Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
121
Tıklama
0
Öne Çıkarma
IDE takarken sorun!!! yardım plsss
C
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

SEAGATE 7200.10 250GB 16MB c.hdd aldım.IDE...
kasamda 40 gb 7200 rpm bi harddisk daha vardı.nyse olayı annatim:
-eski HDDden gelen IDE kablosunun bi ucunu yeni aldığım HDDye taktım ve power kablosunu da taktım.jumper gösterdiği şekilde..ortadakinde durması gereki ama 4 dişli:)..önce sağ sona sol ortayı denedim:) olmadı.nyse..taktım..pcyi açtım..yeni donanım bulundu dedi. (önceki HDD sadece C olarak tanımlı.) bilgisayarıma girdim ve yeni sürücü yok..alla allla yaptım.aygıt yöneticisinden baktım..orda görüo yeni harddiski ama hdd sürücü olarak yok görünürde.ben D olarak görünceeni sanmıştım ve ordan ters tıklayıp biçimlendir diyim kullanıma başlıycaktım ama düşündüğüm gibi olmadı.
şimdi napıcam?nerde hata yaptım? ana kartım asus a7v8x-x.
acaba ide kablosu mu yanlış taktım? dvd-wrdan geleni mi taksam? nappsam?bi çözüm yolu pls..yoksa akşam eve gidince eskisini sökücem...yeni hddyi takıp yeni işletim sistemi kurucam ki çok büyük dert olucak..o kadar arşivim gidicek oohh...kopyala kopyala dvdlere nereye kadar_?çok yardım pls



U
17 yıl
Yarbay

yenisini bide jumpersız tak.



C
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

sorunu çözdüm arkadaşlar..cillop oldu.kullanıyorum.
önce bilgisayarım/yönet/disk yönetimi...
orda zaten yeni HDDyi görüyor eğer jumper ayarlarınız we kabloları doğru taktıysanız.
daha sona karşınıza yükleme sihirbazı geliyor ordan adımları takip edip sonlandırın.
sonra diskimizin üstüne gelip (ki artık bilgisayarımın içinde de görülebilr ama 0gb olarak.) biçimlendirices...biçimlendirme 30dk fln sürüo.daha sonra diskimiz kullanıma hazır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.