Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 1 mobil kullanıcı
281
Cevap
32228
Tıklama
11
Öne Çıkarma
HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER (Sadece gerçekçi yanıtlar)
D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Dostum bu devirde babana bile güvenme. Bana da çok güven verenler oldu zamanında, mezun ol seni yanıma alacağım, stajını yaparsın vs. hiçbiri yüzüme bile bakmadı. Sırf bir akrabaya güvenip yola çıkma, yarın olur telefonlarına bile bakmaz. Bu işler öyle evde yapılan hesaplara göre ilerlemiyor. Zor olur ama unutma ki hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor. Marmara senin için en iyi tercihlerden biri. Ha devlet okulları arasında en iyisi değil, hatta zor ve zorluğuyla aşırı bunaltan bir okul. Ben Marmara mezunuyum. Mezun olana kadar ağlatıyorlar adamı ama bugün Aslanlar gibi Avukatım. Bak beni insanlara yol gösterecek konuma taşıdı okul. O nedenle bu yola gerçekten baş koyduysan Marmara herhangi bir vakıftan daha iyidir her zaman. Koç, Bilkent vs. hariç tabi. Ayrıca o okulu ailen okumayacak, meslek sahibi ailen olmayacak, kendi kararlarını alabilecek yaştasın, kimsenin seni yönlendirmesine izin verme, oku, araştır, sorgula ve kendi içinde bir muhasebe yap, kendi vereceğin karar en doğru karar olacaktır unutma.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 12 Ağustos 2021; 1:34:55 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @besparaetmez
Dostum bu devirde babana bile güvenme. Bana da çok güven verenler oldu zamanında, mezun ol seni yanıma alacağım, stajını yaparsın vs. hiçbiri yüzüme bile bakmadı. Sırf bi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Det.Harvey Bullock - 3 yıl +15
Medeni Usul, İnsan Hakları ve Ticarete yüklen. Dersleri sakın sınav dönemine bırakma. Her hafta ne işleniyorsa o konuyu o hafta pratiklerle pekiştir. 3.sınıfta soyut bir ders bulamazsın. Art...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Det.Harvey Bullock - 2 yıl +5
Derse dair tavsiye isterseni kesinlikle ortalama kasmak istiyorsanız birinci sınıfta kasın nispeten daha kolay. Birde en zor sınıfınız üçüncü sınıf ayrıca üçüncü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Ice Platypus - 2 yıl +4
D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba gençler, fakülteyi bitireli 3 yıl olmuş, Avukat bir abinizim. Aynı zamanda yüksek lisans da yapmaktayım. 2016'dan bu yana düzenli olarak bu konuyu açmaktayım. Elimden geldiğince birikimlerimi sizlere aktarma gayretindeyim. Dilediğinizce sorabilirsiniz. 2 sene evvel çok detaylı cevaplar yazdığım bir başka konu linki aşağıdadır.

< Resime gitmek için tıklayın >


Hukuk hakkında gerçekçi bir sohbet » Sayfa 1 - 12 (donanimhaber.com)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 20 Temmuz 2022; 11:55:45 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
D
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Medeni Usul, İnsan Hakları ve Ticarete yüklen. Dersleri sakın sınav dönemine bırakma. Her hafta ne işleniyorsa o konuyu o hafta pratiklerle pekiştir. 3.sınıfta soyut bir ders bulamazsın. Artık hep somut şeyler olacak. Somut şeyleri ise gerçek hayattan, uygulamadan örnekler ile pekiştirmeden sadece kitap okuyarak not okuyarak halledemezsin. Uygulamaya çok meraklı ol. Uyap'ı öğren. Medeni usulü hatim et. Yoksa 8-9 bütle dönemi kaparsın. Benim en büyük pişmanlığım o dönem uygulamadan kopuk olmaktı. Kitabı, notu okudum okudum geçtim. Sonra mesleğe atılınca o okuduklarımın hiçbirinin aklımda kalmadığını hiçbirini anlamadığımı fark ettim. Aşırı zorlandım. Dava dilekçeleri, yargıtay kararları, yerel mahkeme dava süreçleri, dava nasıl açılır, tensip zaptı nedir, ön inceleme nedir, dilekçeler teatisi nedir, dava dilekçesinde cevaba cevapta neyi talep etmezsen sonradan talep hakkını kaybedersin, ıslah kurumu nedir, istinaf ve temyiz süreçleri nasıl işliyor, AİHM'e nasıl başvurulur, adil yargılanma, etkili başvuru hakları nedir, anonim şirketlerde genel kurul yönetim kurul süreçleri, rüçhan hakları, sözleşmeler hukuku, tüm bu saydıklarımı çok çok iyi pekiştirmelisin. Sonra meslek hayatında öğrenemediğin her şey zaaf olarak değerlendirilecek, aşağılanacaksın ve bundan maddi olarak ücretinden kesmek suretiyle yararlanacaklar. Son olarak seni ayak işleri için kullanmayacak, gerçekten sana değer verip yetişmeni önemseyecek babacan ve abi/abla bir Avukat bulursan yapış yakasına, alsın seni yanına. Bedava bile olsa çalış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 19 Ağustos 2022; 15:12:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KalkülüslüDiferansiyel
I
2 yıl
Çavuş

Derse dair tavsiye isterseni kesinlikle ortalama kasmak istiyorsanız birinci sınıfta kasın nispeten daha kolay. Birde en zor sınıfınız üçüncü sınıf ayrıca üçüncü sınıftaki bilgilerin hemen hemen hepsi her davada karşınıza çıkacak kesinlikle boşlamayın unutmayın bizim hukukumuzda usul esastan her zaman önce gelir siz istediğiniz kadar haklı olun kanundaki sürelere, zamanaşımlarına uymazsanız haklılığınızın bir önemi kalmıyor. Ders çalışmaya gelince her gün düzenli çalışın yeterli gidip de son 1 2 aya sıkıştırmayın YE TİŞ MEZ. Fakülteye yeni başlayacak olan veya ikinci sınıf olan arkadaşlara tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle borçlar geneli çok iyi öğrenin özel hukukun temelinin yüzde 80'i falan borçlar genele dayanıyor. Ceza geneli özeli falan bir şekilde geçersiniz ama borçlar genel hem çok temel bir ders hem de düzgün anlamazsanız borçlar özelde, ticarette, eşyada, usulde kısacası çoğu özel hukuk dalında çok zorlanırsınız. Medeni Hukuktaki ehliyet kavramını, hak türlerini çok iyi öğrenin, zilyetliği iyi öğrenin eşya hukukunda çok işinize yarayacaktır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

hakim savcılık referans olmadan olmaz mı? fakir bir aileden geliyorum ve üst yerlerden kimsei tanımyoruz malesef


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-91BF5011F

Bu mesaj silindi.
Yukarıda bunla ilgili bir mesajım var, o mesajda konuyla ilgili yorumlarım mevcut, lakin tekrarlamakta yarar var. Babana bile güvenme dostum! İş hayatında eşin dostun bile çıkar, menfaat peşindedir. Çıkarı ve menfaati olmadığı sürece seni yanında barındırmaz, barındırsa bile ücret konusunda beklentilerini karşılamaz, aksine köle gibi üç kuruşa çalıştırır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Pişmanlık diye bir şey yok. Bir yola girmişsin, mezun olmuşsun, daha geriye dönüş şansı yoksa pişman olmak da anlamsız. Ne demişler son pişmanlık neye yarar? Hayalkırıklığı dibine kadar var, herkeste var, bize kimse böyle anlatmıyordu, meğer öyle bir kurtlar sofrasına düşmüşüz ki özel sektörde etlerimizi çiğ çiğ yiyorlar. Referans olmadan devlete kapağı atmak da mümkün değil. Ölmüşüz ağlayanımız yok. Arkadaşlarım genelde Anadoludan İstanbula gelen orta halli aile çocuklarıydı. Okul bitince hepsi işe girdi, kendi yağlarında kavrulmaya çalışıyorlar. Bazıları pes etti, askere gitti.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @elyansto
D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: nNizamülmülk

Hocam sıralamalar hakkında fikirleriniz nelerdir ? önceden 37-38k ile kapatan hukuk bu sene 71k ile kapatmış
Vahim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sıkma canını. İzmir de büyük şehir. Lakin top sende. İstanbuldaki kadar fırsatlar olmayacak orada ama sen bulduğun her fırsatı kovalayacaksın. Üniversite sürecini iyi değerlendir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Babalakku
S
3 yıl
Er

hocam iühf ile aühf'ü kıyaslarsanız ne söylersiniz eğitim olarak veya diğer etkenler ile ilgili karşılaştırma yapsanız


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
3 yıl
Teğmen

MÜHF'lü olduğunuzu varsayıyorum. Anayasa'da mutlaka kendi sınıfınızın dersine girin. Bazı kişiler Tolga Hoca güzel anlatıyor şu tatlı anlatıyor falan tarzı yapıp başka sınıflara giriyor ama sınavda apayrı sorularla karşılaşıyorlar. Anayasa kürsüsü bunu çok yapar. kendi sınıfınızın dersine girin. en azından Cenart notlarını okuyun.

Medeni için de serap helvacının pratikleri harikadır. o pratiklerdeki gibi yazmaya çalışın. direkt cevabı yazmak 1 puan getirir en fazla. pratik cevaplama metodu öğrenmek medeni derslerini geçmenin tek yolu. tüm medeni kürsüsü gökhan hocanın tedrisatı olduğu için birbirine de benziyor sınav şekilleri.

  • sınıf zordur, kalmamaya çalışın. muhtemelen çoğu arkadaşınız kalacak.

sormak istediğin bir şey olursa da her zaman yazabilirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @Babalakku
T
3 yıl
Çavuş

Bence de.İÜHF ve AHÜF'te o kadar öğrenci arasında kayboluyorsunuz resmen.Saydığınız üniversiteler hem imkan hem de hocalarla iletişim bakımından daha iyi.Tüm bunların yanında Özyeğin tam burslu,ücretsiz yurtlu,1650 tl katkılı yazmak yerine Ankara Hukuk yazdığım için pişman olmadığımı da bellitmek isterim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Det.Harvey Bullock
D
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Haftalık 150 mi? Ulan Allah belasını versin bu adamların ya. Ne diyeyim ki. Ben senin yerinde olsam git anana ver 150'yi derdim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilemiyorumaltanb
J
2 yıl
Yarbay

Eğer tercih dönemindeyseniz Bilgisayar mühendisliği - İTÜ, ODTÜ, BOÜN Ekonomi okumanızı öneririm bir stajyer avukat olarak. Yine de bu yolda girdiyseniz hukuk güzel bölüm avukatlık güzel meslek soğutmayın kendinizi.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
8 ay
Er

10 yıllık avukatım, ailemde hukuk okumayan yok gibi mesleğin geldiği durumu öngörseydim kesinlikle hukuk okumazdım, size tavsiyem başka bölümü tercih edin, hukuk fakültesi mezunu olunca büyük çoğunluğunuz asgari ücret alacaksınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: phosphophyllite

Akademi hakkında birkaç sorum olacaktı: Araştırma görevlisi olmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Akademiden devam etmek istiyorsak lisans döneminde yapmamızı önerdiğiniz bir şeyler var mıdır, staj vs gibi?

Bildiğim kadarıyla YL yapıyordunuz, sonrasında doktora yapıp akademiye mi geçmeyi düşünüyorsunuz?
Akademi kolay bir yol değil. Yüksek Lisansa girebilmek için 85+ ALES 60+YDS veya YÖKDİL'e ek olarak iyi bir teorik temel de gerekiyor. Mesela bölümler Kamu Hukuku ve Özel Hukuk diye ikiye ayrılır. Başka bölümler de var tabi, Medeni Hukuk, Ticaret Hukuku, Sağlık Hukuku vs. Ancak en temelleri başta saydığım ikili. Bunlardan birini seçeceksin ve o alandaki derslere iyi çalışacaksın, iyi öğreneceksin. Çünkü Üniversiteler Yüksek Lisansa girişte hem sınav hem de mülakat yapıyorlar, yani tek başına Ales ile İngilizce puanı yetmiyor. Bunları da geçmen lazım. Buraya kadar bir şekilde hallediliyor, sonrası sıkıntı. Doktora kontenjanları oldukça kısıtlı o nedenle çıtayı biraz yükseltmen gerekiyor. Doktora ve Araştırma Görevliliği için 90+ALES 75+YDS veya YÖKDİL gerekiyor. Buna ek olarak artık bir alanda uzmanlaşmış olman lazım. Doktora ve Araştırma Görevliliğinde de süreç aynı. Bunlara ek olarak yazılı sınav ve mülakata giriyorsun. Bunlara ek olarak bazı okullarda referansa da ihtiyaç olabiliyor. Genelde Araştırma Görevliliği için sadece 1 kişilik kadro açar her okul. Sınava 20 kişi girer ve hepsi de birbirinden canavar olur. O nedenle hiç kolay bir yol değil. Ben şimdilik Avukatlık yapıyorum, akademisyenliğe doktoradan sonra bakabilirim. Ancak Akademiyi seviyorum. İstanbul Hukuktayım şu an.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 28 Temmuz 2021; 12:33:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Maalesef.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @september2
D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Valla eş dost tavsiyesiyle bir büroya atarsan kendini sorun olmaz, yahut şanslıysan kendi çabalarınla da bir yerlere girersin, ancak bazı büroların devlet üniversitesi hassasiyeti olduğunu belirteyim. Bu ilanı daha bugün çektim mesela,
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GenelKültürAbidesi
D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

3.sınıfta saçlarına aklar düşecek, hazır ol. :) Sıkı çalış, dersleri mümkün olduğunca temyizden değil hocalardan takip et. Hocalarla aranı iyi tut. Derslere haftalık çalış, son hafta temyizleri okurum bir şey olmaz hatasına düşme.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KalkülüslüDiferansiyel
D
3 yıl
Teğmen

Hukuk okurken kendini geliştirmek için ne yapılmalı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Det.Harvey Bullock