Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
70
Cevap
29305
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: iphone 5 kamera çalışmıyor (3. sayfa)
O
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: madgzl

sağolun.yepyeni cihaz elimde dünyalar güzeli ama kamerası iptal.düşününce çok üzülüyorum ama yapabilecek bişeyim yok.

En iyi ihtimal beklemek gibi duruyor.Değiştirince kamerada kalite haliyle düşük olur diye tahmin ediyorum.Çıkma kamera takılmazsa.
Bu arada satmayı düşünürseniz alabilirim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Er

kamerası çalışmıyor alıp ne yapacaksınız:) bu arada facetime ile denedim şu anda ön kamera çalıştı bu da bi güzellik,biraz rahatladım en azından.ama 1 yıla kadar apple store bekleme seçeneği en mantıklısı yeni cihaz verecekler çünkü ağustosta geleceklerini düşünürsek ki hadi birkaç ay daha sürsün yine de en kârlı olanı bu.




Bu mesajda bahsedilenler: @Opinion
O
11 yıl
Er

merhaba
ben de dün turkcell den aldım iphone 5
versiyon güncellemesi yaptım 6.1.4 e yükselttim
kamera açılmıyor
facetime da ön kamera ama normalde açılmıyor ön arka seçimi bile aktifleşmiyor
siz nasıl çözdünüz problemi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alancik
H
11 yıl
Teğmen

cihazı dfu mode da restore edin düzelmezse garantiye gönderin değişim yaparlar büyük bir ihtimal




Bu mesajda bahsedilenler: @onurr_cemm
O
11 yıl
Er

Turkcell den daha dün aldım
Hafta içi genpa ya götüreceğim geri yükleme yaptım düzelmedi
6.1.4 e güncelleyince oldu
Acaba genpa ya kendim götürsem hızlı bir çözüm bulurlar mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
11 yıl
Teğmen

çok hızlı olacağını sanmıyorum 1 hafta sürer enazından




Bu mesajda bahsedilenler: @onurr_cemm
O
11 yıl
Er

Teşekkür ederim iyi akşamlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
11 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar merhaba. Ne yazık ki yaşadığınız problemin aynısını yaşıyorum denilebilir.

S. Arabistan'dan yaklaşık bir ay önce uluslararası 1 yıl garantili şekilde sıfır iPhone 5 aldım, bana ürünün yanında garanti için geçerli olacağını söyledikleri faturamsı bişey verdiler. Yaklaşık iki hafta önce arka kamera aynı sizdeki gibi gitti fakat kendi kendine mi gitti yoksa yere düşmesi sonucu mu gitti emin değilim çünkü, kamerayı yere düştükten bir gün sonra kadar denedim ve açılmadı.

Sorunu çözmek adına mevcut seçenekler ve handikapları:
1) Güvenilir olduğunu düşündüğüm bir servis firmasında tamire yollamak:
PERPA'daki TeknoMac Bilişim firmasıyla telefonla görüştüm. Orjinal kamera ile bir gün içerisinde değişebileceklerini ve 120 TL fiyatı olduğunu söylediler. Bu firmanın tamiri garantili olarak yaptığını biliyorum. Makul bir ücret gibi geldi bana fakat cihazı burada tamir ettirmek demek bundan sonra olabilecek arızalarda ülkemizde yakında başlayacak olan uluslararası garantiden vazgeçmek demek oluyor sanırım? Tabi bir başka arıza yaşayıp yaşamayacağımı bilmek biraz güç, sırf garantim uçucak diye dünya para verip aldığımız bu cihazın en çok kullandığım özelliklerinden olan kamerasından vazgeçmek ne kadar mantıklı bilemiyorum...

2) Yakın zamanda (birkaç ay) açılması beklenen Apple Store'lar aracılığıyla uluslararası garanti kapsamında cihazın değişimini veya tamirini talep etmek:
Cihazın seri numarası ile Apple websitesinden Warranty Check yaptığımda cihazımın 1 yıl kadar uluslararası garanti kapsamında olduğu görülüyor fakat bu garanti nasıl sağlanıyor bilmiyorum. Yani cihazın kaydını yapan kişi (ben) direk cihaz ile bir Apple Store'a gitmesi yeterli olacak mı yoksa fatura vs. de isteyecekler mi? Fatura istediklerini düşünürsek benim elimde bulunan Arapça olarak elle yazılmış faturayı kabul edecekler mi emin olamıyorum.
Bu hususlarda bir problem çıkmadığını varsayarsak cihazın değişimini yapacaklar mı veya garanti kapsamında tamiri olacak mı? Zira cihaz kendi kendine mi bozuldu yoksa bi hasar sonucu mu bozuldu bilemiyorum. Türkiye'de hemen her şey dışarıdakinden farklı bir mantıkla yürüdüğü için, bu kullanıcı hatasıdır ancak ücretiyle tamir edebiliriz demeyecekleri ne malum?.. Ne kadar fiyat çıkaracakları ise asıl meçhul olan şey bu noktada...
Son kulislere göre mağazaların Eylül gibi açılması bekleniyormuş, tabi net bir bilgi yok ortalıkta. Bu yüzden yepyeni telefonumu aylarca kamerasız kullanmak zorunda kalma ihtimali de çok can sıkıcı bir durum. Bunun yanında eminim ki benim gibi hatta benden çok daha uzun süredir Apple'ın resmi olarak Türkiye'ye gelişini bekleyen bir kitle ve bu kitlenin belki yüzlerce cihazı var ve açılır açılmaz herkes buraya koşacak, bu da beraberinde bir yığılma getirebilir. Bu noktada Türkiye Apple nasıl bir yöntem izleyecek onu da bilmiyoruz.

3) Cihazı Apple'ın uluslararası garantisinin geçerli olduğu bir ülkeye servise yollamak veya S. Arabistan'da aldığım yere yollayıp değişimini istemek:
Bu hususta da şüphelerim var zira cihazı garanti dahilinde işlem yapacaklar mı belli değil ve yapmazlarsa bana maliyeti çok daha fazla olur. Ayrıca kargo parasıydı, beklemesiydi falan bana pek mantıklı gelmiyor.


Seçenekleri ve kendimce yorumlarımı yazdım. Sizin tavsiyeleriniz ve yorumlarınızı merak ediyorum. Şimdiden saolun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Teğmen

kamera sorunu yaşayan arkadaşlar ne yaptınız.. sorun çözüldümü.. bende ön çalışıyor, fakat arka çalışmıyor.. sorunu çözen var mı?



K
11 yıl
Yarbay

herhangi darbe ve sıvı temas yok ise kamera deneyin




Bu mesajda bahsedilenler: @Opinion
L
11 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar merhaba kameranız hiç almıyor ise ben birkaç yöntem buldum sizinle paylaşmak istiyorum.
Telefonu yurt dışından aldım iphone 5 siyah. ilk gün kamerayı açtım açılmıyor moralim o kadar bozulmuştu ki yurt dışına tekrar gönderecektim ve kayıtta yaptırmıştım. 2 gün sonra yazılım yükledim sorunum düzelmedi sonra telefonu recovery mode a aldım ama recovery yapmadım telefonu açtım bi baktım düzelmiş kamera bugün aradan 1 ay geçti kameram yine gitti. 10 defa recovery yaptım recovery mode a alıp açtım düzelmedi son olarak telefonu kapama düğmesi ile kapattım ve hard reset şeklinde açtım telefonu şuan çalışıyor. yurt dışından alanlar için iyi bir fırsat olabilir bu yaptıklarım.



B
11 yıl
Çavuş

bende bugun bu sorunla karsılastım arkadasım genişletici lens getirdi onu taktım (geçirmeli) hersey normal cıkardık filan sonra bifoto cekiniyim dedim olmuyor kafayı yıcem okulda interneten bakıyım diyorum internet yok sonra abdestli bir arkadas eline aldı sonra deniyim dedim ve oldu sizin adınıza üzüldüm çalısmayan abdestli biri tarafından yardım alabilir :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Binbaşı

Hocam neden aldığınız kişiye iadesini yapmaya çalışmıyorsunuz? Olumsuz sonuçlanırsa da polisi ararsınız. Suçunuz olmayan bir nedenden masrafa girmeyin derim.



C
11 yıl
Er

mrb arkadaslar bende iphone 5 var ön camera çalışıyordu ios 6.1.2 den 6.1.3 e yukselttim ön camera gitti cihaz yurt dışı cihazı söktüm camera soketini çıkarıp 10 dk sonra taktım cihazı açtım camera yine çalışmadı reset attım açılıp kapandı ve camera çalıştı youtubede sokme videosu var(http://www.youtube.com/watch?v=LQRLqAgAeBg)cihazının garantisi olmayan eli tornavida tutan kendisine guvenen deneyebilir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Teğmen

merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 2 hafta önce 2.el tr cihazı turkcellden alınma garantili iphone 5 satın aldım. Birkaç gündür kamerayı açtığımda bir karartı var kamera açılmıyor kullanamıyorum, ama retrica programını açtığımda kullanabiliyorum. Sizde ne yapmalıyım eski sahibi servise verelim diyor yenisini verme ihtimalleri nedir uzun sürücekse direk iade edeyim?



O
10 yıl
Onbaşı

Arkadaslar merhaba bende iphone5 cihaz var bu gune kadar normal olarak kullandigim kameram bugun sacmaladi resmen. Yakin objeleri cok net cekiyor fakat uzaktaki bir objeyi bulanik cekiyor. Nedeni ne olabilir luften yardimci olurmusunuz :(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
10 yıl
Yüzbaşı

Belki birilerinizin işine yarar. Youtube'da gezinirken karşıma çıktı bu iphone 5 kamera problemi ile ilgili. Bu şekilde çözüme ulaşan bir çok kişi olmuş. Hard resetle filan düzelmezse denenebilir.

quote:

The problem is that you have recently put a lot pressure on your front screen. You can fix this problem by opening your camera app and then apply pressure with you finger on the upper right hand corner of your iPhone screen until it fully adjust back to normal. It might take some time so keep pressing and play around with it


Yani meali;
Problem ekrana fazla basınç uygulanmasından kaynaklanıyormuş. Kamera uygulamasını açtıktan sonra parmağınızla üst sağ köşeye baskı yapmanız gerekiyormuş. Ta ki iphone ekranı normale dönene kadar.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
K
10 yıl
Yarbay

orjınal kamera çıkma 100 tl iphone 5



R
10 yıl
Teğmen

Eyvallah hocam belirttiğin şekilde düzeldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pasolvon
G
10 yıl
Er

Arkadaşlar bana arkadaş aracılığıyla bir adet ıphone 5 geldide içinde sıvı teması varmış garantiye götürdüm garanti dışı kalmış ne zaman sıvı girdiğinide bilmiyoruzz. Şimdi cihazdaki sıvıyı çıkarma imkanımız varmıdır vede sıvıyı cıkarıdıgımız zaman sorunu kalır mı ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.