Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
6880
Cevap
328251
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (43. sayfa)
B
3 yıl
Teğmen

Bu arada corsair in sitesinde bu anakart ile uyumlu olan ramler arasında bu ram yok. Zaten 4 adet ram uyumlu gözüküyor en iyisi de 5200 mhz cl 38 lik ram.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budwieserFB -- 28 Şubat 2022; 23:35:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cyprus_xboy
S
3 yıl
Yarbay

Ddr5 ramlerde çeşitlilik ve hızlar artıyor ama gel gör ki bu seferde anakartlar uyumsuz cpular yetersiz kalıyor, tam ddr4 ile düzen oturtmuştuk ki yeni maceraya geçtik. Mevcut anakartımla 0811 bios ile 5600c36 bellekleri full tweak 6000c32 / 6200c32 sorunsuz kullanıyorum ama güncel bios ile çalışmıyor ayarlar.

6400c32 kit e niyetlendim xmp1/xmp2 kullananabilen yok piyasada tweaksiz zor (sub veya hız düşürme) anakart kaldırsa cpu kaldırmıyor vs. Daha hızlı ram ve 13. Nesile kadar dokunmak yok





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 1 Mart 2022; 14:51:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Size birkaç kere yazdım ama forumda bi' sıkıntı var mesaj gitmiyor (PM de attım hatta).



Zahmetli olsa da moboyu değiştirmek de başka bir seçenektir. Tabii dediğim gibi ezelden beri hem AMD hem de INTEL tarafında var olan 4 slot ram kullanımı sorunlarının oluşmayacağının garantisi yoktur.

MSi tarafında bir süre daha BIOS update bekleyin bakalım olmadı duruma göre kendi manuel ayarlamalarınız ile devam edersiniz. ASUS tarafında bu noktada daha az sıkıntılar var gibi görünüyor tabii ama kesinlik noktası hemen üstte belirttiğim şekildedir.

2*32G bellek geçişi yapsanız dahi, uyumluluk konusunu göz ardı etmeden irdelemeniz elzemdir. D5 tarafında sadece 4 slot ram kullanımı özelinde değil 32G kapasiteden fazla + yüksek MHz kullanımı senaryolarında da çeşitli sıkıntılar görülebiliyor. Ama tabii 4 slot ram + yüksek MHz kullanımı kadar değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 2 Mart 2022; 19:13:21 >

M
3 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Memory force ye tıklayınca sağ tarafta gözükecek.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cyprus_xboy
S
3 yıl
Yarbay

epey bir zaman geçirdim kullandıkça da sevdim gayet memnunum ramlerle xmp profilindeki timinglerle 6200 mhz e kadar sorunsuz çıkabiliyorlar (1.35v ile bunu yapabiliyor bende ki kit), ama tweaksiz olarak xmp timingleri ile gecikmeler değer +/- 65ns civarı ( 6400 mhz kitlerde bile). Şu an ddr5 tak çalıştır kıvamında değil özellikle hızlı belleklerle ( cpu ve anakart) etken faktör. tam verimle kullanmak için biraz kurcalaman gerekebilir. (voltajlar, timingler, bioslar).


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
H
3 yıl
Binbaşı

Asus Rog Strix Z690-I Gaming anakartın indirime girmesini bekliyorum, işlemci olarak da 12900KF veya 12700KF arasında gidip geliyorum gerçi oyunlarda sanırım birebir aynı gibiler full oyun için alacağım zaten ekran kartım TUF 3080 10GB o elimde şuan performans olarak bana gayet yeterli ram olarak da muhtemelen Dominator 5600Mhz CL36 olan modeli @MALİ MÜŞAVİR hocamdan alacağım belki 6000Mhz CL36 'da olabilir henüz karar veremedim ikisi de CL36 lakin mini itx sistem kullanmaya alışmış biri olarak işlemcinin SP skoru iyi çıkarsa anakart direkt 2 slot bellekli olduğundan ramlerde XMP veya O.C sorunu da yaşayacağımı düşünmüyorum umarım işlemci SP 'yi iyi çıkar tabii yoksa o da gümbürtüye gidecek gibi bir de sanırım 12900K veya 12700K ile 5.2Ghz üstüne çıkan yok gibi forumda onu da Intel 12900KS olarak satacakmış da fiyatları umarım uçuk olmaz gerçi 5.2Ghz'e hepsi rahat çıkıyormuş 5.4 veya 5.5Ghz çıkabiliyor diye KS'lere o kadar fark vermeye değer mi o da ayrı bir konu.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MALİ MÜŞAVİR , @s1Lv3r
C
3 yıl
Yüzbaşı

Bilgisayarı açtığım zaman ramlerin rgb leri de donup kalıyordu. Her seferinde icue üzerinden ramlere firmwire update yaparak sorunu çözüyorum. Bilgisayarı her açıp kapadığımda oluyor.
+ olarak şuan icue üzerinden ramlerin sıcaklıklarına bakayım dedim 1slotun sıcaklık değerleri görünmüyor. Benimde aklıma ramlerin bir tanesinin bozuk olabileceği gelmeye başladı. Yarın beta olmayan bir bios sürümüne geçiş yapıp ramları tek tek denemek istiyorum vaktim olursa.

Edit: Her pc yi açışımda icue donuyor yada sıcaklık değerlerini göstermiyor saçmalıyor. Programı komple kapatıp 2. kez açtığımda herşey düzeliyor bütün sıcaklık değerlerini gösteriyor ramlerin rgb geçişleride düzeliyor
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyptek -- 2 Mart 2022; 21:50:24 >

S
3 yıl
Yarbay

SP değeri yüksek işlemci ile sorun yaşama ihtimalin düşük, 2 ram slotlu anakartlar genelde ram konusunda başarımları yüksek oluyor alacağın ramler samsung çipli ve asusda en iyi uyumu 0811 sürümlü biosla yakaladım eski kartım hero ve mevcutta kullandığım extreme ile. Mevcut işlemcim sp98(pcore sp108) 12900kf ecoreları kapatıp ht aktif şekilde gündelik olarak 5.2 allcore 1.27v (5.3ghz için 1.32v) gibi değerle kullanıyorum aio ile limit bu ghz değeri üstü için oyunda sorun olmasada yüzde yüz stabil demek için custom soğutma şart. Bu arada sp değeri 85 üstü olan bir işlemci potansiyel olarak KS denilebilir. Belirtilen 5.5 değeri all core değil single core max boost iyi bir işlemci ve tvb profili ile ks performans elde etmek gayet mümkün. Bahsettiğim profil olayı ise biostan ayarlanabiliyor tek çekirdek yükte x çarpan 2 çekirdek yükünde y çarpan 3...4.... şeklinde işlemci ve soğutmanla orantılı yapabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
S
3 yıl
Yarbay

Teşekkürler, bu nesilde şans yaver gitti eski cpularım ortalama veya vasattı. 85 üstü çipler muhtemelen ks olup yeni bir vf curve ile gelecekler fiyat farkıyla beraber. Silicon lottery kapanınca intel boşluğu kendi doldurma gayretinde :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
C
3 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar sonunda mutlu son Beta olmayan biosta 2 bellek kitinide ayrı ayrı takarak sorunsuz bir şekilde xmp aktif edebildim Elimdeki bellek kitlerinin 1 tanesini satıp yerine corsair 7000x full tower case çekecem inş. Birde belleklere manuel olarak oc deneyip daha üstlere çıkabilecekmiyim diye bakacağım. Son olarak 2 bellek kitininde oc potansiyeli birbirinden farklı olabilirmi acaba ? Ona göre 2 kiti ayrı ayrı takayım hangi kit daha üst frekansta çalışıyorsa kendime o kiti saklayayım bari Vaktini ayırıp yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ediyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >



R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

12. Nesil CPU'lar neredeyse tamamen her koşulda 8700K'dan önde olacaktır.

Tam manasıyla mantıklı ve makul karşılaştırmalar; i5-12400/12400F ve üzerinde başlar.



Gereksinimlerde i7 yazıyor diye özellikle 10. Nesil ve sonrasında illa i7'ye ihtiyaç yoktur. Zira belirttiğim nesil ve sonrasındaki i5'ler onlardan önceki i7'lerin konumuna gelmiş durumdadır.






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Mart 2022; 14:34:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kef14
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Evet, yanlış mantıkla düşünüyorsunuz.

CORSAIR'de sadece DOMINATOR D5 Serisi bulunmuyor. Geçmiş sayfalardaki ilgili linkler incelendiği zaman durum görülebilir.






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Mart 2022; 14:27:52 >


Bu mesajda bahsedilenler: @liang
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Rica ederim fakat konu başlığı ile alakası yok maalesef.

Siz aslında belirli bi' konu üzerinde soru soruyorsunuz anlaşılıyor ama yine de nezaketen en azından 12. Nesil karşılığını belirterek devam etmek istedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kef14
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Doğrudur, ben de dediğim gibi fark ettim ve ona göre yazdım. PM üzerinden de dönüş sağladım zaten.

Aktif konu bulmak genellikle zor oluyor siz de haklısınız, iyi forumlar.





Bu mesajda bahsedilenler: @Kef14
H
3 yıl
Binbaşı

Anladım ben kullanıyorsunuz sanmıştım SP skoru CPU'yu Asus'un üst seviye anakartlarına takmadan öğrenilmiyor diye biliyorum seri no'dan vb. anlaşılacağını sanmıyorum peki kutu üzerindeki Batch# yazan yerde kaçıncı hafta üretildiğine bakabilir misiniz? Intel KS serileri için 45.haftadan sonra 12900K'ları seçmeye başladı bir umut belki Golden Chipe sahip bir işlemciniz vardı elinizde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Cevapladığım mesaj sahibinin olayı i9 ile alakalı olduğundan dolayı karışıklık olmuş olabilir.

Elimdeki CPU'lar 12700KF.





Güzel bi' istatistik tablosu olsa (eski serilerde olurdu) aslında batch code üzerinden az çok SP tahmini yapılabilirdi. Yoksa konu direkt olarak ASUS mobolarla ilişkili tabii.




Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
E
3 yıl
Yüzbaşı

12700F işlemci almıştım, stok fanı var dı ama önceki yorumlara güvenemeyince alt da linkini bıraktığın fanı aldım. İnternet de okuduğum yorumlar video lar olumlu idi umarım sağlıklı olur :)
https://www.teknobiyotik.com/arctic-freezer-34-esports-duo-intel-amd-uyumlu-2-adet-bionix-p-fanli-4x-isi-borulu-pwm-fanli-islemci-sogutucu-ar-acfre00060a.html?ref=akakce&v=1.48.8



M
3 yıl
Yarbay

Hocam 12. Nesille ddr4 ün tatını çıkar biraz sonra seni ddr5 e alalım.

Benim yeni kitler.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SAVIAR
S
3 yıl
Yarbay

6000 sınırı geçildi o zaman. Yeni Bioslar iş görüyor sanırım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MALİ MÜŞAVİR