadaşlarım yoluna devam ederken peşine takılan tahmini içinde 4 kişi (2 kız 2 erkek) bulunan araç ileride trafik sebebiyle duran arkadaşlarımın kullandığı motosiklete kasten arkadan çarpıp kaçıyor.

Tahminim o gün seçim olması ve neredeyse tüm polislerin seçimde görev alması sebebiyle görevde yetersiz sayıda polis olduğundan olay yerine trafik polisi gelmiyor. Gelen asayiş ekibi herhangi bir olay yeri incelemesi yaptırmadan motosikleti otoparka göndererek, herhangi bir trafik kazası tutanağı düzenlemeden sanki arkadaşlarım kendi kendileri kaza yapmış gibi işlem yaparak olay yerinden ayrılıyorlar.

Daha sonraki süreçte ise yoğun çabalarımıza rağmen bir türlü kamera görüntülülerine ulaşamadık. İstanbul'da, Kartal sahil gibi bir yerde arkadaşlarımı öldürmeye teşebbüs eden araç tespit edilemiyor. Bunun en büyük sebebinin sıcağı sıcağına tecrübeli ekiplerce inceleme yapılmaması olduğunu düşünüyorum.

Elimizde görüntü olarak sadece paylaşacağım görüntü mevcut. Araç BMW 3.20i model mavi renkli 40. Yıl Özel Seri 41 plakalı içinde 2 erkek 2 kadın bulunan orijinal modifiyesiz görünümlü bir araç. Arkadaşlarım doğal olarak başlarına böyle bir şey geleceğini bilemedikleri için aracın plakasını almamışlar. Sadece elimizde belirttiğim detaylar mevcut.

Arkadaşlarımın bu kazada hayatını kurtaran şey tüm ekipmanlarının tam olmasıdır. Yoksa bu kaza sonucunda muhtemelen her iki arkadaşım da hayatta olmayacaktı.

Kazada yaralanan arkadaşlarımdan Caner Demiroğlu, Kartal Araştırma Hastanesi'nde 10 gün yoğun bakımda hayat mücadelesi verdi. İki bacağı kırıldı. Sol bacağında halen his kaybı var. İyileşmedi. Diğer arkadaşım Muhittin Şentürk'ün ise kafasında kırık olsa da şu an durumu şu an iyi.

Sizlere haber görüntülerini paylaşıyorum. Yıllardır foruma üye olan birisi olarak, sizlerden yardım bekliyorum. Arkadaşlarımın canına kast eden kişileri bulmak konusunda desteğinizi istiyorum. En azından yapılabilecekler konusunda...

İstanbul Anadolu C. Başsavcılığı'nca olay ile ilgili maalesef takipsizlik kararı verildi. Adli makamlar bize yardımcı olamadı.
Görüntüleri aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Change.org'da yer alan imza kampanyasına da katılırsanız çok sevinirim.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız
https://www.change.org/p/emniyet-m%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC-bedenimin-sorumlular%C4%B1n%C4%B1-bulmamda-yard%C4%B1mc%C4%B1-olun



P
8 yıl
Binbaşı

Şuna bak savcılık takipsizlşk vermiş. Poliste bulmuyo adamları. Civardaki kamera görüntülerine siz ulaşamaz mısınız hocam. Gerçi sorsanız silindi derler. Konu uplansın. Geçmiş olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Şuna bak savcılık takipsizlşk vermiş. Poliste bulmuyo adamları. Civardaki kamera görüntülerine siz ulaşamaz mısınız hocam. Gerçi sorsanız silindi derler. Konu uplansın. Geçmiş olsun

Hocam civardaki kameralardan bir kısmına ulaşıldı ancak net bir şekilde plaka ve araç gözükmüyor. İlk bir kaç gün içinde polis iyi bir araştırma yapsaydı çözülebilirdi belki.



E
8 yıl
Binbaşı

Kameradaki plakayı siz okuyamazsınız onun özel yöntemleri var savcılık bu işin üstüne gitse belki çözülebilir. Takipsizliğe itiraz yapıp olayın yeniden incelenmesini sağlayabilirsiniz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ç
8 yıl
Yarbay

Hiç gereği yokken, birisini yaralama, öldürme potansiyeline sahip insanları kızartılmış şişe oturtmak lazım.



A
8 yıl
Onbaşı

Caner benimde arkadaşımdı üniversitedeyken zaten duyunca baya üzülmüştüm.
Maalesef Türkiye'de yaşadığımız için bu tip olayların bulunamamsı pekde garip gelmiyor. Ekşi'de felan da açılırsa konu belki daha da iyi olabilir diye tahmin ediyorum. Veya Haluk Levent duyarlı bir sanatçı. Ona bir şekilde konuyu iletebilirseniz veya ahbap platformlarından iletebilirseniz baya yardımının dokunabileceğini düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acrobat83 -- 11 Kasım 2017; 10:7:22 >

D
8 yıl
Yarbay

motor hakikaten çok tehlikeli bir alet,, kaza riski bir yana birde trafik bilinci olmayan 4 tekerleklilerden kendini koruyacaksın,,, şu ekipman işi ayrı bir mevzu, biz emniyet kemeri takmayı bile zul gören bir milletiz, o kadar ekipmanı giyipte o trafikte kelle koltuk giden şu motorcuları biraz gözetelim ya, en azından kasten ezmeyelim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Binbaşı

Turkiyede 41 plakalı mavi bmw kaç tane var acaba? Trafik şubesi için bulmak zor olmasa gerek.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
8 yıl
Binbaşı

Bu ülkede arkan varsa dayın varsa işin olur yoksa adalet felan hikaye. Sinan çetin in oğlu sarhoş araba kullandı üstüne kaza yapıp polis öldürdü sonuç olarak serbest kaldı. Yani para konuşur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Binbaşı

motorcu sosyalmiş tipi de iyi yani


ben asosyal ve tipsizim

bu yüzden haber beni ilgilendirmiyor xd



S
8 yıl
Binbaşı

buuu ülkee mi geçen gün bir tanesinin kızı 6 kişiyi ezdi ama kefaret verip çıktı zengin olduğu için




Bu mesajda bahsedilenler: @patapon_00
S
8 yıl
Yarbay

16 Nisan'da olan bir kazanın kamera kayıtlarına dair herhangi bir belge bulmanız çok ancak İstanbul'da bulunan HGS OGS geçişlerinden araç tespit edilebilir.Kamera kayıtlarını kimse bu zamana kadar tutmaz.Dediğim gibi o gün İstanbul'da bulunan 41 plaka araçlardan bulunabilir.Polis veya savcılıkta onunla uğraşmak istememiştir.Yani o aracı bulma ihtimaliniz çok düşük anca kamuoyu oluşmanız lazım veya kol düğmeleri pahalı olan birinin emir vermesi lazım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.