Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
63
Cevap
7456
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Intel Q6600 - AMD Phenom II 940 BE (Everest 5.0, Toplam 30 Test) (4. sayfa)
T
15 yıl
Yarbay

@buraoca2
Hocam BE'den kastım Black Edition

Onu ben biliyorum da, arkadaşa soruyorum işte. Çarpanı açık gelen bir işlemcinin amacı ne olabilir diye


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: Cose Turche

AMD sempatizanı değilim onu belirteyim,benim merak ettiğim konu şu sizden ricam makineyi biraz yüke sokup testleri öyle yapabilirmisniz ne bileyim 7 gb lık bir iso dosyasını winrar ile bir dosyaya çıkartırken media playerde müzikde çalsın downloadda açık olsun,windows 2 günlük olmasın antivirüs kurulu olsun,kaspersky gibi,photoshop arka planda açık olsun yani normal insaların kullanacağı şekilde alınsın testler yani kim makinesini dvd riplerken kasmasın yahu diyerek müziğini,antivirüsünü,downloadunu kapamak ister bunun gibi şeyler,misal ben dvd riplerken rar açıyorum media player açık oluyor o ara girip pes 2009 da 10 dakikalık bir friendly yapıyorum download açık oluyor yük binmesine rağmen yarılmıyor makine yani süresi testi yok bu işin gözüm gördüğüne inanır Q6700 de kullandım bırakın Phenom II yi Phenom performansı alamadım işlem sayısı arttıkça performans düştü intelde, ha amdde artmadı performans ondada düşüş yaşadım ama inteldeki gibi değil (3 disk var biri harici bu arada onunda faydası büyük tabi)...

4 GB Ram Vista 64 kurulu şu an Phenom 9950 var elimde,karşımda bir işlemci kutusu içinde Q9550 E0 yanındada X38 DS5 var ben onlara bakıyorum onlar bana bakıyor taksam mı takmasam mı Q9550 üstelik E0 için bile kararsızım yani...


Ben de aynı fikirdeyim, bu şekilde de testler olmalı. Meseka Cinebench testi ve winrar testi ayrı ayrı yapılırken bir de 2 si beraber çalıştırılarak test edilmesi güzel olur. Gündelik kullanımda elde edilebilecek başarıma daha yakın sonuçlar elde edilebilir.



C
15 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: tsk

@buraoca2
Hocam BE'den kastım Black Edition

Onu ben biliyorum da, arkadaşa soruyorum işte. Çarpanı açık gelen bir işlemcinin amacı ne olabilir diye


Daha çok para verip ucuzuyla neredeyse aynı performansta kullanmak olsa gerek OC yapmazsanız tabi.

quote:

O zaman sen bu piyasanın içinde değilsin.Çünkü hiçbişey görmemişsin.İşlemcileri sadece ev kullanıcılarının aldığını düşünüyosun.herhangi bi bilgisayarcıya girip sormanı isterim.Evler mi daha çok yoksa işyerlermi daha çok müşterisi..


Bence AMD bu tür üst seviye işlemcileri ofis kullanımları için çıkarmıyor, daha fazlasını isteyen ev kullanıcıları yada yüksek güce ihtiyaç duyan ve işi bilgisayarla olanlar için çıkarıyor. (Açıkçası bence Phenom II ve DDR3 bellekli 1000 tane PCyi ofise koyacak adam zaten gereğinden fazla para kazanıyor demektir, işi gücü bırakıp yanında çalışmak lazım)

Bu kadar merak ve hırsla teknolojiyi takip edip fikirlerini kendine saklamak, kendinden başka kimseyi düşünmemek ayrı birşey olsa gerek diye düşünüyorum, ben yapmam o ayrı. Hem ben kimseye Intel al, AMD al demiyorum dememde. Benim gördüğüm budur, herkez kadar yorum yapma hakkım vardır ve yorumum budur; siz ne yaparsanız yapın karar sizin. Mesela diyelimki 5 sene sonra 50 çekirdekli işlemciler çıktı ve AMDnin 1 sene önce çıkardığı işlemciyi stock hızlarında Intel 1 sene sonra yakaladı. AMD işlemciyi 1 sene önce alıp 2 sene OC yapan ve kullanan adam Intel'in en yeni işlemcisini geçerse o da efsane olur. Onada gider efsane derim, hiç çekinmem yani. Hele birde AMD'nin 1 sene önceki çıkardığı işlemci daha ucuzsa tadından yenmez.

Edit: Yanlış anlama/Gereksiz Yorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 9 Şubat 2009; 2:13:32 >

_
15 yıl
Binbaşı

Evet arkadaşlar aşağıda yayımlayacağım Q6600'lü testlerin Hepsini kendim yapmış bulunmaktayım. Testler kirli bir Windows'ta yapıldığı için sonuçlar biraz daha düşük çıkmış olabilir...


Arkadaşlar buradaki testlerde AMD Phenom II 940 BE 3.8 ghz ile ilgili test sonuçlarında referans olarak DonanımHaber'in Video incelemesindeki test sonuçlarını aldım.


demiş.

bende kendi notebook umu test edeyim sonra başka sitelerin başka notebooklarıyla test sonuçlarını karşılaştırıp kendi işlemcimin daha iyi olduğunu söyliyim. varmı böyle birşey :)

test böyle yapılmaz ki. o zaman test e hiç gerek yok direk donanım sitelerindeki işlemci listelerinin puanlarına bakıp karşılaştırma yapalım.

2 sistemde de aynı hdd , ram , psu, kasa, ekran kartı.... kullanılmalı ki sonuçlar güvenilir çıksın.

ama konuyu açan arkadaş uğraşmış, birşeyleri paylaşmaya çalışmış.

emeğine sağlık.


quote:

Orjinalden alıntı: ekorender

quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

hangi testi sen yaptın?
hangi sonucu aldın. ?
hangi sonuçla karşılaştırıyorsun?

bence objektif bi yaklaşım olmamış.

Zahmet edip arkadaşın başlığındaki yazıları baştan sona okusaydın sorduğun bütün sorulara cevap verdiğini görürdün. Böyle bir entry de girmek zorunda kalmazdın.
Test yapan arkadaşa da teşekkür ederim. Elinden geldiğince açıklayıcı olmaya çalışmışsın. Tebrikler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.