Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
595
Tıklama
0
Öne Çıkarma
i5 760 oc yapılır mı?
M
10 yıl (198 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, p55 usb3 anakartım ve i5 760 işlemcim var. İşlemcim oc yapılır mı? yapılırsa kısaca anlatırmısınız.
100-150tl arası işlemci soğutcu tavsiyeniz nedir ?



M
10 yıl (198 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

yok mu arkadaşlar bir yol gösterecek yardımcı olacak biri.



J
10 yıl (4816 mesaj)
Yarbay

Yapilabilir.bu ilk nesil islemci oldugu icin anakart daha cok onem taşıyor. Ama kisaca mantigini soyliyim ayrintisini sonra soylerim gerekirse.anakartin biosunda islemci fsb frekanz ve çarpan sayısı vardir.ornek vercek olursam fsb 200 carpanda 10 ise o islemci 2ghz dir.senin islemci fsb 133x21 falan sanirim yani 2.8 ghz.turbo ile 3.3ghz ye cikabiliyor. Benim size tavsiyem 200x20 yani 4 ghz ye veya daha altinda kullanabilmek. Sizin ram kac mhz buda onemli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl (198 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

ramler gskill 2x4gb ddr3 1866mhz ama 1300 mhz çalışıyor işlemci limitliyor, gerçi bir yerde okumuştum işlemci oc olunca ramlerde hızlanır diye. Açıkçası sistem yenilesem 4-5 k rahat gidecek o yüzden gtx960(4gb) almayı düşünüyorum
birde işlemci soğutcu ile takviye edersem oc li şekilde darboğazdan kurtulurum diye düşünüyorum. Amacım 2-2.5 yıl daha götürse yeterli. Sistem 5-6 yıllık yoksa yine iyi dayandı :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m2DeX_Tr -- 5 Ocak 2016; 18:28:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @jackal___61
J
10 yıl (4816 mesaj)
Yarbay

Anakart destekliyosa olur.biosta xmp ozelligi varsa oc yapmadan da 1866 olur o.extreme memory profil yazar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.