Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1566
Cevap
100447
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: **HUAWEI GR5 ANA KONU VE Kullanicilar kulübü** (4. sayfa)
T
8 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar bana güncelleme geldi 187 mb boyutunda. Vodafone uygulamaları ve performans iyileştirmeleri diye. Güncelleme yapanlar değerlendirme yapabilir mi , Fark edilir bir değişiklik oldu mu ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay

Arkadaşlar merhaba..
Geçtiğimiz hafta salı günü bende cihazı Vodafone'dan taahhütlü olarak aldım.1 haftadır kullanıyorum cezalı olduğum için ancak bir şeyler yazabiliyorum.Kendimce ufak bir paylaşım yapmak istedim.

Bu cihaza yaklaşık 7 aylık Xperia C4 kullanımı sonrası geçtim o yüzden karşılaştırmalarımın artı eksilerimin büyük bir çoğunluğu xperia'ya göre yaptım bunu belirtmek isterim.
PARMAK İZİ :
İlk kez parmak izi sensörlü bir cihaz kullandığım için karşılaştırma yapamayacağım fakat çok iyi olduğunu söyleyebilirim.Gayet güzel ve oldukça seri çalışıyor.Bundan daha iyisi artık ne kadar iyi olabilir bilmiyorum:)
Uygulama ve işlevler için toplam 5 farklı parmak izinizi tanıtabiliyorsunuz ve hir birini farklı amaçlar için kullanabiliyorsunuz.Ben sağ el işaret parmağımı kilit orta parmağı kamera olarak tanıttım.Ayrıca sol el işaret parmağımı da nişanlımın telefon numarası için aktif ettim okuttuğum anda direk numarayı çeviriyor.
Ekstra olarak parmak izi sensörünü normal kullanım sırasında da kullanıyorsunuz.Kısa süre basılı tuttuğunuzda herhangi bir yerdeyken direk ana menüye dönmek çağrı cevaplamak alarmı susturmak bildirim ekranını açıp kapatmak gibi işlevleri de yapabiliyorsunuz..
Sonuç olarak parmak izi sensörü hız ve işlevsellik açısından çok iyi bence
KAMERA :
Klasik orta segment kamerası 13 mp. Ayrıca f 2.0 lens gözüküyor özelliklerde..Kamera performansı beni tatmin etti gündüz ve dış mekan çekimleri gayet yeterli.Gece ve düşük ışık için açıkçası hiç denemedim.. Bir kaç fotoğrafta paylaşacağım cihazla çekilmiş..
Kamera'da pek fazla ekstra mod bulunmuyor..Panorama hdr renkli filtreler gibi klasik özellikler yanında ekstra denilebilecek hızlı çekim ve yavaş çekim modları var.. Hızlı çekimde 720p çekim yapılabiliyor ağır çekimde ise çözünürlük ayarı mevcut değil fakat çok da yüksek bir görüntü kalitesi olmuyor..Ama eğlenceli anlar yakalanılabiliyor :)
Manuel mod konusunda biraz zayıf sanki iso ve parlaklık ayarı hariç ekstra bir şeylere müdahale edemiyorsunuz..
Ön Kamera:Bu işlevi zaten pek kullanmayan birisi olarak ön kamera performansı gayet iyi beni memnun ediyor..Ön kamera da flaş yok fakat iphone'larda olduğu gibi ekranı flaş olarak kullanabiliyorsunuz çekim öncesi ekran beyaz oluyor ve flaş niyetine bir nebze kullanılabiliyor :)
Özellikle ultra screen shot özelliği çok çok iyi.Cihaz kilitliyken ses kısma tuşuna 2 kere basıldığında kamera açılıp direk fotoğraf çekimi yapıyor.Ve bu yalnızca 1.5 saniye gibi bir sürede oluyor.Zaten çekilen resimin üzerinde kaç saniyede çekildği yazıyor.Yani cihaz cebinizdeyken çıkarıp 1.5 saniye içinde fotoğraf çekebiliyorsunuz.
Ekstra atanmış fiziksel bir deklansör tuşu yok olsa iyi olurdu.Bu kısımdada yine sensöre parmaklarınızı değdirdiğinizde fotoğraf çekimi yapabiliyorsunuz ama çok da işlevsel olduğu söylenemez.
Yine kamera konusunda hoşuma giden ekstra bir şey kulaklık takılı iken kamerayı açtığınızda direk kulaklık üzerinde tuşlar ile fotoğraf çekimi yapılabiliyor.Kulaklığın çağrı cevaplama/kapama butonu deklanşör olarak kullanılabiliyor.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
R
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

alacak arkadaslar icin gayet iyi aciklama olmus tek eksik oyun performansi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @johnny_bravo_
M
8 yıl
Yarbay

BATARYA : 3000 mAh batarya bana fazlasıyla yeterli geliyor.Sürekli elinden telefon düşürmeyen birisi değilim gündelik sade bir kullanımım var mesajlaşma arama ara sıra kısa süreli sosyal medya ıvır zıvır kurcalama müzik olarak rahat 1.5 günü çıkarabiliyorum. İlk aldığımda salı gecesi şarj etti bir daha perşembe takmıştım.En son da dün öğlen taktım şu an hala %40'larda şarjım..Tabi bu kullanım alışkanlığıyla alakalı cihazı elinizden hiç düşürmezseniz sürekli video oyun müzik film gibi yoğun olarak kullanırsanız nasıl olacaktır bir şey diyemem.Şarj süresini oturup hesaplamadım ama önceki C4 ümden çok çok iyi olduğu bariz belli :) :)

EKRAN : Parlaklık görüntü kalitesi fazlasıyla beğendim..Fakat en çok hayal kırıklığına uğradığım nokta cihazda ekranın malzeme kalitesi biraz zayıf gibi geldi bana.Ekran sanki biraz basit nasıl desem plastik gibi geldi bilmiyorum..Tıkladığınızda ekrana falan sanki biraz vasat gibi geliyor çok aşırı güven vermedi malzeme olarak şahsen

PERFORMANS : Gündelik kullanım için fazlasıyla iyi.Fakat bazen ayarlar kısmında bazı seçeneklere girince 1-2 saniye bekliyor bir kaç kez oldu ..Onun harici menülerde ekran geçişlerinde sıkıntı hissetmedim.Oyun konusunda bir şey diyemem yaklaşık 8-9 aydır android kullanıyorum 3-4 farklı cihaz kullandım toplasanız 2 saat oyun oynamamışımdır buna da hiç bir oyun yüklemedim daha..

GENEL İZLENİMLER
-Cihazda menü yok.Hani samsung sony'lerde olduğu gibi bir yerlere basıp ekstra menü açılmıyor.Ana ekran ve sağa sola kaydırınca diğer menüler var ilk başta biraz garipsedim sonradan alıştım.

-Çift tıklamayla ekran açılıyor.Kilitliyken ekrana çizilen işaret ile ilgili uygulamalar açılabiliyor.(e çizince tarayıcı m çizince mesajlar gibi)Kilit ekranındayken ekranı yukarı çekince ekran açılıyor sağa sola çekince direk arama ekranı çıkıyor..Fakat bunlar parmak izi koruması devreye alınınca bir şeye yaramıyor çünkü parmak izi ile birlikte şifre korumasıda devreye giriyor..Örneğin e çizince tarayıcı arka planda açılıyor fakat önce kilit ekranında şifre,pin, girip kilidi kaldırmak gerekiyor böyle olunca da işlevsellik gidiyor doğal olarak aynı şekilde çift tıklama olayında da aynı durum..O yüzden ya parmak izinden yada bu ufak detaylardan feragat etmeniz gerekiyor :)

-Kilit ekranındayken ((parmak izi ve şifre aktifken )) bir türlü bildirim ekranını açamıyorum bir ayarı varsada bulamadım..Bildirim ekranını görüntülemek için kilit ekranını komple açmak gerekiyor..Kilit ekranında hangi uygulama bildirimlerinin görüntülenebileceğini seçebiliyorsunuz..Kilit ekranını her açışta farklı bir resim çıkıyor

-Arayüz olarak gayet sade ve hoş.Ayarlar menüsü altında oldukça geniş seçenek var sony'de o kısım çok zayıf kalıyor bunun yanında.

-3 farklı güç modu var süper,akıllı ve temel .. Ben akıllı da kullanıyorum.Temel mod kısıntı vs olmayan mod.Süper ise ultra stamina tarzı oluyor..Bunu aktif edince yalnızca arama ve mesaj olarak kullanılabiliyor cihaz..Artı olarak süper modu açmak ve devre dışı bırakmak çok çok kısa sürüyor.Sony'de ultra stamina'ya alması 20-30 saniye sürüyordu oradan çıkarken cihaz komple açılıp kapanıyordu.. Yine ayarlardan ekran kapandıktan sonra istediğiniz uygulamaları aktif bırakabliyorsunuz.Ben whatsapp messenger ve mail leri seçtim diğer her şeyi kapattım..Zaten sosyal ağlardan hiç bir bildirim vs'de almıyorum o yüzden gayet iyi şarj süresi alıyorum.

-Kulaklık çıkışında ise beklediğimin çok çok üzerinde..Yaklaşık 1 yıl önce hepsiburada'dan Xiaomi Piston 2 kulaklık almıştım 90 küsür liraya bu süreçte Lumia 720,Htc Desire 816,Samsung Galaxy Ace,Xperia C4,Casper Via Tablet gibi ürünlerde kullanmıştım.Alırken yorumlardan etkilenmiştim ama hiç tatmin etmemişti taki bu cihaza kadar.İlk kez bu cihazda kullanınca iyiki bu kulaklıkları almışım dedim.Gerçek manasıyla kulaklığın performansını alabiliyorum eski C4 ile arada bariz fark var.

-Galeri biraz zorlayıcı geldi bana.Açtığınız zaman 2 farklı bölüm var ilk önce yalnızca telefonun kamerası ile çekilen foto ve videoları görebliyorsunuz sadece..Sağa kaydırınca albümler kısmı çıkıyor.Diğer fotoğraflarda orada klasörler altında ayrıca duruyor.Screenshot,Whatsapp,İndirilen fotoğraflar,snapchat gibi ekstra resimler farklı klasörlerde duruyor buda hiç iyi gelmedi bana..Aldığınız basit bir ekran görüntüsünü bile bakabilmek için önce galeriye oradan sağa kaydırıp albümler kısmına oradan screenshot klasörüne girip resmi bulup açmanız lazım.Herhangi bir ayarı yok maalesef bununda hiç pratik olmuyor bu durum.Önceki cihazlarda her şey tek bir yerde gözüküyordu bu da iyi oluyordu..

-Cihazın kendi yönetici programı var..Hızlandırma temizleme gibi özellikler yazılımsal olarak geliyor..

Şu an için aklıma gelen irili ufaklı detaylar bunlar elimden geldikçe aklımda kalanlarca bunları yazabildim.. Fiyatı az çok ona bir şey diyemem farklı markalarda rakipleride var elbet ama bence alınabilir bir cihaz..En azından bu segmentteki samsungun çöpleri yerine tercih edilebilir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay

T
8 yıl
Yüzbaşı

Çekimler ;


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tqyatmn -- 21 Mart 2016; 23:27:36 >

M
8 yıl
Yüzbaşı

Video çekiminde yavaş kayıttan kasıt ağır çekim mi oluyor?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
8 yıl
Binbaşı

Ağır çekim yazıyor zaten ama güncelleme yaptınız mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Morenno
M
8 yıl
Yarbay

Evet ağır çekim




Bu mesajda bahsedilenler: @Morenno
M
8 yıl
Yüzbaşı

Bende cihaz yok. Merak ettiğim için sordum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HLLBN
M
8 yıl
Yarbay

Almak isteyen olursa Kocaeli içi elden satılık 9 günlük cihaz 925 tl..

Kullanmadığım 1 adette Xperia C4'üm var ikisini birlikte satıp amiral gemisi sınıfından bir şey almak istiyorum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

full kutulu 1 hafatalık cihazı 750 tl ye aldım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: bekemyigit

full kutulu 1 hafatalık cihazı 750 tl ye aldım

hangi ilden aldın kardeş?

cihazın gerçek piyasası bu zaten. bende rakamların inmesini bekliyorum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

şanlıurfa


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @timsahhh
T
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: bekemyigit

şanlıurfa

hayırlı olsun.

nasıl cihaz ? ilk izlenim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

sağolun elde duruşu cok güzel komple metel premıum bir his veriyor ekran çok canlı kamerası segmentine göre iyi batarya,hız diger özelliklerini daha inceledim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @timsahhh
U
8 yıl
Yarbay

Cihazın çift sim detsegi var mı



F
8 yıl
Yarbay

Bu telefonu nereden alabilirim? Vodafone ile konuştum tam rakam hatırlamıyorum da peşin olarak 1300 tl eski telefonu verince 250-300 tl civarı bir fiyat veriyorlarmış ancak tarife fiyatları çok pahalı geldi. 40 tl den aşağı düzgün tarife yoktu.



B
8 yıl
Yüzbaşı

Dün bu cihazı bende eşim için aldım.
Eski cihaz verdim 300tl saydılar.
Vodafon 35 lik yarifeye ek cihaz ve tempered cam & şeffaf kılıf hepsi ayda 89tl ödeyecegim.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Er

Bu gün itibariyle Vodafone dan aldığım cihazim elime ulasti. Fakat ekran üzerinde toz benzeri bir nokta var ekran koruyucuyla geldiği için telefon çıkartılabiliyor mu bilmiyorum, ölü piksel mi acaba, zorlamak istemedim ekranı bilen bi arkadaş var midir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >