Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
3846
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İşlemciyi (-) Derecelere İndirmek
B
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar aşırıya kaçılmış overclock işlemlerinde işlemciyi genelde sıvı azot ile soğutup (-) derecelerde tutarlar.Benimde işlemcim aşırı ısınıp kapandığı için sinirlenip -18 dereceki buzluğa attım 1-2 saat sonra alıp taktığımda bilgisayar açılmadı tekrar ısınıp normal sıcaklığa geldiğinde açıldı.İşlemci (-) derecelerde çalıştıranlar nasıl çalıştırıyor ?



P
13 yıl
Binbaşı

Merhaba

İlk olarak o yaptığını tekrar yapma , faydası yok zararı olabilir. işlemciniz çok ısınıyorsa bunun bazı sebepleri olabilir . İlk olarak anakartınızın bios unu update edin . Eğer sıcaklık değerleri aynı ise işlemci fanının düzgün oturup oturmadığını kontrol edin . Yine durum aynı ise ..

Tercihen özel bir hava soğutma cpu soğutucusu alabilirsiniz . Anladığım kadarı ile Pc donanım ve soğutma üzerine pek tecrübeniz yok , size şuanda extreme işler yapın demek abes olur kanaatindeyim . Ama seçenekler şunlar ..

CPU nuzu Sıvı soğutma sistemiyle soğutabilirsiniz , piyasada 200 TL den başlayan fiyatlarla hazır sistemler de var ( fiyat konusunda emin değilim )

Yok ben - sıcaklıklar görmek istiyorum diyorsanız bunun LN2 hariç bir yolu vapo almak ama günlük kullanım için genelde kullanılmaz onlar , bencmark için tercih edilirler . Bu işin en üst noktası zaten LN2 ile soğutmak.

Sonuç olarak ilk başta yazdıklarımı bir deneyin , eğer düzelme olmaz ise özelbir CPu soğutucusu alır kullanırsınız ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
@
13 yıl
Yüzbaşı

Forunda bir arkdaş kendisi sıvı soğutma sistemini kurmuştu. Adam 5,6 ghz hızı gördü.

yahu bu işi nasıl ve nereden yaptı ben de soramadım. Ama ben de istiyorum. Benim cpu, 1366 lga sistemlerdeki en iyi overclock performansı olan cpu. Neden ben de 4,8 ghz hızı test edemiyorum. Aslına bakarsan bir cpu - değerlerde çok da iyi çalışmaz. Belli bir ısı gerekli.

Çalışma sonrası dereceler aşağıya çakilebilir. En güzeli harika bir sıvı soğutucu almaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yüzbaşı

Bendede benzer sorun var acaba biosu nasil guncelleyecegim



P
13 yıl
Binbaşı

Standart sıvı soğutma sistemleri ile düşük sıcaklıklar elde etmek olası değil. Sıvı soğutma kaliteli birinci sınıf kompanentler kullanır iseniz hem çok güzel göze hoş gelen bir görüntü ile birlikte performas da elde edebilirsiniz ama neredeyse bir sistem toplayabileceğiniz paralar harcanamız gerekebilir .

Sizin CPU nuz için birşey söylemem yanlış olur , overclock da sadece bir parçanın becerisi yeterli değildir . kaliteli bir anakart , kaliteli ramler ile birlikte takoz diye tabir etmeyeceğimiz düşük voltaj değerleri ile yüksek frekanslar yapabilen bir CPU gerekir tabiki . Ve o sistemin olmazsa olmazı Sağlam ve yüksek verimli bir PSU tabiki .

Sandy Bridge işlemcileri hava soğutma ile 5 GHZ sınırlarında günlük kullananlar olabiliyor , biraz işi bilmek birazda şans tabiki de ama kompanentler önemli bu durumda tabi..

En iyi sıvı soğutma sistemleri en parçaları tek tek satın alıp toplamak ile oluşturulur . Radyatör , pompa , Cpu bloğu , hortumlar , özel sıvılar , rakorlar .Çok acemice yapılanlarıda gördüm , profesyonelce olanlarıda . Biyerden başlamak gerek tabii ama sıvı soğutma dikkat , özen , bilgi beceri ve para gerektiren bir iş bunu unutmamak gerek ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
@
13 yıl
Yüzbaşı

nactua'nın 2 12 cm fanlı bir modeli vardı hava soğutması o da 5ghz hızı aşar diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Yarbay

Sıvı soğutma ile gerçekten düşük (sıfırın altında) sıcaklıklar elde etmek için radyatörlü bir sistem yerine, TEC soğutma hatta duruma göre radyatör+TEC soğutma kullanılmalı... Sıvı içerisine antifreeze katılmalı yada donma sıcaklığı çok düşük bir sıvı tercih edilmeli...

Tabiki TEC soğutucuların oldukça enerji harcadığını ve soğutulması gerektiğinide söylemekte fayda var.

Günlük kullanım için pratik olmamakla beraber, benchmark yapmak için yada rekor denemesi yapmak için kurulabilir.




Devasa bir radyatöre ve ortalama blok ve pompaya sahip sıvı soğutma sistemimle iyi bir hava soğutma sistemine göre 10-15 dereceye kadar fark alabiliyorum. Özellikle düşük sıcaklıkta (kışın) dahada fark ediyor. Harcadığım emek ve paraya değermi, orası tartışılır... Bir kaç kere sistemin içine sıvı sızdığı bile oldu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
@
13 yıl
Yüzbaşı

önerebilinecek iyi bir toplu sıvı soğutma var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

BIOS güncellerken elektirik giderse anakart yanar diyorlar.Burda da sık sık elektirikler kesiliyor onun için BIOS'u güncellemeye korkuyorum.Elektirikler giderse böyle birşey olabilir mi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Börü

BIOS güncellerken elektirik giderse anakart yanar diyorlar.Burda da sık sık elektirikler kesiliyor onun için BIOS'u güncellemeye korkuyorum.Elektirikler giderse böyle birşey olabilir mi ?

Doğru Anakart kullanılmaz hale gelebilir. en iyisi bir güç kaynağı kullanmak. Yoksada benim yaptığımı yapmak, elektrikler gitmesin diye dua etmek..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
13 yıl
Yüzbaşı

adam işlemciyi dondurucuya atmış ya ahahahahaha:D türk zekası abi:D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Binbaşı

bu peltier denen soğutucuları kulanan varmı acaba? var ise nasıl bir randıman alabiliyorsunuz?

http://urun.gittigidiyor.com/91-2-Watt-Peltier-Sogutucu-12V-TEC1-12706_W0QQidZZ40411556



M
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco

Öyle uyduruk tek parça satılan peltier alıp takmayın, anakart işlemciyi yakarsınız. Buz buharlaşıyor ve damla yani su oluşuyor, o su nereye gidecek? Hazır peltierli soğutucular var, 100-200TL arasına çeşitli onlardan alın.

örnek bir link atabilirmisiniz.....tşkler......



B
13 yıl
Teğmen

peltier bu sıcakta bi ise yaramıyo pek islemci ekran kartı ve anakartı sogutuyorum sıvı sogutmayla sıvıyıda peltierle her ekran kartı anakart islemci full overclocklu sürekli max 43ü gördüm normalde 15 derece civarı ama bende radyatör problemi var ucuza kaçtım xD


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
11 yıl
Yarbay

zalman cnps11x performa sını oneririm intel le amd uyumlu ısınızı o.c li bile stabil tutabilir

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-cnps11x-performa-cnps11x-performa-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=63144





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loses -- 29 Haziran 2013; 3:56:53 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.