Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1433
Tıklama
0
Öne Çıkarma
IELTS’den Tüm alanlardan 9 Almak için Tavsiye
İ
5 yıl (889 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, şuanda mevcut ingilizce seviyem B2 - Upper-intermadiate. Bir türlü C1 seviyesine atlayamıyorum, kelimeler yutulmadığı sürece konuşulan cümleleri %80-85 oranında anlıyorum ve konuşabiliyorum, kelime bilgim en az 6 bin kelime vardır diye düşünüyorum fazlası bile olabilir, zamanında çok kelime öğrenmiştim. Bende madem böyle B2 den C1’e atlayamıyorum, bir sınava hazırlanayım en azından bir amaç olsunki ilerletebileyim dedim ve IELTS’e hazırlanmaya karar verdim.
Hedefim IELTS’den bütün alanlardan 9 almak, kısacası ben bu serüveni bitirdiğimde C2-Proficiency seviyesinde olmak istiyorum, artık hedef C1’de değil yani.

1-) 6 Aylık bir çalışma yapacağım ve günde 4 ile 6 saat arasında bir çalışma düşünüyorum, yine de önerilerinize açığım süreler nasıl olmalı bakımından.
2-) IELTS’in 12 ile 14 adet olan kitapları var internetten, bunlardan hangisini almalıyım, yardımcı olabilir misiniz ? Ve sadece bu kitaplardan çalışmak yeterli olur mu sizce ?
3-) Bu kitapların yanında extra vocabulary için ne yapmalıyım ? Bu serüvenden çıktığımda Native speaker seviyesinde olmasada ona yakın bir kelime dağarcığına sahip olmak istiyorum 10-12k gibi ya da daha fazlası, kısacası ben bu dile Türkçe gibi hakim olmak istiyorum.
3-) Alacağım bu kitapların yanında extra önerebileceğiniz bir şeyler var mı ? Özellikle native bir speakeri anlayabilecek düzeyde listening kulağına erişebilmek için. Her türlü öneriye açığım.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl (25 mesaj)
Onbaşı

Böyle bir video serisi var. Alan anlatmış hocam. Buyrun

Videoyu izlemek için tıklayınız



D
5 yıl (107 mesaj)
Çavuş

upp



V
4 yıl (23 mesaj)
Onbaşı

Çalışmalarınız nasıl gidiyor? Neler yapıyorsunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.