Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
401
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Huawei iddialı: Nvidia’yı yakaladık
E
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Huawei iddialı: Nvidia’yı yakaladık
Ambargolar nedeniyle kısıtlı imkânlarla yonga teknolojileri geliştiren Çinli firmalar buna rağmen iç pazarı domine etmeyi başardı. Öyle ki Nvidia bile rekabetle başa çıkamadı ve H20 yongasında indirim yapmak zorunda kaldı.



Huawei Ascend 910B ne kadar iyi?



Bir dönem yonga pazarından silinmek üzere iken Çin hükümetinin çabaları ile yeniden oyuna dönen Huawei, yapay zekâ pazarında farklı çözümlerle önemli bir alternatif haline geldi. Firma artık Nvidia’yı yakaladığını düşünüyor.



Ayrıca Bkz.ABD tarafından adeta ezilen Huawei yine ABD’ye yatırım yapıyor



Firmanın Ascend ve Kunpeng departmanı şefi Wang Tao, eğitim performansında Ascend 910B yongasının Nvidia A100 yongasına göre yüzde 20 daha iyi olduğunu iddia ediyor. Geçtiğimiz haftalarda da Nvidia H20 hızlandırıcısının satış performansını geride bıraktığı gündeme gelmişti.



Elbette ülkedeki milliyetçilik anlayışı ve devlet desteği önemli bir yer tutuyor. Tencent, Baidu gibi internet devleri Huawei’den önemli alımlar yaptı. Bu da geniş bir benimsenme alanı ortaya çıkardı. Sadece Huawei değil farklı yerel yonga tasarımcıları da bu süreçte büyüme sağladı.




Kaynak:https://wccftech.com/huawei-ascend-910b-ai-chip-surpasses-nvidia-a100-a-crucial-alternative-china/

 Haberi Portalda Gör

bize drone motoru, kamera, top, v.b. ambargolar koydular, sonuç iyi bir savunma sanayimiz oldu. Çin'e ambargo koydular. ambargolarla çin kendi imkanlarıyla daha hızlı ve hırslı gel...
Yoruma Git
Yorumun Devamı hidrojennn - 2 ay +17
Çin gemi tasarımında yapay zeka kullanıyor, 2 yıl sürecek bir tasarımı birkaç günde tamamlıyorlar. benim tahminin yonga tasarımında da yapay zeka kullandılar.
Yoruma Git
CleanCoders - 2 ay +5
D
2 ay
Yarbay

Ha gayret olacak



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
2 ay
Yarbay

Çin gemi tasarımında yapay zeka kullanıyor, 2 yıl sürecek bir tasarımı birkaç günde tamamlıyorlar. benim tahminin yonga tasarımında da yapay zeka kullandılar.




H
2 ay
Yüzbaşı

bize drone motoru, kamera, top, v.b. ambargolar koydular, sonuç iyi bir savunma sanayimiz oldu. Çin'e ambargo koydular. ambargolarla çin kendi imkanlarıyla daha hızlı ve hırslı gelişti. abd, avrupa akıllarınca başka ülkeleri cezalandırıp gelişmesinin önünü kesmek isterken kendilerine rakip yaratıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 9 Haziran 2024; 13:55:01 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 ay
Yarbay

Aynen kanzi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 ay
Er

daha iyisi bizim ülke içinde olsun gelişim önemli.




K
2 ay
Yüzbaşı

Drone motoru ve kamera ambargosu yapıldı evet ancak bunun neticesinde söylediğin gibi bir durum olmadı. Doğrusu:

Kanada, Türkiye'nin kuzey Suriye harekatı sonrası Ekim 2019 tarihinde Türkiye'ye yaptığı savunma teknolojisi ihracatını pek çok kalemde askıya almıştı. Bunların arasında drone motorları da vardı. Bu motorları kanada'dan değil Avusturya'dan aldık. motorların askeri kullanımı için izin alınması Kanada'dan ithal edilirken gerekli ancak Avusturya'dan alınırken böyle bir izin gerekmiyor.

Kameralar için ise zaten yıllardır kamera geliştiriliyordu denk geldi.
Özet: Ambargo kararına rağmen Türkiye’nin İHA ve SİHA’ları için kamera tedarikinde sorun yaşanmamıştır. Bunun nedeni ASELSAN’ın yerli ve millî bir kamerayı geliştirmek için yıllardır çalışmakta olması ve ASELSAN CATS’i (Common Aperture Targeting System) yerli ve millî İHA’lara entegrasyon yeteneğini kazanmış olmasıdır. BAYRAKTAR TB2 Platformlarında ASELSAN üretimi CATS EO Sensör Sistemi uçuş testleri başarıyla tamamlanmıştır.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hidrojennn
H
2 ay
Yüzbaşı

onları örnek verdim, bize elektronikler, toplar, tank, hafif silahlar, uçak, helikopter, akıllı mühimmat adını yazmadığım v.b. düzenli yıllardır örtülü bir ambargo uygulanıyor. ondan kurumlarımız düzenli argeye yatırım yapılıyor, çokta iyi yapıyorlar.





Bu mesajda bahsedilenler: @korozyon
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.