Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
67
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İndüksiyonlu Ocak Elektrik Tesisatı Acil Yardım
G
dün (3 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Merhaba, Arçelik OI 602-1 YS indüksiyonlu ocağı satın aldım. Servis elektrik bağlantısı yapmıyormuş. Birçok elektrikçi ile görüştüm. Perifer bir şehirde yaşadığımdan bu ocağın kurulumu konusunda yeterli bilgiye sahip olduklarına güvenemedim. Her biri farklı bir şey söylüyor. Kullanım kılavuzunda da net kesin bu kablo çekilecek, kesin bu sigorta takılacak şeklinde bir ibare de yer almıyor. Çevremde indüksiyonlu ocak kullanan da görmediğimden kurulum konusunda tereddüt yaşıyorum. Bu ocağı veya benzerini apartman dairesine yeni bir elektrik tesisatı çekmeden kuran varsa, hangi kablo ve sigortayı kullandığını, sonrasında tesisatta sorun yaşayıp yaşamadığını ve sigorta atma durumu olup olmadığını paylaşırsa çok memnun olurum. 
.
.
.
.
.
.
Ocağın hemen yanındaki priz ana sigortada kombi ve davlumbazı besleyen sigortaya bağlı. 
Apartman elektriği tek fazlı diye biliyorum. 
Görüştüğüm elektrikçilerin çoğu baştan savar tarzda klimaya takılan 3x2.5mm'lik kablonun yeterli geleceğini söylüyor. Ama bence daha kalın olan kabloya erişimleri zor veya anlamadıkları için bunu söylüyorlar.
Ancak araştırdığımda 3 x 6 mm² veya min 3 x 4 mm² kullanılması gerektiği yazıyor. 
Bazıları kablonun direkt ana sigortaya bağlanmasını söylüyor, ancak kiracı olduğum için bu mümkün değil.
Arçeliği de aradım onlar da net cevap vermediler. 

İndüksiyonlu ocağın tüm gözleri açık olduğunda ~7400W güç çektiği kullanım kılavuzunda yazıyor. Bu nedenle kablo ve sigorta açısından dikkatli olmak gerekiyormuş. 
Tüm gözler açıkken 32 amper çektiğinden ocağı, kombiyi ve davlumbazı besleyen ana sigortaya (normalde 16 amper) 32 amper sigorta takıp ocağın çekileceği prize ekstra ana sigortadaki 16 amperi takmayı önerdiler. Bu bana mantıklı geldi. Ancak kablo açısından halen 3x2.5'luk kablo ile bağlayacağını söylüyorlar. 

Bu ocağı veya benzer 4 gözlü indüksiyonlu ocak takan varsa bana hangi sigorta veya kabloyla bağladığını söylerse çok memnun olurum.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil




G
dün (3 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Biraz araştırdım. Ana sigortadan prize gelen kablonun kesiti 3x2.5 ise ana sigortaya 32 amper taktırmam ocak+davlumbaz+kombi akımlarını taşıyan bu kabloyu ısıtıp yangın riski oluşturabileceğini öğrendim. Evde sadece 2 kişi olduğumuzdan ocağın tüm gözlerini tam güçte çalıştırmamız imkansız. 7.4kW kullanmam. En fazla 1-2 gözü tam güçte kullanırım. Bu açıdan 3.6kW yeterli görünüyor. Bunun için de 16 amper güç yeterli sanırım. Durum böyle ise ana sigorta kutusundaki 16 amperlik sigortaya hiç karışmayayım. Sadece ocağı tek fazlı olacak şekilde 3x2.5'luk kablo ile 16 amperlik ek sigorta takarak prize takmam uygun gibi görünüyor. Ocağı gerekirse yazılımsal olarak gücünü 3.6kW'a sınırlayabilirim. Bu güç bana günlük işlerde yeter de artar. Bu şekilde sizce güvenli olur mu, yeterli olur mu?



G
dün (668 mesaj)
Yüzbaşı

Selam. uzun araştırmalar sonucu geçen hafta electrolux marka indüksiyonlu ocak aldım. çalışma mantıkları aynı ve zaten tüm sorularının cevabını kendin yazmışsın.
Eğer trifaze hat varsa tam kapasite kullanabilirsin ama monofaze hattın varsa kullanabileceğin güç sınırlı oluyor.
Cihaz için ayrı sigorta güvenlik için şart. Yazılım ile müdahale edebilir misin bilmiyorum zaten 220v da kendini sınırlayacaktır.

Bende yanılmıyorsam 12 veya 14 lük kablo kesitiyle beraber direkt panoda 3 fazlı sigorta , 2 faz 1 nötr şeklinde bağlantı var. Kabloların ucuna porselen ucu hazır ettim servis geldi bağladı sorun çıkarmadı testlerini yaptı.
Tam kapasite yüklendim sorun çıkarmadı.
Kullanması keyfli bir cihaz iyi günlerde kullanın..



T
dün (887 mesaj)
Yüzbaşı

eğer 2.5 luk tesisat kablosunu kullanacağım derseniz priz kullanmayın, prizler her ne kadar üstünde 16 A yazsa da 10A güvenli sınırıdır.sökün bir sigorta yada uygun klemensler üzerinden direk bağlayın



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.