Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
160
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri ve Eğitimi
P
8 yıl
Er
Konu Sahibi

İş kazalarından kaynaklı yaranlamalar ve ölümler her geçen yıl artmaktadır. Sosyal Sigortalar Kurumu istatistiklerine göre 2007 yılında meydana gelmiş olan 80602 iş kazası ve 1208 meslek hastalığından kaynaklı 1044 işçi hayatını kaybetmiş 1956 işçi ise iş göremez duruma gelmiştir. İstatistikler ve araştırmalar sonucunda ortalama her 100 işçi ve çalışandan 1’i kaza geçirmektedir.

Tüm işyerlerindeki işçiler meydan gelen ya da gelebilecek tehlikeler durumunda İş Kanunu’nun 83. Maddesi gereğince işçi sağlığı ve güvenlik kuruluna, işçi sağlığı ve güvenlik kurulunun olmama durumunda ise işveren veya vekiline başvurarak durumun tespit edilmesi talebinde bulunma hakkı vardır(4857 sayılı İş Kanunu Madde 83).

Bildiğimiz üzere 1 Ocak 2013 tarihinde 50 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde tehlike sınıf ayrımı olmadan İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi bulundurma zorunluluğu getirildi.

1 Ocak 2014 tarihinde ise 50’den az çalışanı olan, tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştırma zorunluluğu gelmişti.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), iş yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti vermekle yetkili, bu yetkisini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alan kuruluşlardır. İşyeri Hekimi, Sağlık Personeli, İş Güvenliği Uzmanı gibi iş sağlığı profesyonelleriyle çalışmaktadır.

Airclinicosgb olarak İş Sağlığı ve Güvenliği alanlarında kaliteli hizmeti prensip edinmiş olarak ihtiyacı olan kurum ve kuruluşlara hizmet vermektedir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.