Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
2120
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: HONDA JAZZ TYPE-R!! (3. sayfa)
M
11 yıl
Yarbay

Son noktayı koymak isterim.

Jazz, clio RS i geçer. Nedeni ise çok açık. Clio benzinli motorla nispeten dalgalı bir tork eğrisiyle yarışacak çünkü benzinli. Jazz type r da ise elektrik motoru var. Elektrik motorları uzun devir aralıklarında maksimum tork vermesiyle ünlüdür. Yani jazzın torku hiçbir zaman düşük olmayacak.

Her zaman dediğim gibi, birbirine yakın güçlere bakarak "aa bu araç 10 beygir daha güçlü, bunu geçer" diyemezsiniz. RS mesela 6000 devirde 200 hp güç veriyor diyelim. Peki 4000 devirde gücü nedir ? 3000-6000 aralığında güç karakteri nasıl değişir ? kimse bunu sormaz. Gücüne bakıp alırsınız bir araç. 6000e çıkarsınız vay be ne çekiyor dersiniz. Vitesi attığınızda ise araç bayılır.

En ideal motor, her devirde en yüksek torku verebilen motordur.

Jazzdaki elektrik motoru tork eğrisini düze yaklaştıracak. Daha kalkarken clio rs nefessiz kalacak. Şanzıman da önemli. 105 hp megane 210 zor görürken 115 hp honda 231 basıyor. videoları var.

Honda motorları karakteristik olarak yüksek devirlerde güç, tork üretmek için dizayn edilmiş. Aynı güçte başka bir aracı getirirseniz motor karakterinden ötürü honda geçecektir. Düşük devirlerde ise yakıt ekonomisi yapıyor. Bir de hondanın düşük devirleri güçlendiren elektrik motoru var. Kısacası clio rs in şansı çok düşük.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.