Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
167
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Huawei’nin ABD’deki akademik ilişkileri engellendi
E
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Huawei’nin ABD’deki akademik ilişkileri engellendi
Geçtiğimiz aylarda Huawei’nin bir vakıf üzerinden ABD’de akademik araştırma yarışmaları düzenlediği ve bunlara hatırı sayılır fon sağladığı ortaya çıkınca büyük tartışma konusu olmuştu. Vakıf ilk başta politikasını desteklese de şimdi U dönüşü yaptı.



Huawei ve Optica Foundation ilişkisi bitti



Optica Foundation patronu Elizabeth Rogan yaptığı açıklamada Huawei ile olan tüm ilişkilerini sonlandırdıklarını duyurdu. Ayrıca geriye dönük 2 yıl boyunca Huawei’nin sağladığı fonlar da iade edilecek.



Ayrıca Bkz.ABD tarafından adeta ezilen Huawei yine ABD’ye yatırım yapıyor



Vakfın bu ani çıkışının sebebi olarak ABD otoriteleri tarafından yapılan baskı gösteriliyor. Fon ilişkisi ortaya çıkınca özellikle ABD hukuk çevreleri dolaylı olarak ambargoların ihlal edildiğini dile getirmeye başlamıştı. Bu da hükümetin dikkatini çekmiş görünüyor.




Kaynak:https://wccftech.com/huawei-and-optica-foundation-forced-to-end-partnership/

 Haberi Portalda Gör

D
2 ay
Binbaşı

Tersten okuyalım

Bulgar makamları vakıf ve derneklere yurtdışı ilişkilerini açıkça belirtmelerini ve finans kaynaklarını net açıklamalarını istedi diye o sözde "dernekler"



"Oooooooo, faşistleeee, canileeeee, gericileeeeeee, özgürlük karşıtlarııııı, bak Fransa ve İngiltere başkanları bile açıklama yapıp sizi kınadııı, özgüylüğüme dokuynmaaaaaaaaa, ponçikiz biz, siz faşistsinizzzz"


Diye böğüre böğüre yürüyorlardı sağa sola saldırıyorlardı



O çok "modern" ammerikalı "özgürlükçü" vakıflardan "özgürlük haggımız, söke söke alırız" diye yürüyüş bekliyoruz :) :) :) :)


Sussam içim rahat etmez, yazsam cebim huzur bulmaz aw :) :) :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 9 Haziran 2024; 11:44:13 >


M
2 ay
Yüzbaşı

Kendilerine insan kaynağı çekmek için yıllarca 'biz evrensel bilimi destekliyoruz', 'bilim için daha özgür bir Dünya şart' deyip yıllar boyunca geri kalmış gelişmekte olan ülkelerin nitelikli insanlarını kendilerine çektiler. Sonra rakipsiz oldular ve hep öyle kalacaklarına inandılar, ama en ufak kıvılcım sözde evrensel bilimi savunan bu arkadaşları ürküttü. Artık ABD ve İngiltere gibi ülkeler için bilim, teknoloji, inovasyon evrensel falan değil. Onları korkutmadığınız sürece istediğiniz şeyi yapabilirsiniz, ama ürküttüğünüz anda kendi tekellerini korumak için ellerinden gelenleri yapacaklardır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
2 ay
Yarbay

burada sorun amerika değil!

sorun :

-amerikan köpeği yönetici kadroları ile yıllarca amerikancılık pompalayan dünya piyonları

-amerika'ya kaçmayı kendisine nimet sayn cahil eşşek sürüsü! lakin kısım: bu fırsatı olup da hala yurtdışınna kaçmak için fırsat kollayan biliim adamlarını kapsıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammed Taha Türk
M
2 ay
Yüzbaşı

Doğru, kesinlikle. Bu işten uzun vadede kim karlı çıkacak göreceğiz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
K
2 ay
Yüzbaşı

Çin aleyhine amerikalı firmaların pasta kapma süreci bu, bu firmalar lobi faaliyetlerine o kadar para akıtıyor ki, sadece amerikalı değil, çin'li firmaların tüm rakipleri her ülkelerden amerikaya para akıtıp bunu yasaklama derdindeler.

Lobiciliğin doğum yeri olan ABD'de, lobici (lobby agent) kelimesi 1839 yılında ilk defa kullanılmaya başlanmıştır. Washington DC'de 120 bin üzerinde lobici ve 8.000 üzerinde şirket tarafından (5 milyar $'in üzerinde yıllık bütçe ile) bu faaliyetler değişik şekilde yürütülmektedir.





Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammed Taha Türk
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.