Zamanında bir hata edip INCA Respect II Tablet aldım.Geçtiğimiz gün cihazı sıfırladım.Sonrasında cihaz logoda takılıp açılmadı.Yeniden yazılım atıp cihazı kurtarayım dedim.Inca sitesine baktığım zaman hiçbir şekilde romunu bulamadım.Firmayı aradığımda bana "Rom paylaşmıyoruz indirip kuranların anakartında problem oldu kaldırdık" gibi bahaneler söylendi ve cihazı onlara götürmem ve 25TL karşılığında romu tekrar yükleyebileceklerini belirttiler.Belki çok bir para değil ama bu hareket ben ve benim gibi bu işlerden anlayan insanları keriz yerine koymaktır.Piyasadaki birçok tabletin yazılımı sitelerinden bulunabiliyorken bu arkadaşlar romu sitelerinde vermeyip kendileri yükleyerek milletten para koparmanın bir yolunu bulmuşlar.
Sonunda bozulursa bile bozulmasına razı olup cihazla kendim uğraşmaya ve bir şekilde uygun bir romla açılır hale getirmeye karar verdim.3 gün boyunca yaklaşık 10 tane benzer donanıma sahip çin tabletlerinin yazılımlarını atıp deneyerek ve birkaç kez cihazı brick ederek epey bir deneyim sahibi oldum.Sonunda PANCAKE nikli arkadaşımızın yapmış olduğu rom paylaşımı sayesinde cihazı normal ve tekrar kullanılır hale getirmeyi başardım ve deneyimlerimi sizlere aktarmak istiyorum.Böylece sizde bu uyanıklara para kaptırmadan cihazınızı kurtarabilirsiniz.
Gerekli malzemeler ;
1.Linux için Rockchip linux Upgrade Tool yada Windows için RK Batch Tool 1.8&RK Driver Installer 2.PANCAKE arkadaşımızın paylaşmış olduğu uygun rom versiyonu 3.1 adet toplu iğne yada ataç benzeri bir şey 4.Ubuntu yada benzer bir linux (Opsiyonel) (Windows tarafında driver yüklemeniniz gerekiyor ben daha çok linux kullandığım ve linuxda driverlar ile uğraşmak gerekmediği için daha kolayıma geliyor.)
1. Senaryo
Eğer cihazınınız açılıyor boot logodan sonra android logosunda takılı kalıyorsa cihazınızı tamamen kapatıp ses kısma+güç düğmesine basılı tutarak bootloader modda açın.Ekran siyah olarak kalacak fakat bilgisayara bağladığınız zaman cihazı görecek.Sonrasında vereceğimiz komut
sudo ./upgrade_tool uf update.img
yada windows altında bu işlemi yapacaksak RK Batch Tool 'u çalıştırıp cihazı bağladığımızda 1 numaralı bölüm yeşil olarak yanacak ve yukardan update.img dosyasını seçip restore butonuna basacağız.Windowsta bir sürü driver saçmalığıyla uğraşmamanız için linux'u tavsiye ederim.
2.Senaryo
Eğer cihazı bir şekilde brick etmişsek yani güç tuşuna basılı tuttuğumuz zaman görüntü gelmiyor bilgisayara bağladığımız zaman hiçbirşey görmüyorsa cihazın arka kapağını söküp resimde belirttiğim çipin 7-8 yada 8-9 nolu ayaklarına toplu iğne yada ataç benzeri bir aletle bir süre kısa devre yaptığımız zaman cihaz MASKROM moduna giriyor.Bu modda aslında bootloader moduna benzer bir mod.Yani her türlü rom vs yüklenebiliyor.Bir önceki senaryoda belirttiğim rom yükleme işlemini aynen bu modda uyguluyoruz. < Resime gitmek için tıklayın >
Kişisel tavsiyem ; tablet alırken mutlaka sitesine bakıp romu paylaşılmış mı desteği varmı diye bakın.Başlangıçta belki ne işime yarar diyebilirsiniz ama ilerde faydasını göreceksiniz.Ayrıca hazır sitede mevcutken romunu indirip biryerlere stoklamayı da unutmayın!!
Ayrıca PANCAKE nikli arkadaşa rom için çok teşekkür ederim.
Öncelikle cihaza görüntü geliyor mu ? yani güç tuşuna basılı tutunca inca logosu çıkıyor mu ? Eğer hiçbir şekilde görüntü gelmiyorsa cihazı MASKROM moda alman gerekiyor.Bunun içinde arka kapağı söküp resimde bahsetmiş olduğum çipin ayaklarını kısa devre yapman lazım.
Last0tt0man kardeşim teşekkür ederim halletim rom yükledim sıkıntı yok benim respec 1 virüs girmişti 6 aydır kullanamıyordum sürekli birşeyler yüklüyordu çok şükür oldu ilk günkü gibi ayrıca PANCAKE kardeşimden de allah razı olsun ama bir daha inca mı töbe yanlız birşey soracam rk3188 chipset in 4.4 sürümüde varbu tablete atsam olur mu bende ki 4.2 bir sıkıntı olur mu chipset aynı ama
lütfen yardım edin ya benim tablet ınca respect 2 mascroom moda filan da alsam bir türlü programda yeşil olmuyo en fazla kırmızıda kaldı görmüyo bide rom desteklemiyo gibi birde uyarı veriyo başka programlardada
https://www.dropbox.com/s/brh4jp2mmjr5xl7/update_pizza_rk3188_TVE101W_101inch_ap6210_IT_101E_commit_B24ED4C7_nm.img?dl=0
INCA RESPECT II ROM AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR.
https://www.dropbox.com/s/rmf1a4v6ixtmp9c/update.img?dl=0
YÜKLEME YAPAN LÜTFEN NASIL YAPTIĞI YAPTIĞI KONUSUNDA AÇIKLAMALI MESAJ GÖNDERSİN.....
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.