Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
993
Tıklama
2
Öne Çıkarma
iOS 17.5.1 yayınlandı: En büyük sorun çözüldü
A
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

iOS 17.5.1 yayınlandı: En büyük sorun çözüldü
Apple, geçtiğimiz haftalarda kullanıma sunulan iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 işletim sistemi için ufak çaplı bir düzeltme yayınlandı. Son sürümü takip eden iOS 17.5.1 güncellemesi, herhangi bir özellik içermiyor. Ancak bazı kullanıcıların karşılaştığı silinen fotoğrafların geri dönmesi sorunu nihayet çözüme kavuştu.



iOS 17.5.1 yayınlandı



Kaçıranlar için iOS 17.5 yayınlandıktan kısa süre sonra eski veya silinen fotoğrafların yeniden ortaya çıkmasına yol açan bir hata keşfedildi. Buna yönelik iPhone ve iPad kullanıcılarından gelen şikayetler artarken, bir kullanıcı 2010 yılına ait fotoğrafların iCloud arşivinde göründüğünü dile getirdi. Dolayısıyla kafa karışıklığı ve neler olup bittiğine dair endişeler devam ediyordu. 



iOS 17.5.1 ise esasen buna odaklanıyor diyebiliriz. Paylaşılan sürüm notlarına göre hem iOS 17.5.1 hem de iPadOS 17.5.1, sorunu ortadan kaldırıyor. Apple ise bunun nasıl gerçekleştiğini hâlâ açıklamadı ancak Fotoğraflar veritabanındaki bir veri sorununa işaret edilmiş durumda. 



Ayrıca Bkz.2024 iPhone SE 4 muhtemel fiyatı sızdırıldı: Neler bekleniyor?



Apple'dan paylaşılan açıklama ise şu şekilde; “Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri sağlar ve veri tabanı bozulması yaşayan fotoğrafların silinmiş olsalar bile Fotoğraflar kütüphanesinde yeniden görünebildiği nadir bir sorunu giderir” Güncelleme adımlarına ise hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.




  1. iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın.

  2. Ardından Genel >  Yazılım Güncelleme adımlarını izleyin.

  3. Açılan ekrandan yeni sürümü indir ve yükle butonuna basın.




Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/05/20/apple-releases-ios-17-5-1-photos-bug/#:~:text=Apple%20Releases%20iOS%2017.5.1%20With%20Fix%20for%20Reappearing%20Photos%20Bug,-Monday%20May%2020&text=Apple%20today%20released%20iOS%2017.5,iOS%2017.5%20and%20iPadOS%2017.5.

 Haberi Portalda Gör

Reddit ve bizim forumda başkalarına verilen telefonlarda eski fotoğrafların çıktığını bildiren birçok kişi var. Evet sattığınız bir iphone üzerinde sildiğiniz fotoğrafları başkası g...
Yoruma Git
Yorumun Devamı madmax50 - 4 hafta +19
Eski fotoğraflar sıfırlanan cihazlarda bile geri geliyor. Yani bu yazılım sorunu değil, bu fotoğrafların en başta hiç silinmediğinin kanıtı. Yazılımla bunca süre sadece gizlemişler.

Apple...
Yoruma Git
Yorumun Devamı CWaRRioR - 4 hafta +13
kafa karıştırıcı bir olay, yıllar önce sildiğimiz bize özel fotoğraflar nasıl geri geliyor arkadaş ben o fotoları imha etmişim sen Apple olarak kafana göre bunları saklıyor musun anlama...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Jimmy77 - 4 hafta +9
*
4 hafta
Yüzbaşı

Acaba oluyor mu diye icloud ile sıfırdan kurulum yaptım, 2 kere denedim olmadı. Kimlerin başına geliyor acaba çok merak ediyorum. :)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
4 hafta
Yarbay

Eski fotoğraflar sıfırlanan cihazlarda bile geri geliyor. Yani bu yazılım sorunu değil, bu fotoğrafların en başta hiç silinmediğinin kanıtı. Yazılımla bunca süre sadece gizlemişler.

Apple'ın yapacağı açıklamayı merakla bekliyorum. Bunca zaman açıklama yapmamış olmaları da açıklama yapılacak birşeyin olmamasından olabilir. Özellikle Avrupa Birliği komisyonunun inceleme başlatmasını, ABD'de de kullanıcıların toplu dava açmasını umuyorum. Neresinden bakarsan bak rezil bir durum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 21 Mayıs 2024; 14:52:49 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
4 hafta
Binbaşı

kafa karıştırıcı bir olay, yıllar önce sildiğimiz bize özel fotoğraflar nasıl geri geliyor arkadaş ben o fotoları imha etmişim sen Apple olarak kafana göre bunları saklıyor musun anlamadım ki garip bir iş.




M
4 hafta
Yarbay

Reddit ve bizim forumda başkalarına verilen telefonlarda eski fotoğrafların çıktığını bildiren birçok kişi var. Evet sattığınız bir iphone üzerinde sildiğiniz fotoğrafları başkası görüntülüyor. Tarihin en büyük skandalı ama güncellemeyle üstüne kapatacak apple efendi.




İ
3 hafta
Yüzbaşı

Sıfırlanan iPhone da nasıl fotolar gelecek olm sallamayın. Kesin iCloud ile ilgili bir sorundurl ama millet abartmayı sever. Dallandırır budaklandırır.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
3 hafta
Yarbay

belli ki genel çoğunluk gibi dosya silmenin ne olduğunu bilmiyorsun. dosya gerçekte silinmez. referansına bir işaret atılır ve sistem bunu görünce bu dosya silinmiştir der, sadece referansına erişim kaldırılır. bir dosya ne zaman gerçekten silinir? üzerine birşey yazıldığı zaman. üzerine ne zaman bir şey yazılacağı belli olmaz. dosyalarını gerçekten sildiğine emin olmak istiyorsan fileshredder gibi uygulamalar kullanmalısın. formatlamak bile dosyayı gerçekten silmez.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CWaRRioR
C
3 hafta
Yarbay

Bilgisayar mühendisine bilgisayar anlattığın için teşekkür ederim :)

6 yıllık silinmiş fotoğraflar olduğu gibi ortaya çıkıyor ama sen diyorsun ki os bunları işaretleyip onca süre üzerine hiçbir şey yazmamış doğru mu? Soft reset atılmış telefonda hangi akla hizmet eski fotoğraflar recover edilmiş olabilir mesela? Ya da nasıl recover etmiş olabilir? İstesen bırak 6 yıllık veriyi 6 aylık veriyi bile kurtaramazsın. Ama yazılım hatasıyla 6-7 yıllık fotolar olduğu gibi geri geliyor öyle mi :)

Hani bir bilgi var ama bahsettiğin bilginin bu konuyla hiç alakası yok.


Edit: Reddit'te 2011'den fotoğraflarının geri geldiğini söyleyenler bile var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 21 Mayıs 2024; 20:14:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @beyinsis
B
3 hafta
Yarbay

heyecan yapma arkadaşım, ben de microsoft'la kontrat yapmış, microsoft'a (türkiye microsoft'tan bahsetmiyorum) geliştirme yapmış bir yazılımcıyım.

6 yıllık fotoğraf olduğunu bilmiyordum. kaldı ki boş alan çok fazlaysa yıllarca da kalabilir silinmiş birşey bozulmadan, bu mümkün. soft reset (bu arada soft reset nedir bilmiyorum; os restart mı, os yeniden kurumulu mu) sonrası dosyalar diskten veya cloud'dan geri geliyorsa tabii ki bir bug var belli.

fotoğrafların en başta silinmediğinin kanıtı demişsin, silinmiyor zaten, işaret atılıyor dedim ve bu doğru, bir bilgisayar mühendisi olarak bunu bilmen gerekiyor.

eğer cloud'dan geri geldiyse o başka bir konu. cloud'da silinen birşeyin geri gelmesi mümkün değil. o kadar kullanıcı durmadan birşeyler yazıyor o disklere illa ki silinir, silinen bir şeyi cloud'da kimsenin geri getirebileceğini sanmam. demek ki bir hata olmuş silinmemiş -eğer ki konu cloud ise-.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 21 Mayıs 2024; 23:23:8 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CWaRRioR
C
3 hafta
Yarbay

Yahu neyin heyecanını yapayım :) Sırf küçümseyerek "silmenin" ne olduğunu bilmiyorsunuz dediğin için -ki bilmediğime dair en ufak bir işaret de yoktu aslında- mühendis olduğumu söyledim, çünkü üslubunu beğenmedim ve yanıldığını bil istedim. Hoş, bu yanıtında da güzel bir üslupla başlamadın aslında da neyse diyip geçelim...

Diğer taraftan garson da olsan NASA'da baş mühendis de olsan şu tartışmada benim açımdan değişen hiçbir şey yok hocam. Verdiğin bilgiyi yalanlamadım zaten, sadece buradaki olayın bu olmadığını söyledim. Nedeni de kullanıcıların sildiklerini belirttikleri 10 yıldan daha eski verilerin bile bir şekilde geri gelmiş olması. Nasıl olduğu konusunda benim de bilgim yok fikrim var sadece. Ama her ne olursa olsun kullanıcı sözleşmesine aykırı bir durum söz konusu. 30 gün içerisinde silinmesi gereken veriler yıllarca korunmuş ve bunun da bir yaptırımı olması gerektiğini söylüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @beyinsis
D
3 hafta
Binbaşı

Adamların "verilerinizi sizden izinsiz silmedikleri, sakladıkları" ortaya çıktı

Üstüne de "artık silmediğimizi göremeyeceksiniz, düzelltik onu" dercesine güncelleme veriyorlar

Ve bunun adı

"Hata düzeltme"

Puahahahahsgsjsşöemeb :) :)




B
3 hafta
Yarbay

onu küçümseyerek söylemedim, bir çok yazılımcı arkadaşım hala bu ayrıntıyı bilmiyor. ben de bilmezdim muhtemelen ama bir zamanlar yazılım dışında donanım/destek/satış vs. herşeyi yapardım, virüsler sebebiyle bu silinen dosyaları kurtarmadan paralar kazandım, o zaman öğrendim o işin öyle olduğunu. hala formatlamakla kurtulacağını sanan fileshredder uygulamasından haberi olmayan tonla yazılımcı var. bunu bilmemek sorun değil zaten. bilmediğimiz bilemeyeceğimiz bir ton şey var.

buradaki konunun bu kadar eski bilgiler olduğunu bilmiyordum. tuhaf bir durummuş gerçekten de. internete erişme ihtimali olan herhangi bir bilgisayarın kendi diskinde bile özel bir şey saklamamak lazım. telefonlarda zaten göremiyoruz ama windows'ta task managerde ne olduğunu bilmediğimiz tonla uygulama var. arasına bir casus uygulama karışsa farketmek çok zor. kaldı ki windows, mac os, ios bunlar kapalı kutu hep. hiçbirine güven olmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @CWaRRioR
D
3 hafta
Yarbay

hangi iphone modellerine geri geldi fotograflar




D
3 hafta
Yarbay

Halen sorunlar var



D
3 hafta
Yarbay

son güncellemeden sonra çektiğim videoları oynattığımda video yerine siyah ekran akıyor sadece bi tek bende mi var bu sorun hiç bir yerde göremedim varmı başına gelen cihaz 12 promax ios 17.5.1 sürüm ??




H
2 hafta
Yüzbaşı

Memnun değilseniz kullanmayın



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.