Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
113
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HP Kablosuz Klavye Mouse Dongle Kayboldu (SM-2064 ve SK-2064)
B
2 ay
Çavuş
Konu Sahibi

Değerli arkadaşlar herkese selamlar. Çalışmış olduğum kamu kurumunda HP'nin Kablosuz Klavye Mouse (SM-2064 ve SK-2064) seti kullanılmakta. Çok kalabalık bir iş yeri olduğumuz için zaman zaman Dongle (USB şeklinde olan bluettoth cihazları) arızalanıyor/kayboluyor. Ve bu durumda elimde 8-10 tane klavye ile 5-6 tane mouse var. 4-5 tane de Dongle (USB ) cihazı var. Ancak hiçbirinin seri numarası birbirine uymuyor. Dolayısıyla teknik olarak bakıldığında hepsi çöp gibi duruyor. Ancak benim içim rahat değil. Birime de yeni geçtiğim için çok fazla bilgim de yok. Ancak bu ürünler kenarda çöp olmayı haketmiyor çünkü çoğu yeni ürün. Sadece eksiklikler var. Burada sormak istediğim asıl sorun şu. Elimde mevcut bulunan USB ler ile mouse-klavye eşleştirmesi yapabilir miyim ? En azından 4-5 tane bile kurtarsam kardır. Çünkü bunlar milli servet. Çöp olması da vicdanıma hiç sığmıyor. Değerli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.



S
geçen ay
Çavuş

aynı modelde sorun bendede var bir çözüm bulabildiniz mi logitech bu sorun için bir program çıkarmış ama hp de böyle bir çözüm bulamadım.



L
geçen ay
Çavuş

Evet, mevcut bulunan USB dongle'ları ile mouse ve klavye eşleştirmesi yapabilirsiniz. Ancak, maalesef HP'nin SM-2064 ve SK-2064 model kablosuz klavye ve fare setlerinde, dongle'ların tek tek cihazlarla eşleştirilmesi mümkün değildir. Yani, dongle'ları farklı klavye ve farelerle eşleştirmek isteseniz bile bu mümkün olmayacaktır.
Her cihazın kendi dongle'ı ile eşleşmesi gerekmektedir. Dolayısıyla, kaybolan veya arızalanan dongle'lar yerine, yeni bir dongle satın almanız veya HP müşteri hizmetlerine başvurarak orijinal yedek parça talebinde bulunmanız gerekecektir.
Ancak, bu durumda mevcut dongle'larınızı ve cihazlarınızı değerlendirebileceğiniz bir diğer seçenek ise, farklı bir kablosuz klavye ve fare seti satın almak olabilir. Bu şekilde, mevcut cihazlarınızı atmak yerine yeni bir setle devam edebilirsiniz. Ancak, bu kararı verirken bütçenizi ve işyerinizin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmanız önemlidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Değerli arkadaşlar, kısa bir araştırma sonucu şöyle bir çözüm buldum. Öncelikle bu model klavye ve mouse'ların altında mavi bir connect düğmesi var. Arabamdan yola çıkarak (menü ya da tek düğmeye 10 saniyeden fazla basınca ayarlar menüsü açılır) seri numarası dongledan farklı olan klavyeyi dongle cihazının altına yaklaştırdım klavyenin altındaki connect düğmesini 10 sn basılı tuttuktan sonra dongle'daki ışığın 10 sn boyunca yanık kaldığını gördüm. Ardından klavyeyi kontrol ettiğimde eşleştiklerini gördüm. Aynı durumu seri numaraları birbirinden farklı olan mouse dongle eşleşmesi ile de yaptım. Ve bu neticede 12 tane klavye mouse seti oluşturdum. Bu klavye+mouse+dongle setlerinin tamamının seri numaraları birbirinden farklı. Hiç tutmasına da gerek yokmuş . Sadece ürünü dongle'ın yakınına götürüp 10 sn basılı tuttuktan sonra dongle'ın üzerindeki ışığın yanık kalması gerekiyor. Bu kadar basit bir işlem. Umarım faydalı olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygeveze -- 30 Nisan 2024; 15:56:4 >


Bu mesajda bahsedilenler: @LordErenify
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.