Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1156
Tıklama
1
Öne Çıkarma
HDMI KABLO ALACAK ARKADAŞLARIMIZIN DİKKATİNE
W
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Her ne kadar çoğu forumdaşımız bu konudan haberdar olsa da, son zamanlarda forumumuzda bu konuda bilgisi olmayan bir sürü arkadaşımızın olduğunu görüyorum.

HDMI kablo alacak arkadaşlara bir uyarıda bulunayım. HDMI dijital arabirimdir yani veriyi 1 ve 0 (ikili sayı sistemi-bilgisayar dili) olarak gönderir. Dolayısıyla versiyonuna dikkat ettiğiniz sürece pahalı kabloyla ucuz kablo arasında görüntü kalitesi açısından fark yoktur. Görüntü ya vardır ya da yoktur. Kötü görüntü almanız söz konusu değildir.

Analog arabirime örnek olarak ise 3,5mm ses kablosu, mavi VGA kablosu, Composite ve analog Component kablolar örnek gösterilebilir. İşte bunun gibi arabirimlerde kablo kalitesi, altın uçlu olması vb. gibi durumlar önem teşkil eder. Çünkü veri 1 ve 0lar olarak değil, voltaj ve frekans değişimleri olarak ekrana iletilir. Dolayısıyla en az kaybın olması en iyi görüntüyü almak için elzemdir.

Kısaca, altın uçlu, pahalı falan diye HDMI kablolara fazla para ödemeyin arkadaşlar. Son versiyon (2.0 ya da 2.1) olduğu sürece en ucuz kabloyla en pahalı kablo arasında görüntü kalitesi açısından HİÇBİR FARK YOKTUR. 300-500 Liralara 2 metre HDMI kablo satmaya çalışan şirketlere itibar etmeyiniz.

Dijital Arabirimler: HDMI, Displayport, DVI, Dijital Component, Optik Dijital Ses (Kablodan kaynaklanan görüntü kalitesinin değişmesi diye bir durum söz konusu değildir, görüntü ya vardır ya da yoktur.)

Analog Arabirimler: 3,5mm ses (2,5 ve 6,5mm de dahil olmak üzere), VGA, Analog Component ve Composite (Kablo ve uç kalitesi görüntü ve ses kalitesini doğrudan etkiler.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 11 Ekim 2021; 4:6:58 >

G
6 yıl
Yüzbaşı

teşekkür güzel bir konu acmışsın



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.