Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
194
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İnternet alan adını alırken dikkat!
H
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İnternet alan adını alırken dikkat!


İnternet teknolojisi bilgiye ulaşmanın en kolay yolu kuşkusuz. Bilgi, dünyanın neresinde olursa olsun, birkaç saniyede önünüzdeki ekranda beliriyor; ancak yasalardan daha hızlı gelişen bu teknoloji, denetleme eksikliği nedeniyle mağduriyetlere de neden oluyor... İnternette en çok şikayet edilen konulardan biri de, kendileriyle ilgisi olmayan alan adlarını farklı amaçlar için satın alan ve kullanan kişiler..
04 Aralık 2006 Pazartesi 13:07
Burcu ORAL EVREN - BHA Muhabiri

Tüm dünyada olduğu gibi Türkide'de de internet alan adlarının satışı konusunda zaman zaman karmaşa yaşanıyor. İnternetten bir alan adı almak çok kolay ve ucuz. Türkiye'de bu işi "nic.tr" adlı kuruluş yapıyor ve sadece "tr." uzantılı adlar alınırken belge isteniyor. Durum böyle olunca belge istenmeden alınabilen alan adları farklı amaçlar için kullanılabiliyor.

Örneğin Beyaz Saray'ın resmi sitesi gibi tasarlanan sitelerde Bush yönetimi ile dalga geçiliyor.

Bu sorun yalnızca yabancıları değil, Türkiye'deki pek çok kişiyi ve resmi kurumu da etkiliyor. Anadolu Ajansı adı kullanarak sanal alemde propaganda yapılıyor.

Daha önce kurum yetkililerine 5000 dolar karşılığında satılmak istenen bu sitenin alınması için, Anadolu Ajansı yargı yoluna başvuru hazırlığı yapıyor.

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sitesi olan cankaya.gov.tr ile benzerlik taşıyan cankaya.com adresinde de "yeni cumhurbaşkanı kim olsun?" sorusunun bulunduğu bir anket bulunuyor. Anketi kimin yaptığı ise belli değil.

İsim benzerlikleri genelde reklam için kullanılıyor... Kolay para kazanma yolları arasına giren bu tür satışlar, açıkgöz girişimciler tarafından, "bu adres satılık" ilanıyla yapılıyor.

Kurumlar, daha önce almayı ihmal ettikleri kendi adlarının kullanıldığı bu adreslere sahip olmak için ilgili yerlere başvuru yapıyor; ancak süreç kolay işlemiyor...

<<aşıntıdır >>



_
17 yıl
Yüzbaşı

H
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: _Ceza

Teşekkürler

np



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.