Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
659
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hurdacılık Hakkında Bölüm istiyorum Forumda
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar evet bu konuda forumda fazla konu bulamadım .
Ülkenin ekonomik şartları zorlaştı . Devir eskiyi yenileme devri . Allah'a şükür kira vermiyorum . Küçük bir bahçe ve hangarım var evimin arkasında . İstanbul'dayım . Çalışıyorum ama pandemiden beri düzgün kazanamıyorum . Akşamları boş zamanım oluyo . Gezip sokaklarda metal parçaları topluyorum .
İnanın deposu olan ve bu işe zaman ayırabilene hurdacılık harika bir ek gelir kaynağı . 2 tona yakın metal biriktirdim .
Neler buluyom neler . Sorun şu ki ; bunları ayrıştırmayı tam beceremiyom . Tamam demir ve içinde demir barındıran alaşımı ayırmak kolay çünkü mıknatıs onu çekiyo ama diğerlerini çekmiyor .
Demir-çeliği ayırdık diyelim . Alüminyum , krom , sarı , bakır , zamak vs. bunları nasıl ayırd edicez bilen var mı ?
Diyeceksinizki " kardeş niye ayırıyon , koy hepsini çuvala , kilosu kaç liraysa alsınlar "
İşte öyle yapınca hurda bedavaya gidiyo . Demirin kilosunu 2.5-3 TL den alıyorlarmış . Alüminyum 7-15 arası oynuyormuş . Hele bakırın kilosuna 75 lira veren varmış . Sarı dedikleri alaşımın kilosu ise 30-35 liraymış .
Evet bu konuda bildikleri olan ve tavsiye verecekleri konuya davet ediyorum . Gelin tartışalım ; hem kendi ekonomimize hem de ülke ekonomisine katkıda bulunalım . Birbirimizi aydınlatalım . Resim çekip burda paylaşarak söz konusu cismin hangi metalden meydana getirildiğini çözebiliriz .
Mesela bizim için en uygun fiyatları veren hurda toplayıcılar İstanbul'un neresinde ?
Kim demire daha iyi para veriyor kim alüminyuma daha iyi fiyat veriyor mesela .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 6 Haziran 2021; 12:26:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.