Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
677
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İngilizce Çeviri Konusunda yardım gerekiyor
K
Doğum gününü kutla!
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

selamlar, yeğenime aşağıdaki metni çeviri konusunda yardım sözü verdim ama beni maalesef aşıyor, konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevinirim.

Kromatografi, bir sabit faz üzerinden hareketli faz geçirilerek, bir numunedeki bileşenlerin, çeşitli mekanizmalar yoluyla farklı zaman süreçlerinde taşınması ve ayrılmasını amaç edinen analitik bir yöntemdir. Günümüzde çok yaygın kullanım alanı bulan kromatografi, icadından bu yana numunelerde yer alan farklı bileşenlerin nitel ve nicel analizinde kullanılmaktadır. Kromatografinin birçok çeşidi vardır. Bunlardan biri olan gaz kromatografisi, hareketli fazın gaz olduğu, sabit fazın sıvı veya katı olabildiği bir kromatografi çeşididir. Gaz kromatografisi ilaç ve besin analizinde sıkça kullanılan bir analiz yöntemidir. Besinlerde zirai mücadelede kullanılan kimyasal maddelerin kalıntılarının tayininden, safsızlıkların tespitine kadar birçok amaçla kullanılmaktadır. İlaçların analizi ise dokulardan, serum ve idrardan gaz kromatografisi yöntemi ile yapılmaktadır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.