Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
62
Cevap
3542
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Hukuk mezunundan hukuk yazacaklara tavsiyeler
P
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum,hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Evet arkadaşlar 2016 yılında girmiş olduğum Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesinden bu sene mezun oldum.Adaylara yardımcı olması maksadıyla deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Evet arkadaşlar hukuk bölümünde üniversite seçiminin öneminden sizlere bahsetmek istiyorum.Bir iki devlet üniversitesi ve malum özeller harici anadoludaki üniversitelere mümkünse gelmeyin arkadaşlar.''Hukukta üniversite önemli değil''diyen beyinsizlerin lafına kanmayın.Üniversite şu yüzden önemlidir:Kadro,kampüs,ortam
Birçoğunuzun da bildiği üzere 'anadoludaki' üniversitelerde hukuk bölümü yeni açılmıştır ve kadrolarını tam oturtamamışlardır.Daha birçoğunun profesörü bile yoktur,olsa bile o da dekandır.Dersinize girecek hocaların alanında yetkin olması çok önemlidir.''Hoca önemli değil kendini geliştirmek önemlidir'' diyen arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum:Hukukun yöntemini ve temel ilkelerini iyi bir hocanın size kavratması çok önemlidir.Çünkü birinci sınıfta kitapları açtığınızda birçoğunu anlamayacaksınız,bilgiler soyut gelecek.Nasıl öğrenirseniz öyle gider arkadaşlar.Kadronun bir önemi de şudur arkadaşlar:referans...Hukuk alanında sözü geçen,kitapları okutulan,doktrini ve ekol yaratmış hocalardan ders almakla yardımcı doçent(şu anda dr.öğretim üyesi olarak geçiyor)ten ders almak arasında dağlar kadar fark vardır.İyi hoca öğrencide bir bakış açısı yaratır.
İkinci olarak fakültenizin kampüs içinde olmasına dikkat edin.Benim mezun olduğum fakülte kampüsten çok uzakta atıl bir yerde konumlandırılmıştı.30 dk da bir ring geçiyordu.Dört sene boyunca perişan olmuştuk.
Büyük şehirde okumakla anadoluda okumak arasındaki farkı deneyimledim arkadaşlar.Gideceğiniz üniversite mümkün olduğu kadar farklı yerlerden gelmiş insanlardan oluşsun.Küçük şehir insana bakış açısı kazandırmaz,büyükşehir veya iyi bir üniversite sizi çok farklı yerlere getirebilir.Fakülteden içeri girdiğiniz ilk gün 'burası da lise 5' miş dememeniz dileği ile.
Saygılar
Edit:İmla hataları olabilir,klavyenin azizliği.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyrazoğlu -- 16 Ağustos 2020; 12:40:35 >

Hocam çok güzel anlatmışsınız. Hayatında hukuk fakültesinin önünden bile geçmemiş YKS öğrencilerinin ''okul önemli değil'' demesi beni sinirlend...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-9162BF8FE - 4 yıl +11
1. arkadaş nereye başvurursa başvursun kabul alacak.

2. arkadaş ise kalburüstü hukuk büroları dışında kabul alamayacak. YL bile imkansıza yakın. Gs, koç, bilkent, ankra, istnab...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-9162BF8FE - 4 yıl +6
Akdeniz hukuk fakültesinde son sınıfa geçtim.2015 yılından beri bu forumdayım yani uzun zamandır bu bölümü okuyorum.Öncelikle şunu söylemek isterim ki bu ülkeni...
Yoruma Git
Yorumun Devamı s All Good Man - 4 yıl +4
B
4 yıl
Çavuş

M
4 yıl
Er

Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam.Ancak biraz eskide isim yapmış o sayılı hukuk fakültelerinde de duayen hocalardan çok az kalmış maalesef.Artık o duayen hocalar fazla maaş veren özellere dağılıyor.

Yaratmak,Yüce Allah'a Mahsustur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Teğmen

Hocam iyi güzel yazmışsınız da siz de bütün topu hocaya, akademik kadroya atmışsınız sanki.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcınız -- 16 Ağustos 2020; 15:46:1 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Çavuş

Hocam çok güzel anlatmışsınız. Hayatında hukuk fakültesinin önünden bile geçmemiş YKS öğrencilerinin ''okul önemli değil'' demesi beni sinirlendiriyor.



Not : Aşırı derecede ingilizce kasın arkadaşlar. Piyasa ingilizce bilen yürüyor...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
4 yıl
Onbaşı

şu an neyle uğreşıyorsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Onbaşı

Hocam bahsettiginiz top üniler hangileri



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Burada eleştirmek istediğim nokta şu:böylesine önemli bir bölüm için fakültelerin birçoğunda hoca bulunmaması ve fakültelerin içinin boş bırakılmasıdır.Buradan ''kadro ve personelde eksik vardı,benim dersime hoca girmedi,e ben de yattım bir şey öğrenmedim'' sonucunu çıkarmanı istemem.En nihayetinde iş kişide bitiyor.Hukukla ilgili eline geçen her şeyi okumak.Makale,içtihat,doktrin,kanun ...
Bu arada Çukurova Hukuk da kadrosunu genişletmeye başladı.Misafir de olsa sağlam hocalar derslerimize girdi.Ama kampüsten uzak olması dolayısıyla tavsiye etmiyorum.Kampüs hayatından mahrum kalmanızı istemem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @savcınız
H
4 yıl
Er

Okulun ne önemi var anlatsana biz de bilelim ?
2 kişiyi örnek alalım:
1. 9.sınıftan itibaren sadece ders çalışmış galatasaray üniversitesine girmiş diyelim
lakin çocuğun; diksiyonu berbat, ağzı iyi laf yapmıyor, ikna kabiliyeti yok. çocuk, pratik zekalı değil bla bla bla..

2. çocuk son sene çalışmış kalburüstü bir üniversiteye girmiş diyelim
ancak 2. çocuk 1.çocuğa göre kendini geliştirmiş ikna kabiliyeti yüksek, diksiyonu düzgün vesaire vesaire

kim daha başarılı olur ?


Bu mesaja 4 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yeniçeri06
P
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

1 ay önce mezun oldum.Kendime kafa tatili verdim.Bu hafta içinde staj işlerimi halledeceğim,Eylülde de KPSS'ye gireceğim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @safaxcl
P
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Rica ederim




Bu mesajda bahsedilenler: @buncayilsenle
G
4 yıl
Onbaşı

Hocam kpss sonucu sonrası ne olabiliyoruz ve kpss puanları nasıl çok mu yüksek ve son olarak torpil ne kadar var ( yani girenlerin % kaçı torpille girmiştir)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @poyrazoğlu
G
4 yıl
Er

İşte aradığım yorum konuyu açan arkadaş mezun olmuş ama zırcahilliğini atlatamamış ki okul önemli diyor. Sen istersen git diyarbakır hukuktan mezun ol öz güvenin yüksekse galatasaray hukuk mezununu rahatlıkla tokatlama kabiliyetine sahip olursun


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hipponax
P
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

İkinci arkadaşın yabancı dili ve iyi bir çevresi yoksa tutunması biraz daha zaman alabilir.Ama uzun vadede kazanacaktır.
Galatasaray diye boşuna demiyorlar.Sonuçta hukukun,felsefi akımların ,anayasacılığın ve insan haklarının ortaya çıkmış olduğu bir ülkenin ekolü ile eğitim veren bir üniversite.Bunu göz önünde bulundurmakta fayda var.Üstüne üstlük mezuniyet sonrasında da sağlayacağı network ve imajı da cabası.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hipponax
H
4 yıl
Er

zihniyet ezbere dayalı olduğu için böyle düşünmeleri doğal. sanıyorlar ki teoride türkiye'nin en iyi avukatından ders aldıklarında pratikte onun gibi olacaklar!..
nispeten ''kötü'' okullarda okuyan kişiler; bunları takmasın davayı mezun olduğun okul değil sen kazanırsın..gerisi keyfe keder.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CanerTaslaman56
P
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Kurum avukatlığı için gireceğim.Malum pandemi döneminde kamunun,devletin değerini anlamış olduk.Eylüldeki KPSS alan bilgisi sınavı olacak.KPSS puanları haliyle yüksek.Torpille girenlerin oranlarını ve ne oranda döndüğünü bilmiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @safaxcl
H
4 yıl
Er

demek istediğim de bu! demek ki okulun pek bir önemi yokmuş iş kişide bitiyormuş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @poyrazoğlu
P
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Öncelikle fakülte seni iyi hukukçu yapmaz.Fakat maalesef bürolar ve diğer kurumlar nezdinde imaj çok önemlidir ki haliyle bu imajı da fakülte yaratıyor.GS hukuktan mezun olmuş birisinin cv sini tabii ki daha fazla nazara alacaklardır.Bu bir gerçek.
Lakin deneyim ve çevre çok önemlidir.Ne kadar vaka ve dosya görürsen senin için o kadar kardır.Öğrenciyken bürolarda çalışmanızı,en azından bir dosya okumanızı tavsiye ediyorum.Hukuk sadece kitapla öğrenilmez.Emsal nitelikteki Danıştay-Yargıtay-AYM içtihatlarını
okumak gereklidir.Ben mesela her gün bir tane içtihat okumaya gayret gösteriyorum.Olayın teorik-maddi hukuk kısmını çok iyi bilsen de usule hakim olmak gerekir.Nitekim usul esastan önce gelir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hipponax
H
4 yıl
Er

bu konuda haklısınız. üniversite seçimi çok önemli örnek veriyorum hayatının geri kalanını erzincanda geçirmeyeceksen erzincan'ı yazmak tamamen ahmaklık ya da izmir'de yaşamayacaksan dokuz eylülü yazmak ahmaklık. son zamanlarda pastadaki pay küçüldü oyunu kurallarına göre oynamak gerekiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @poyrazoğlu
P
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

İki dakikada hemen teşhisi koydun öyle mi? Zırcahil diye.Ön yargılarını bir kenara koy ve oturduğun yerden hakaret etmeyi bırak.
Ben gördüklerimden bahsediyorum sana.Hay hay istediğin fakülteden mezun olabilirsin lakin İstanbul ve Ankaradaki büyük hukuk büroları(şirketleri) hem öz güvenine hem ikna kabiliyetine hem de bahsettiğim imaja ve YABANCI DİLİNE bakacaklardır.




Bu mesajda bahsedilenler: @CanerTaslaman56