Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
229
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ICO'da Orijinal Senaryodaki Diyalogların 3'te 2'si Kullanılmamış
B
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



    ICO sanırım gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri olarak görülebilir. Bir çok oyun geliştiricisi-tasarımcısı Fumito Ueda'nın tam anlamıyla bir başyapıt ortaya çıkardığını söylüyor. Oyuncuların da hayranlığını kazanan bu yapımın senaryosunu daha derinden anlamak ister misiniz? Bildiğiniz gibi ICO'da çok fazla diyalog bulunmuyor. Bunun sebebi aslında oyunun sadece görüntülerle bir şeyler anlatma, duyguları harekete geçirebilme yetkinliğine sahip olması.
 
   Yine de oyunun senaryosu ile ilgili detayları daha yakından öğrenmek isterseniz BURADAN senaryodaki bütün diyaloglara ulaşabilirsiniz. Oyunuyn hayranları orijinal senaryoyu İngilizce'ye çevirdi. Oyunda buradaki diyalogların 3'te 2'sinin bulunmadığını belirtelim.
 
Uyarı: Aşağıda Senaryo ile İlgili Detaylar Var
 
    Mesela Yorda kesilen bir diyalogta Kraliçe'ye "Sen benim annem değilsin" diyor. Tabi burada mecazi anlamda mı söylüyor bilemiyoruz. Diğer taraftan Kraliçe bir diyalogta Yorda'ya "benim tek mirasçım" diyor.
 
    Ayrıca Yorda'nın Kraliçe'ye söylediği şu sözleri de dikkat çekici "Ben hayatımı istediğim gibi yaşayacağım. Hatta hayatım pahasına olsa da. Bu masum insanların kurban edilmesiyle yaşamaktan çok daha iyidir"
    
    Aşağıda ICO'nun bütün sinematiklerinin bulunduğu bir videoyu görebilirsiniz.
 




M
9 yıl
Yarbay

The Last Guardian ciksin bir an önce ya :D



< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

G
9 yıl
Binbaşı

İso diye okudum



< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

S
9 yıl
Binbaşı

Onca dandirik oyunun remake leri gelmeye devam ederken ico, shadow of the colossus gibi basyapitlarin remake i neden yapilmaz ?



< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.