Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
6880
Cevap
328423
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (109. sayfa)
A
3 yıl
Yüzbaşı

hakikanten 12400 ile 12600k arasında bile testlerde inanılmaz fark yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @huso
G
3 yıl
Yarbay

ddr5 için fiyatların oturması performans için üretiim kaltesinin artması 2 yıl beklmek lazım. Acil ihitiyacı olan iş görür ddr4 iel devam etmeli. 124off yeni çıkacak düz 5600 gayet iş görür ucuz yollu oc yiyen bir ram aldını 8x2 yeter. ddr5 tek 8gb modül yok ddr5 e geçme vakit ram oalrak 32 gb geçme vakti geldiğinde ideal olur.



A
3 yıl
Yüzbaşı

o halde 12400 den yükseltmek daha mantıklı duruyor. Zaten genel itibariyle 1080p oyun için alacağım.




Bu mesajda bahsedilenler: @huso
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İlk sayfadaki neredeyse tüm testlerde ve son sayfalardan geriye doğru gidildiğinde yine birçok testte D5-D4 vb. birçok sorunun cevabı mevcut. Şahsi yorumlarımı, tespitlerimi de görebilirsiniz. D5'lerin abartıldığı kadar yüksek fiyatları da bulunmuyor, tabii ki fiyatları yüksek fakat abartıldığı ölçüde değil. Bu demek değildir ki illa gidin D5 alın, bundan dolayı testlere ve yapılacaklara göz gezdirmekte fayda var. Bütçe kısıtlı olduktan sonra zaten en iyiye oynamanın da hiçbir mantığı yok.

Biraz konu dışı olacak olsa da; parası, hobisi vs. olana ''hava atmak için alıyorsun, baba parası vs. gibi'' saçma sapan/gerçekten ama gerçekten iyi niyetli olmayan yakıştırmalar yapılması da bi' o kadar abestir. Türkiye gibi (bu konuda detaylarına girmeyeceğim) bi' ülkede yaşam sürüldüğünü göz önüne aldığımızda zaten çoğu insanın ekonomik durumu belli fakat herkesi aynı kefeye koymamak da elzemdir.




Bu mesajda bahsedilenler: @ARISLCK
D
3 yıl
Yarbay

Intel kullanmama ragmen inteli hic sevmem. Asiri cingen bencil bir firma. Sirf kendisi yukselsin diye yapmayacagi sey yok ki neler neler yapmis. Suan tr şartlarında fp orasi ayri



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı

Renkler ve zevkler tartışılmaz argümanı da yanlıştır eleştirebiliriz. Sınırı aştığımı sanmıyorum. Bana aşırı anlamsız geliyor. Öneriniz için de teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
K
3 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar. Msi z690 carbon anakartımda vmd sürücülerini ile windows 11 kullanmaktayım. 2-3 günde bir sata portuna bağlı ssd leri windows görmüyor. M2 de sorun yok. Restart atınca normale dönüyor. Nadiren olan bir olay ve genellikle pc 8 10 saat kapalı kaldığı durumlarda oluyor. Herhangi bir sata sürücüsünüde bulamadığım için vmd kullanıyorum. Sorun nedir sizce.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,

WIN10 kullandınız mı hiç? Durum benzer miydi veya WIN10'da da bu sorunları yaşayanlar var mı, araştırdınız mı?

Diğer ihtimal de tabii BIOS kaynaklı bazı sıkıntılar olabileceğidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kendorf
K
3 yıl
Yüzbaşı

Windows 10 yüklemedim. Bios kaynaklı olabileceğini düşündüm. Betada dahil 4 bios yükledim ama sorun devam ediyor. İnternette de bilgi bulamadım. Sizin ssd sürücüleriniz vmd üzerinden mi çalışıyor?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

VMD vb. ekstra ihtiyaçlar olmadan (özellikle günümüz baz alındığında ve WIN10 + sonrası) tak çalıştır şeklinde işlem sağlıyor olmanız lazım.

Konu içerisinde benzer durumdaki MSi mobo sahipleri yazarlarsa iyi olur veyahut dediğim gibi OS de bi' ihtimal sorumlu olabilir. Tabii ki bu noktada sorunsuz BIOS ver, sorunsuz bağlantılar vb. etkenleri kabul etmiş olmak gerekir.




Bu mesajda bahsedilenler: @kendorf
S
3 yıl
Yarbay

Overclock işini ben de sevmiyorum, ama tabiriniz biraz kırıcı olmuş


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ARISLCK
A
3 yıl
Yüzbaşı

Kırılan varsa özür dilerim...




Bu mesajda bahsedilenler: @SiNaPSiS
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

A
3 yıl
Yüzbaşı

Amazon.com.tr üzerinden Amazon Germany satıcısından alınan ürünün fiyatı satın alma aşamasında ne ise onu mu ödüyoruz ?



M
3 yıl
Yarbay

https://www.gaming.gen.tr/urun/144187/intel-core-i5-12400f-2-5ghz-18mb-onbellek-12-cekirdek-1700-10nm-islemci/

12400f 2599 tl





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 18 Mart 2022; 7:53:8 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

https://www.incehesap.com/gaming-geceleri/
< Resime gitmek için tıklayın >
Kaça düşecek bakalım ve 12. Nesil özelinde başkaları da gelecek mi?




< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Mart 2022; 22:1:35 >