Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
754
Cevap
75257
Tıklama
0
Öne Çıkarma
★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★
D
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

HTC'nin yeni Desire'ını masaya yatırdık, A'dan Z'ye inceledik! İşte HTC Desire 500...

< Resime gitmek için tıklayın >

HTC tarafından orta segment kullanıcıların deneyimleyebilmesi için geliştirilen Desire 500'ü, geçtiğimiz günlerde test merkezimizde ağırladık. Sahip olduğu şık gövdesi ile gayet beğendiğimizi yazının başında daha söyleyebileceğimiz HTC Desire 500, gerek gövdesi gerek arabiriminde HTC One'dan esintiler de taşıyor. Farklı renk seçenekleriyle kullanıcılara sunulan Desire 500, böylece farklı zevklere hitap ediyor. HTC Desire 500'ü incelediğimiz tarihte fiyatı henüz belli değildi. Ancak firma tarafından bize verilen bilgilere göre, cihazın fiyatının 1000 TL'nin altında olacağını belirtelim. Şimdi dilerseniz HTC Desire 500'e daha yakından bakalım.


Gövde Yapısı

< Resime gitmek için tıklayın >

Orta segmentin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde bir cep telefonu olan HTC Desire 500, incelediğimiz modeliyle şık siyah bir tasarıma sahip. Farklı renklerde de kullanıcılara sunulan telefon, arka yüzeyiyle plastik bir gövde bulunduruyor. Bu nedenle her ne kadar plastik tasarıma sahip telefonlardan hoşlanmayan kullanıcıların beğenmeyeceği Desire 500, plastik yapısına karşın oldukça kaliteli görünüyor. Ancak incelediğimiz siyah kasalı modelin, plastik gövde üzerinde çok fazla parmak izi bıraktığını da söylemeliyiz.

Pek de kolay olmayan bir hareketle arka kapağı çıkartarak Desire 500'ün bataryasına ulaşabiliyorsunuz. 1800 mAH bataryaya sahip olan Desire 500, böylece bir günü aşkın kullanımlara uygun. HTC Desire 500, opsiyonel olarak çift SIM kart girişi sunuyor. Böylece aynı anda iki hattını tek telefonda toplamak isteyen kullanıcıların beklentisini karşılamayı başaran HTC Desire 500'ün bizim incelediğimiz modeli ise tek SIM kart desteği gösteriyor. SIM kart slotunun hemen yan tarafında microSD kart girişi görebiliyoruz. Hem microSD kart hem SIM kart slotlarının bataryanın altında kalmamış olması da sevindirici. Böylece kartları değiştirmek istediğinizde bataryayı yerinden çıkartmanıza gerek yok.

Desire 500'ün çevresine baktığımızda üst tarafta bir kulaklık girişine ve güç düğmesine rastlıyoruz. Her ikisi de kullanılabilirlik anlamında avantaj yaratacak yapıda. Sağ yüzeyinde ses ayar düğmeleri bulunduran telefonun sol tarafında ise herhangi bir şey yok. Alt tarafında ise klasik şarj ve veri bağlantısı için kullanılan microUSB görüyoruz. Bu bağlantının alt tarafta yer verilmiş olması bizim için de gayet sevindirici, zira halen bu bağlantıya üst tarafta yer verilmesine alışamadık.


Ekran ve Kamera

< Resime gitmek için tıklayın >

Yeniden Desire 500'ün ön tarafına dönecek olursak, 4.3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olduğunu söyleyebiliriz. 480x800 piksel boyutunda bir çözünürlüğe sahip olan telefon, bu çözünürlüğüyle orta segmente uygun yapıda. Elbette bu tip telefonlarda daha yüksek çözünürlük görmek istiyoruz ve bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak Desire 500, çözünürlük olarak düşük bir değer sunsa da, arabirim tasarımıyla bunu kotarmış. Yine ekranın TFT teknolojisine sahip olduğunu da söyleyelim. Fakat ekranın güzel göründüğü de ortada. 217 ppi piksel yoğunluğundaki ekranı, renk canlılığı ve geniş açılardan baktığınızda görüntünün bozulmaması ile beğendik.

Ekranın hemen altına göz attığımızda, HTC'nin burada iki fonksiyon tuşuna yer verdiğini görüyoruz. Geri ve ana menü tuşlarını kullanarak rahatça arabirimde dolaşabilmeniz mümkün. Ekranın üst tarafında ise bir ön kamera bulunduran Desire 500, bu ön kamerasıyla 1.6 MP değerinde çözünürlük sunuyor. Elbette arka kamera da bulunduran telefon, 3264x2448 piksel çözünürlüğünde fotoğraflar ve HD videolar çekebileceğiniz 8 MP değerinde bir arka kameraya sahip. LED flaşlı olmasıyla gece çekimleri için de uygun olan kamera, otofokus özelliği de gösteriyor. Yaptığımız çekimlerde başarılı sonuçlar aldığımız kamera, çekim hızıyla da kolaylık sağlıyor. Kameranın çoklu seri çekim moduna sahip olduğunu ve VideoPic özelliği ile aynı anda hem video hem fotoğraf çekebilmenizi sağladığını da söyleyelim. Ayrıca yine HTC ImageChip ile hareket halinde ve zayıf ışık koşullarında başarılı çekimler yapabilirsiniz.

Kameranın alt kısmına baktığımızda burada elbette "Beats Audio" logosu görüyoruz. HTC'nin Beats Audio destekli meşhur hoparlörlerinden Desire 500'de de bulunuyor tabii ki ve telefon yanında bir kulaklık seti de getiriyor. Böylece müzik keyfini dilediğiniz an yaşamanız mümkün.


Sistem Özellikleri


HTC Desire 500, incelediğimiz modeliyle Android 4.1.2 sürümüyle geliyor. Ancak Android 4.2.2'ye terfi etmeniz mümkün. Elbette her HTC telefonda olduğu gibi Desire 500'de de özelleştirmeler sürüyor. Özellikle HTC One'dan aşina olduğumuz gibi Sense 5 arayüzüne sahip olan Desire 500, böylece hem kullanılabilirlik hem de kalite sunuyor. Bunun yanında yine arayüzde BlinkFeed'i görebiliyoruz. Böylece haberlerden sosyal medya paylaşımlarına kadar pek çok içeriğe tek noktadan erişebilmeniz mümkün.

Desire 500'ün biraz daha derinine indiğimizde teknik birimleri arasında dört çekirdekli bir işlemciye yer verdiğini görüyoruz. 1.2 GHz hızında Qualcomm MSM8225Q Snapdragon 200 yongalı Cortex-A5 işlemciye sahip olan Desire 500, beraberinde Adreno 203 GPU getiriyor. 1 GB bellek seviyesiyle işlem gücüyle bulunduğu kategori için gayet yeterli olan telefon, yaptığımız AnTuTu Benchmark testlerinde toplamda Galaxy S2'yi geride bırakacak bir performans sergiledi. Depolama alanına bakacak olursak, Desire 500 4 GB'lık depolama kapasitesine sahip. Ancak HTC'nin özel uygulamaları ve Sense arayüzü nedeniyle bu alanın yalnızca 1 GB'lık alanı kullanılabilir olarak geliyor. Bu neden mutlaka bir microSD karta ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu alanı microSD kart ile 64 GB daha arttırabilmeniz mümkün.


+Şık tasarım
+Ses ve ekran kalitesi
+Sense ve BlinkFeed ile kullanılabilirlik
−Ekran çözünürlüğü
−Parmak izi sorunu


Sonuç

HTC'nin Desire ailesi altında sunduğu en yeni telefonu Desire 500, orta seğmenin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede bir performans gösteriyor. Sahip olduğu şık tasarımı, farklı renk seçenekleri ve HTC'nin özel Sense arabirimi ile hem görsellik hem kullanılabilirlik olarak beğendiğimiz telefon, dört çekirdekli işlemcisiyle de gayet yeterli.

Alternatif

HTC Desire 500 satın alma aşamasında geçtiğimiz günlerde incelediğimiz HTC One Mini'ye de yakından bakabilirsiniz. HTC One'ın neredeyse tüm özelliklerini HTC One Mini'de bulabilirsiniz.

HTC Desire 500 Kime Göre?

Orta segmentin ihtiyaçlarını karşılayacağını düşündüğümüz HTC Desire 500, bulunduğu kategori için gayet yeterli bir telefon. Klasik Android tasarımını ve kullanımını beğenmeyenlerin de HTC Sense arayüzü sayesinde ilgi alanına girebilecek olan telefon, eğer bize verilen fiyatla satışa sunulursa bütçeyi yormayacaktır.


Ürün Modeli HTC Desire 500
Ürün Türü Cep Telefonu
CHIP Notu %81
Üretici HTC
Firma HTC (212) 705 56 98
İşletim Sistemi Android 4.1.2
İşlemci Qualcomm MSM8225Q Snapdragon 200
Çekirdek (CPU) 4
İşlemci Hızı 1.2 GHz
Ekran Teknolojisi TFT
Ekran Boyutu 4.3 inç
Ekran Çözünürlüğü 480 × 800 px
Grafik İşlemci Adreno 203
Bellek (RAM) 1 GB
Dahili Depolama 4 GB
Arttırılabilir Depolama 64 GB
Ön Kamera 1.6 MP
Arka Kamera 8.0 MP
Çift Hat Yok
Wi-Fi Var
NFC Yok
GPS Var
LTE (4G) Yok
HDMI (MHL) Yok
Bluetooth Var
FM Radyo Var
Bekleme Süresi 435:00 saat
Konuşma Süresi 12:06 saat
Boyutlar 66.9 × 131.8 × 9.9 mm
Ağırlık 123 gr.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_mero -- 7 Ekim 2015; 15:20:48 >

D
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: blackhead

alalı 3 gün falan oldu. şimdilik memnunum. önceden desire x kullanıyordum. sonra lumia 800 kullandım. bunlara göre değerlendirirsem şarjı lumia 800den kısa ama desire x seviyesinden. hızı ve gücü desire x ten ileride. lumia ise ayrı bir kategori olduğu için yorumlamayacağım. android giriş-orta arası bir telefon ve bence alınabilir. çok üst düzey oyun vs. beklentileri olmayanların rahatlıkla kullanabilecekleri bir cihaz. zaten bu gün 2000 bin tl'lik cihazların bile 1 yıla kalmadan demode olduğu ortamda böyle telefonlar daha makul bence. kendimce tek sorunu blinkfeed' in devre dışı bırakılamaması oldu. belki vardır ama ben en azından bulamadım. :) senkronizasyonu kapattığım için artık telefonu fazla yormuyor ama hala onun yüzünden 1 ekran fazla var. :) wp arayüzünden esinlenilmiş ama bu çok karmaşık. onun dışında telefonun fiyatını, rakiplerini ve segmentini düşününce başarılı bir telefon olduğunu söyleyebilirim.

öncelikle aramıza hoşgeldin, hayırlı olsun cihazın. dediklerin gerçekten çok doğru, blinkfeed e gelince sense 5.5 ya da 6 versiyonlarda blinfeedin kapatılabildiği açıklaması var, olurda ilerde 4.4 kit kiat versiyon gelirse ve sense 5.5 ya da 6 versiyon gelirse ondan kurtulabiliriz, 5 versiyonda kapanmıyor çünkü. oyun performansı açısından bence diğerlerinden geri kalır bir yanı yok, bugün modern combat 4 yükledim telefona hiç kasmadan çok rahatlıkla oynayabiliyorum. tavsiye ederim. isteyen olursa oyun linkini aşağıda veriyorum. sadece sitede anlatılan obb dosyayısını sd kart altında android altında data kısmına kopyalayın diyor bizim telefonda oraya değil yine android altında obb klasörü içerisine yapıştırıyoruz o kadar, bilginize...

Buradan indir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Çavuş

Arkadaşlar desire 500 hakkında Türkiye'deki kaynak.İlgilenen olursa aşağıdaki sayfaya göz atabilir.
http://forum.mobilimize.com/forumdisplay.php?f=909


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: rodan

aynen ya kulaklığı hem dışarı ses veriyo hemde kulağımda durmuyo hiç iyi değil

bende aşağıdaki linkteki kulaklıktan aldım arkadaştan, ses o kadar değişti ki anlatamam. linkteki orjinal mi bilmiyorum ama aynı model var bende.

Burada


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Yarbay

one s nin androidi 4.0 htc sense 4 var bunda ise 4.1 android ve htc sense 5 bulunmakta pili daha iyi one s 1650 mAh desire ise 1800 mAh one s nin belleği ve ghz hızı daha iyi one s çift çekirdekken desire 500 dört çekirdek bence fazla bir fark yok hatta desire 500 daha iyi diyebilirim

http://www.mobiletisim.com/telefonlar/karsilastirma/htc-desire-500-htc-one-s-2680313





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 3 Aralık 2013; 20:01:27 >

D
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Burada ve Burada bulabilirsiniz, S-Line modeli şeffaf kılıf olarak geçiyor.

HTC nin Z3 birebir aynı bende bir fark göremedim, neden öyle bir kod vermişler anlamadım, HTC ye sormak lazım.

@mrtylmz1989





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_mero -- 7 Aralık 2013; 12:17:05 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mrtylmz1989
M
12 yıl
Çavuş

hocam bu kılıflar silikon kılıf mı oluyor peli silikonsa hiç almayı düşünmüyorum da ebay sitesinde var o resimde bahsettiğim acaba o da silikon mu ? linki aşağıda

http://www.ebay.com/itm/Soft-Plastic-Back-Case-Cover-for-HTC-Desire-500-White-/290986375956?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item43c023bb14


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dj_mero
D
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mrtylmz1989

hocam bu kılıflar silikon kılıf mı oluyor peli silikonsa hiç almayı düşünmüyorum da ebay sitesinde var o resimde bahsettiğim acaba o da silikon mu ? linki aşağıda

http://www.ebay.com/itm/Soft-Plastic-Back-Case-Cover-for-HTC-Desire-500-White-/290986375956?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item43c023bb14

sitedeki ilanda yumuşak plastik yazıyor, bu da bizim dilimizde silikon demek oluyor herhalde :)



D
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

yeni bilgi...

HTC

Samsung'un dişli rakibi Tayvanlı HTC'nin güncel model serisi One için (mini ve max) güncellemenin önümüzdeki haftalarda gelmesi bekleniyor. En azından söz konusu HTC olduğunda güvenilir bir kaynak olan @LlabTooFeR isimli kullanıcı tarafından, geçtiğimiz hafta bu bilgi paylaşıldı. One, One Max ve One Mini modellerine ocak-şubat döneminde yeni yazılımın geleceği paylaşıldı.

HTC'nin önde gelen modellerinin ardından, giriş seviyesi telefonu Desire 500'de ilerleyen tarihlerde Android 4.4.2 sürümüne kavuşacak. 2012 model HTC sahiplerine ise üzücü haberimizi dün paylaşmıştık; One X ve One X+ maalesef Android'in KitKat versiyonunu almayacak. Bu bilgiden yola çıkarak One S ve One V'nin de güncellenmeyeceği sonucuna varabiliriz.

Kaynak Burada


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

yeni bilgi...

HTC

Samsung'un dişli rakibi Tayvanlı HTC'nin güncel model serisi One için (mini ve max) güncellemenin önümüzdeki haftalarda gelmesi bekleniyor. En azından söz konusu HTC olduğunda güvenilir bir kaynak olan @LlabTooFeR isimli kullanıcı tarafından, geçtiğimiz hafta bu bilgi paylaşıldı. One, One Max ve One Mini modellerine ocak-şubat döneminde yeni yazılımın geleceği paylaşıldı.

HTC'nin önde gelen modellerinin ardından, giriş seviyesi telefonu Desire 500'de ilerleyen tarihlerde Android 4.4.2 sürümüne kavuşacak. 2012 model HTC sahiplerine ise üzücü haberimizi dün paylaşmıştık; One X ve One X+ maalesef Android'in KitKat versiyonunu almayacak. Bu bilgiden yola çıkarak One S ve One V'nin de güncellenmeyeceği sonucuna varabiliriz.

Kaynak Burada

Hüloooooo güzel haber



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
12 yıl
Çavuş

Güncelleme Hakkında..

http://htcsource.com/2014/01/will-your-htc-handset-be-updated-to-android-4-4-heres-what-we-think/

HTC phones likely to get Android 4.4

HTC Butterfly
HTC Butterfly S
HTC J Butterfly
HTC Desire (Virgin Mobile)
HTC Desire 300
HTC Desire 500
HTC Desire 600
HTC Desire 600 Dual SIM
HTC Desire 601
HTC Desire 606w
HTC Desire 608t
HTC Desire 700
HTC Desire 700 Dual SIM
HTC DROID DNA
HTC One


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşım, kusura bakma ancak yazıyorum, aradığın firmware buldum 1.20.401.3, bana göre en sorunsuz olan bu.
Buradan indirebilirsin.
@At_Adam





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_mero -- 15 Nisan 2014; 0:50:06 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @At_Adam
B
11 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

Merhaba arkadaşım, kusura bakma ancak yazıyorum, aradığın firmware buldum 1.20.401.3, bana göre en sorunsuz olan bu.
Buradan indirebilirsin.
@At_Adam

Hocam linke tiklayinca hrc.com.tr aciliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
11 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

Merhaba arkadaşım, kusura bakma ancak yazıyorum, aradığın firmware buldum 1.20.401.3, bana göre en sorunsuz olan bu.
Buradan indirebilirsin.
@At_Adam

Hocam HTC nin sitesini açıyor linki yenilermisiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Buradan indir

Aşağıdaki resimdeki linki indirebilirsiniz

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @At_Adam , @yilmazcakmakk
A
11 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

Buradan indir

Aşağıdaki resimdeki linki indirebilirsiniz

< Resime gitmek için tıklayın >



Hocam birde zıp dosyası indiriyor Suan ama daha önce eski telefonumu rootlu kullaniyodum zıp dosyasını recoveryden yukluyorduk bu dosyayı nerden yuklucez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
11 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

Valla çoğu kaynakta kitkat alacağı yazıyor açıkçası ben onu bekliyorum. 4.1.2 ile 4.2.2 arasında çok bir fark olmasa gerek...

valla doğru söze ne denir:) bu kaynaktahttp://htcsource.com/2014/01/will-your-htc-handset-be-updated-to-android-4-4-heres-what-we-think/ desire 500 ün kitkat alacağı belirtiliyor.ama tam tarihi yok tabii..htc ne zaman isterse o zaman verecek,keyif onların





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetal2 -- 25 Nisan 2014; 0:34:04 >

E
11 yıl
Er

http://www.andronova.net/2014/04/29/htcnin-2014-yili-guncelleme-planlamasi-ortaya-cikarildi-android-4-4-3-guncellemesi-onumuzdeki-ay-baslayabilir/#comment-67520.

Htc 2014 güncelleme haritası diyor burda bizim telefonun adı bile geçmiyor yetkililere mail atınca elbet güncelleme gelcektir yeni bir cihaz diyip oyalıyorlar .



D
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Burada bazı oyunların seçme videoları mevcut, artık sen karar ver. GTA hiç denemedim ama bilahare yükleyip denerim. gerçi android için GTA varmı onuda bilmiyorum ya neyse..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ThwBowx
D
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

bir yardım olsa hata yapma olasılıgım kalkardı telde arasam mümkünse bir arkadas yardım etse tel verise ararım . mümkünse yardım bu sekilde etsin

Burada ilgili video da adım adım nasıl root edildiği anlatılmış.